Ασύλληπτο φινάλε, το σήκωσε η Σίτι

Ασύλληπτο φινάλε, το σήκωσε η Σίτι

Απίθανα πράγματα στην τελευταία αγωνιστική της Premier League! Με τρία γκολ σε πέντε λεπτά (τα 2 ο Γκουντογκάν) η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε (3-2) την Άστον Βίλα και κατέκτησε τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Τρίποντο χωρίς αντίκρισμα για τη 2η Λίβερπουλ, στο Champions League η Τότεναμ. Στο Europa χάρη στην Μπράιτον η Γιουνάιτεντ, σώθηκε η Λιντς.

Τι φινάλε, τι σεζόν, τι «μάχη»! Απίθανα πράγματα στην Premier League και πρωταθλήτρια η Μάντσεστερ Σίτι χάρη σε επική ανατροπή κόντρα στην Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ! Με τρία γκολ μέσα σε πέντε λεπτά η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα μετέτρεψε το 0-2 σε 3-2 και κατέκτησε τον τίτλο για δεύτερη σερί φορά και τέταρτη τα τελευταία έξι χρόνια. Την ίδια ώρα έκανε ανατροπή και η Λίβερπουλ κόντρα στη Γουλβς με 3-1, αλλά δεν της ήταν αρκετή. Πιο δραματικό φινάλε ακόμη κι από εκείνο του 2012 με το «Aguerooooooo».

Μυθική ανατροπή

Η Βίλα πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στο Etihad και έβαλε στα σχοινιά την αγχωμένη Σίτι, με τα γκολ των Κας στο 37′ με κεφαλιά και Κουτίνιο στο 69′ με υπέροχη προσπάθεια. Εκεί που όλοι πίστεψαν πως η Σίτι έχει πετάξει «λευκή» πετσέτα και με ένα γκολ της Λίβερπουλ, η οποία ήταν στο 1-1 την ίδια ώρα με τη Γουλβς, το πρωτάθλημα θα πήγαινε στο «Aνφιλντ», ήρθαν τα πάνω κάτω.

Μέσα σε πέντε λεπτά οι αλλαγές του Γκουαρντιόλα γύρισαν τα πάντα και οι «Πολίτες» στέφθηκαν πρωταθλητές. Στο 76′ ο Γκουντογκάν μείωσε σε 1-2 με κεφαλιά από σέντρα του Στέρλινγκ και δύο λεπτά μετά ο Ρόδρι με τρομερό σουτ έκανε το 2-2. Το γήπεδο έγερνε πλέον και με την ψυχολογία στα ύψη η Σίτι έφτασε και στο 3-2 με σκόρερ και πάλι τον Γκουντογκάν μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Κανσέλο, Λαπόρτ, Φερναντίνιο (46’ Ζιντσένκο), Στόουνς, Μπερνάρντο Σίλβα (68’ Γκιντογκάν), Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Φόντεν, Μαχρέζ (56’ Στέρλινγκ), Ζεσούς

Αστον Βίλα: Όλσεν, Τσέιμπερς, Μινγκς, Ντιν, Κας, Ράμσεϊ (83’ Ινγκς), Ντόουγκλας Λουίζ, ΜακΓκίν, Μπουενδιά (88’ Γιανγκ), Κοουτίνιο (72’ Νακαμπά), Γουότκινς

Νίκη χωρίς αντίκρισμα 

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το ματς για τη Λίβερπουλ που μόλις στο 3′ βρέθηκε πίσω στο σκορ με πλασέ του Νέτο. Από μαγική μπαλιά του Τιάγκο στο 24′ ο Μανέ ισοφάρισε 1-1 και όλα κρέμονταν πλέον σε μία κλωτσή.

Το ματς ήταν πολύ ανοιχτό, με την αδιάφορη Γουλβς να είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, αλλά στον 84′ ο Σαλάχ που είχε περάσει ως αλλαγή έκανε το 2-1 για τη Λίβερπουλ. Η Σίτι είχε ήδη γυρίσει το δικό της ματς, οπότε οι πανηγυρισμοί μετριάστηκαν και στο 89′ ο Ρόμπερτσον έκανε και το 3-1, με τους «reds» να κλείνουν νικηφόρα τη σεζόν στην Αγγλία δίνοντας για ακόμη μία φορά μία επική «μάχη» με τη Σίτι.

Λίβερπουλ: Άλισον, Ματίπ, Ρόμπερτσον, Κονατέ, Άρνολντ, Χέντερσον, Τιάγκο (46’ Μίλνερ), Κεϊτά (70’ Φιρμίνο), Μανε, Ζότα (58’ Σαλάχ), Ντίαζ

Γουλβς: Σα (46’ Ρούντι), Μπολί, Ντεντόνκερ, Γιόνι, Κόαντι, Αΐτ Νουρί, Τότι, Μουτίνιο, Νέβες (90’ Τρινκάο), Χιμένες, Νέτο (21’ Χουάνγκ)

Σεντόνι η Τότεναμ, γλίτωσε το κάζο η Γιουνάιτεντ χάρη στην Μπράιτον, λύτρωση και για τη Λιντς 

Η Τότεναμ έκανε τη δουλειά της κόντρα στην υποβιβασμένη Νόριτς την οποία διέλυσε με 5-0 εκτός έδρας και κατέλαβε την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Champions League. Ο Σον πέτυχε δύο γκολ, έφτασε τα 23 κι έπιασε τον Σαλάχ στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Πέμπτη έμεινε η Άρσεναλ που νίκησε εύκολα με 5-1 την Έβερτον, αλλά δεν το χάρηκε.

Στο Europa League της νέας σεζόν θα παίξει η Γιουνάιτεντ που γλίτωσε το μέγα κάζο χάρη στην Μπράιτον η οποία νίκησε με 3-1 τη Γουέστ Χαμ και την έστειλε στο Conference League. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ηττήθηκαν με 1-0 από την Πάλας χάρη στο γκολ του Ζαχά, υπό το βλέμμα του Έρικ Τεν Χαγκ που έχει πολλή δουλειά μπροστά του.

Τέλος, στην Premier League θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν η Λιντς που επικράτησε με 2-1 στο φινάλε της Μπρέντφορντ και… έριξε την Μπέρνλι η οποία έχασε με 1-2 εντός έδρας από τη Νιούκαστλ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 38ης αγωνιστικής:

Η τελική βαθμολογία:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ