Αναβλήθηκε για τις 10 Αυγούστου η δίκη του Μεντί

Αναβλήθηκε για τις 10 Αυγούστου η δίκη του Μεντί

Η δίκη του Μπέντζαμιν Μεντί που κατηγορείται για 8 βιασμούς μετατέθηκε για τις 10 Αυγούστου

Μικρή παράταση πήρε η έκβαση της υπόθεσης του Μπένζαμιν Μεντί. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι θα παρουσιαστεί στο Βασιλικό Δικαστήριο του Τσέστερ, στην Αγγλία, για την έναρξη της δίκης του, που αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.

Το ραντεβού με τη βρετανική Δικαιοσύνη επρόκειτο να γίνει στις 25 Ιουλίου, αλλά η έναρξη της δίκης του παγκόσμιου πρωταθλητή το 2018 με τους «μπλε» μετατέθηκε τελικά για τις 10 Αυγούστου.

Όπως ανακοινώθηκε από αρκετά αγγλικά ΜΜΕ και επιβεβαίωσε η αγγλική Δικαιοσύνη, η δίκη του Μπένζαμιν Μεντί, αρχικά, επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 2 Σεπτεμβρίου.

Ο Γάλλος διεθνής κατηγορείται για οκτώ βιασμούς, μια απόπειρα βιασμού και μια σεξουαλική επίθεση. Οι δέκα κατηγορίες που ασκήθηκαν εναντίον του σχετίζονται με γεγονότα που φέρεται να έλαβαν χώρα μεταξύ Οκτωβρίου 2018 και Αυγούστου 2021.

Ο παίκτης αποβλήθηκε από τις τάξεις της Μάντσεστερ Σίτι, όπου το όνομά του δεν μπορεί πλέον να αναφερθεί ούτε σε συνέντευξη Τύπου, ενώ δεν έχει παίξει ούτε έναν αγώνα από την πρώτη αγωνιστική της περυσινής Premier League (15 Αυγούστου 2021).

Σύμφωνα με αρκετούς δικηγόρους, ο πρώην παίκτης της Μαρσέιγ και της Μονακό κινδυνεύει με πολλά χρόνια φυλάκισης (πιθανή ποινή άνω των δέκα ετών), εάν κριθεί ένοχος για τα γεγονότα που κατηγορείται.

Ωστόσο, ο Μεντί αρνούνταν πάντα τις κατηγορίες εναντίον του και δήλωνε συνεχώς αθώος κατά τη διάρκεια των προδικαστικών ακροάσεων για τη δίκη του.

Οι συζητήσεις στο δικαστήριο αναμένεται να περιστραφούν, κυρίως, γύρω από τη συναίνεση των θυμάτων, ενώ μέχρι την ετυμηγορία της βρετανικής Δικαιοσύνης, ο Μεντί παραμένει αθώος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ