Έρλινγκ Χάαλαντ: Ο νέος βασιλιάς της Premier League είναι εδώ (pics & vids)

Έρλινγκ Χάαλαντ: Ο νέος βασιλιάς της Premier League είναι εδώ (pics & vids)

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έκανε τη δουλειά του με το... καλησπέρα στην Premier League. Δύο «τεμάχια» εύκολα και απλά από τον Νορβηγό επιθετικό, που έστειλε το μήνυμα...

«Τον πήραμε γιατί σκοράρει. Τόσο απλά. Είναι τρομερό ταλέντο. Δεν ζητάμε ούτε από τον Έρλινγκ, ούτε από κανέναν, να κάνει τα πάντα στο γήπεδο. Ας κάνει ό,τι έχει μάθει όλη τη ζωή του και τα υπόλοιπα θα έρθουν. Γι’ αυτό… προσέξτε τι λέτε για εκείνον», είχε δηλώσει ο Πεπ Γκουαρντιόλα για τον Έρλινγκ Χάαλαντ, πριν την πρεμιέρα της Μάντσεστερ Σίτι στην εφετινή Premier League. Λίγες ώρες μετά; Ο Νορβηγός επιθετικός έβγαλε… ασπροπρόσωπο τον Καταλανό τεχνικό.

Οι πρωταθλητές πέρασαν «αέρα» από το London Stadium, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να συστήνεται και στο κοινό της Premier League. Τα δυο γκολ της Σίτι στην αναμέτρηση με τη Γουέστ Χαμ έφεραν την υπογραφή και τη σφραγίδα του χαρισματικού άσου, που δε δυσκολεύτηκε να ανοίξει λογαριασμό στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο Χάαλαντ ξέρει πολύ καλά την τέχνη του γκολ, κάτι που επιβεβαιώθηκε στην πρεμιέρα με τη Γουέστ Χαμ. 86 φορές μάτωσε τα δίχτυα με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, αναγκάζοντας του Πολίτες να κινήσουν γη και ουρανό για να τον φέρουν στο πλευρό του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Μόλις 36 λεπτά χρειάστηκε ο 22χρονος επιθετικός για να κάνει σεφτέ στη Λίγκα. Μετά το εύστοχο πέναλτι, σειρά πήρε το κλασικό τελείωμα του Νορβηγού. Αδιανόητη πάσα του Κέβιν Ντε Μπρόινε, κίνηση στην πλάτη της άμυνας των «Σφυριών» από τον Χάαλαντ και εύκολο 0-2 για τους πρωταθλητές. Η απόσβεση των πολλών εκατομμυρίων που δαπανήθηκαν για την απόκτηση του έχει ήδη ξεκινήσει, με τους πρώτους πανηγυρισμούς να κάνουν την εμφάνισή τους στη γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ.

Ο Νορβηγός ήταν παντού στον αγωνιστικό χώρο του London Stadium, τα έκανε όλα στο πρώτο ματς πρωταθλήματος, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα και από τα στατιστικά του.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ξεκίνησε… καυτός τη νέα του περιπέτεια στο Νησί, κάτι που έχει συνηθίσει από προηγούμενες διοργανώσεις. Ο Νορβηγός βρήκε δίχτυα στο ντεμπούτο του στην Premier League, όπως είχε πράξει και στο Κύπελλο Νορβηγίας, στο Champions League, στην Bundesliga, στο Κύπελλο Γερμανίας, αλλά και στο Σούπερ Καπ.

Μάλιστα, ο 22χρονος killer γίνεται ο πρώτος παίκτης της Σίτι μετά τον Σέρχιο Αγκουέρο που σκοράρει δις στο ντεμπούτο του στην Premier League.

«Ήταν μια καλή αρχή, τίποτα περισσότερο δε χρειάζεται να πω», δήλωσε ο Χάαλαντ μετά το διπλό «χτύπημα» στο Λονδίνο, δείχνοντας πως είναι προσγειωμένος στο… έδαφος.

Φυσικά, το ένα διθυραμβικό σχόλιο διαδέχεται το άλλο για τον Νορβηγό επιθετικό, με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να του βγάζει το καπέλο: «Αυτός ο παίκτης σκοράρει από τη μέρα που γεννήθηκε, γιατί να μην το κάνει και εδώ», αναρωτήθηκε ο Καταλανός, που πέταξε και την μπηχτή του για την κριτική των προηγούμενων ημερών: «Πριν από μία εβδομάδα, όταν χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία είπαν πως είναι αποτυχημένος και δεν πρόκειται να προσαρμοστεί στην Premier League». Παράλληλα και ο Ρόι Κιν έσπευσε να αποθεώσει το πολυβόλο των Πολιτών, ευχόμενος… καλή τύχη στους αμυντικούς που θα κληθούν να τον αντιμετωπίσουν.

Το… ταξίδι του Έρλινγκ Χάαλαντ στον μαγικό κόσμο της Premier League μόλις ξεκίνησε και προμηνύεται ιδιαίτερα «καυτό». Ο Νορβηγός έδειξε πως προσαρμόζεται εύκολα στα δεδομένα και τις απαιτήσεις του Νησιού, κάνοντας ακόμα πιο… τρομακτική την καλοκουρδισμένη μηχανή του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ