Τσέλσι: Πως ο… Αμπράμοβιτς έδιωξε τον Τούχελ από την Τσέλσι (pics, vids)

Τσέλσι: Πως ο… Αμπράμοβιτς έδιωξε τον Τούχελ από την Τσέλσι (pics, vids)

Η Τσέλσι έριξε τη «βόμβα» και απομάκρυνε τον Τόμας Τούχελ με το... καλησπέρα της σεζόν. To10.gr κάνει μια αναδρομή στα όσα πέτυχε με τους «μπλε» ο Γερμανός, αλλά και στα όσα οδήγησαν σε αυτό το πρόωρο διαζύγιο με τη νέα διοίκηση.

Είναι γεγονός πως η Τσέλσι έχει ξεκινήσει τη σεζόν άσχημα. Στο πρωτάθλημα μετράει ήδη δύο ήττες σε αυτές τις πρώτες έξι αγωνιστικές, ενώ πέρα από το ματς με την Τότεναμ δεν έχει καταφέρει να βγάλει πάθος και μια ικανοποιητική εικόνα.

Η ντροπιαστική ήττα από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League φαίνεται πως ήταν το… κερασάκι στην τούρτα για να αποχωρήσει ο Τόμας Τούχελ.

Η Τσέλσι έριξε τη «βόμβα» της το πρωί της Τετάρτης και με επίσημη ανακοίνωση γνωστοποίησε το διαζύγιο με τον Γερμανό τεχνικό. Μια ημέρα μετά το 100ο του παιχνίδι.

Την ημέρα που η κοινοπραξία του Τοντ Μπόλι συμπλήρωσε τις 100 ημέρες στον σύλλογο. Συμπτώσεις και αριθμοί που «έδεσαν» τέλεια για να κλείσει με τον συγκεκριμένο τρόπο μια φοβερή ιστορία που κράτησε για περίπου 20 μήνες…

To10.gr συγκεντρώνει όλα όσα πέτυχε ο Τούχελ με την Τσέλσι, ενώ βάζει στο… τραπέζι και όλα όσα έστειλαν τον Γερμανό εκτός Λονδίνου και τη σχέση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς πάνω σε αυτό το «διαζύγιο»…

Η ατάκα-απειλή και το ονειρικό πρώτο εξάμηνο στο Λονδίνο

«Θα χτίσουμε μία ομάδα την οποία δεν θα θέλει κανένας να αντιμετωπίσει», έλεγε ο Τόμας Τούχελ μετά τον πρώτο του αγώνα στον πάγκο της Τσέλσι στις 27 του Γενάρη, όταν οι «μπλε» έμειναν στο 0-0 με τη Γουλβς στο «Στάμφορντ Μπριτζ»… Ήταν μόλις μία ημέρα, αφού ο Γερμανός τεχνικός είχε ανακοινωθεί από τον σύλλογο, αναλαμβάνοντας τη θέση που άφησε κενή ο Φρανκ Λάμπαρντ.

Ο Τούχελ το πίστευε πραγματικά αυτό που είπε στην παρουσίαση του.

Σε 30 αγώνες από τα τέλη του Γενάρη του 2021, που παρέλαβε… καμένη γη, ο Τούχελ μέτρησε με την Τσέλσι 19 νίκες, 6 ισοπαλίες και 5 ήττες. Δύο νίκες απέναντι στον Τσόλο, μία απέναντι στον Ζιντάν, μία απέναντι στον Κλοπ, μία απέναντι στον Μουρίνιο, μία απέναντι στον Αντσελότι και τρεις απέναντι στον Γκουαρντιόλα. Έπος!

Η Τσέλσι ήταν στην 9η θέση όταν έφτασε ο Τούχελ στο Λονδίνο και τελικά κατάφερε να τερματίσει στην τετράδα και να κλειδώσει την παρουσία της και στο επόμενο Champions League. Έφτασε μέχρι και τον τελικό του FA Cup όπου ηττήθηκε από τη Λέστερ, ωστόσο ολοκλήρωσε τη σεζόν ονειρικά με την κατάκτηση του τροπαίου με τα μεγάλα… αυτιά!

Και τελικά ο Τόμας Τούχελ δικαιώθηκε. Δικαιώθηκε για τα όσα έχει ακούσει όλα αυτά τα χρόνια για περί loser, δικαιώθηκε για την επιμονή και τη σκληρή του δουλειά. Με τον μεγαλύτερο συλλογικό τίτλο που θα μπορούσε να κερδίσει!

Το εκπληκτικό ξεκίνημα στη νέα σεζόν, η συνέντευξη του Λουκάκου, οι τραυματισμοί και η «βόμβα» Αμπράμοβιτς

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε και τη σεζόν 2021-22 η Τσέλσι. Ο Τούχελ απέκτησε και τον σέντερ φορ που ήθελε, καθώς ο Ρομέλου Λουκάκου επέστρεψε στην Τσέλσι.

Η σεζόν ξεκίνησε ονειρικά. Οι «μπλε» ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας στα μισά του Νοέμβρη, έχοντας μια διαφορά τεσσάρων βαθμών από τη 2η Μάντσεστερ Σίτι.

Ωστόσο οι Λονδρέζοι δεν είχαν υπολογίσει τους τραυματισμούς και τον Λουκάκου…

Ήταν στα τέλη του Νοεμβρίου, όταν η Τσέλσι φιλοξενούσε τη Γιουβέντους για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, σε ένα must win παιχνίδι. Οι «μπλε» έκαναν… πάρτι και διέλυσαν τη Γηραιά Κυρία με 4-0.

Μία νίκη που έδειξε σε όλους την πραγματική δύναμη της Τσέλσι. Πολλοί μίλησαν και για μια από τις καλύτερες εμφανίσεις των «μπλε» στη σύγχρονη ιστορία τους, καθώς υποχρέωσαν τους Ιταλούς και στην πιο βαριά τους ήττα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το τέλος του ματς ωστόσο άφησε τον Τούχελ με έναν μεγάλο «πονοκέφαλο», καθώς στο δεύτερο μέρος ο Μπεν Τσίλγουελ αποχώρησε με έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, αφήνοντας τον εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι εκείνο το σημείο ο Τσίλγουελ ήταν ο πιο φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής του Τούχελ…

Λίγες εβδομάδες αργότερα ήταν η σειρά του άλλου φουλ μπακ, Ρις Τζέιμς να τραυματιστεί. Ο Άγγλος δεξιός φουλ μπακ τραυματίστηκε κόντρα στην Μπράιτον στις αρχές του 2022 και έμεινε εκτός για πολλές εβδομάδες.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα προβλήματα, ο Τούχελ είδε τον Λουκάκου να δίνει μία συνέντευξη από το… πουθενά στους Ιταλούς, έχοντας δηλώσει τότε πως δεν ήταν χαρούμενος στην Τσέλσι!

Λίγους μήνες αργότερα ακολούθησε η γνωστή ιστορία με τον Αμπράμοβιτς. Ο Τούχελ κλήθηκε να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον χώρο του ποδοσφαίρου γενικότερα.

Ο Γερμανός ήταν μπροστά σε κάθε στιγμή, προστάτευσε τον εαυτό του, τους ποδοσφαιριστές του, αλλά και το ίδιο το κλαμπ και εν τέλει ολοκλήρωσε τη σεζόν με την παρουσία της Τσέλσι στο επόμενο Champions League, σώζοντας έτσι τη χρονιά.

Το καλωσόρισμα της νέας διοίκησης, το μεταγραφικό ρεκόρ και οι λόγοι που οδήγησαν στο πρόωρο «διαζύγιο»

Όταν ανέλαβε την ομάδα ο Τοντ Μπόλι και η κοινοπραξία τους, όλα έδειχναν ότι η Τσέλσι θα «ζούσε» πολλές ακόμα εμπειρίες με τον Τούχελ στον πάγκο της.

Η νέα διοίκηση έδειξε έμπρακτα τη στήριξη της προς τον Γερμανό. Απέκτησε τους ποδοσφαιριστές που ζήτησε και μάλιστα το έκανε «καταρρίπτοντας» κάθε μεταγραφικό ρεκόρ, καθώς οι «μπλε» έσπασαν το φράγμα των 300 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στα χρονικά του αθλήματος.

Κι όμως, ο Τούχελ πλέον δεν βρίσκεται στο τιμόνι του συλλόγου, έναν μήνα μετά την έναρξη της σεζόν. Και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι, σύμφωνα με τα… back stage των Άγγλων.

Όπως υποστηρίζουν στο Νησί, οι δύο πλευρές είχαν διαφορετικές απόψεις σε πολλά θέματα. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να «παίζει» κομβικό ρόλο στο θέμα, καθώς παρότι οι νέοι ιδιοκτήτες τον ήθελαν, ο Τούχελ δεν επέτρεψε να προχωρήσει το deal.

Σύμφωνα με την Telegraph, η αναμέτρηση με την Ντιναμό δεν έπαιξε τόσο μεγάλο ρόλο στην απόφαση, καθώς ο Τοντ Μπόλι είχε ήδη γνωστοποιήσει στα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης αυτό που ανακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης.

Πολλοί ποδοσφαιριστές είχαν παραπονεθεί για το σύστημα και τον τρόπο φιλοσοφίας του Γερμανού ο οποίος είχε «χάσει» τα αποδυτήρια εδώ και καιρό… Παράλληλα, το πολύ κακό ξεκίνημα της σεζόν, έβαλε σε ακόμη δυσκολότερη θέση τον Τούχελ.

Το… γλυκό «έδεσε» με το όραμα των νέων ιδιοκτητών οι οποίοι θέλουν έναν νέο και φιλόδοξο προπονητή για το project τους. Μάλιστα στο Νησί τονίζεται ότι ο Μπόλι θέλει να διώξει από την Τσέλσι ό,τι έχει σχέση με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς!

Οι Άγγλοι τονίζουν πως τη δεδομένη στιγμή ο Πότερ της Μπράιτον είναι ο διακαής πόθος.

Και μάλιστα δεν αποκλείεται να προκύψουν σημαντικές εξελίξεις μέσα στα επόμενα 24ωρα… Όπως και να έχει, ο Τούχελ φεύγει από την Τσέλσι σαν άλλος Ντι Ματέο, έχοντας κατακτήσει το Champions League ως υπηρεσιακός προπονητής…

Το όνομα του Γερμανού πάντως θα είναι για πάντα χαραγμένο στην ιστορία των «μπλε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ