Η «αναγέννηση» του Κέπα: Το εξωπραγματικό στατιστικό του και η «μυθική» εμφάνιση με την Άστον Βίλα (pics, vid)

Την κορυφαία του εμφάνιση με τη φανέλα της Τσέλσι πραγματοποίησε στο «Βίλα Παρκ» ο Κέπα.

Δυσκολεύτηκε αρκετά ωστόσο η Τσέλσι τα κατάφερε και πάλι. Σε ένα παιχνίδι δύσκολων συνθηκών, οι «μπλε» του Λονδίνου έφυγαν με το διπλό από το Μπέρμιγχαμ, επικρατώντας της Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ με 2-0.

Η ομάδα του Πότερ δεν ήταν τόσο καλή, όσο και στα προηγούμενα της παιχνίδια, ωστόσο είχε σε ονειρικό απόγευμα τον Κέπα Αριθαμπαλάγκα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας ήταν μαζί με τον Μάουντ ο καλύτερος του αγωνιστικού χώρου και ο κυριότερος λόγος που η Τσέλσι κράτησε το υπέρ της 1-0 στο πρώτο μέρος.

Διαβάστε επίσης: Σε δύσκολη θέση (φρέσκος) Super League προπονητής- Βρέθηκε ήδη ο αντικαταστάτης του

Κόντρα στη Βίλα ο Κέπα ήταν καταλυτικός και απέδειξε ξανά ότι βρίσκεται στην καλύτερη του κατάσταση, από το καλοκαίρι του 2018, όταν η Τσέλσι δαπάνησε 80+ εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μπιλμπάο και να του δώσει τον… τίτλο του ακριβότερου τερματοφύλακα όλων των εποχών.

Στο «Βίλα Παρκ» ο Κέπα πραγματοποίησε συνολικά επτά επεμβάσεις, τις περισσότερες που έχει κάνει σε ματς Premier League. Παράλληλα, τα Expected Goals της Άστον Βίλα ήταν στο 1.76, κάτι που σημαίνει πως ο Ισπανός κίπερ έσωσε την ομάδα του από μια δεδομένη ήττα!

Συνολικά, τα γκολ που έχει «βγάλει» ο Κέπα φτάνουν πάνω από τα τρία, καθώς τα Expected Goals που έχει αντιμετωπίσει ο Ισπανός είναι 3.2, με τον Άλισον της Λίβερπουλ να έρχεται δεύτερος με 2.7. Σημαντική διαφορά; Ο Κέπα έχει παίξει σε μόλις τρία παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα!

Ο Πότερ φαίνεται πως έχει μπει για τα καλά στον ρόλο του… Χάρι, καθώς η εμπιστοσύνη που δείχνει στον Κέπα αποδίδει. Ο Ισπανός διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του από την ημέρα που έκανε το άλμα για την Τσέλσι και μοιάζει να έχει αφήσει ολοκληρωτικά πίσω του τον κακό του εαυτό…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από