Ο υπέρ-υπολογιστής… μίλησε: Φινάλε- θρίλερ στην Premier League με νικήτρια την Αρσεναλ – Εκπληξη η θέση της Τσέλσι (pic)

Ο υπέρ-υπολογιστής… μίλησε: Φινάλε- θρίλερ στην Premier League με νικήτρια την Αρσεναλ – Εκπληξη η θέση της Τσέλσι (pic)

Την κούπα στην Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα δίνουν οι εξιδεικευμένοι υπολογιστές. Που βρίσκονται οι υπόλοιπες ομάδες της Premier League.

Το πρώτο κυρίως… πιάτο της Premier League ολοκληρώθηκε. Το Μουντιάλ του Κατάρ έστειλε σε αναγκαστική «χειμερία νάρκη» το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, με τη δράση να επιστρέφει τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

Με 15 αγωνιστικές να αποτελούν ήδη παρελθόν, η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα ονειρεύεται το στέμμα της Premier League για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2003-2004. Ήταν τότε που οι Invincibles του Αρσεν Βενγκέρ, τρέλαναν το Νησί με 26 νίκες και 12 ισοπαλίες στα 38 ματς.

Οι «κανονιέρηδες» είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακοί την εφετινή σεζόν, απολαμβάνοντας τη μοναξιά της κορυφής. Με 37 πόντους και μόλις δύο βαθμολογικές απώλειες, δεν αποκλείεται να δούμε τον τίτλο να… στρίβει στο βόρειο Λονδίνο. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, με τη Μάντσεστερ Σίτι να βρίσκεται μόλις στο -5 από την ομάδα του Αρτέτα. Με τα υπερ-όπλα που διαθέτει ο Πεπ Γκουαρντιόλα σε κάθε γραμμή, ανά πάσα στιγμή μπορεί να γυρίσει το… χαρτί και την κατάσταση.

Η Άρσεναλ λοιπόν, ευελπιστεί να φτάσει στον 14ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, έχοντας μάλιστα με το μέρος της και τους… υπερ-υπολογιστές! Οι Boffins και οι brainiacs στο bettingexpert έχουν κατασκευάσει έναν υπερ-υπολογιστή που ονομάζεται BETSiE, ο οποίος χρησιμοποιεί σημεία δεδομένων συμπεριλαμβανομένων των xG και xA ενώ εκτελεί μια προσομοίωση 100.000 φορές. Τι λένε οι ειδικοί supercomputers για τον φετινό μαραθώνιο στο Νησί; Ότι οι «κανονιέρηδες» θα κόψουν πρώτοι το νήμα στην Premier League, με τη Μάντσεστερ Σίτι να βλέπει για λίγο την «πλάτη» τους.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά των εξιδεικευμένων υπολογιστών, η αρμάδα του Μικέλ Αρτέτα αναμένεται να τερματίσει με 82,8 πόντους – με το εκτιμώμενο σύνολο των «Πολιτών» να φτάνει τους 82,4.

Ο υπέρ-υπολογιστής δεν έμεινε μόνο στον νικητή, προβλέποντας και τη συνολική κατάταξη της Premier League. Συγκεκριμένα, στέλνει στο Champions League την εντυπωσιακή Νιούκαστλ, αλλά και την Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται πως θα χάσει στο… νήμα το σεντόνι, ενώ η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ θα κλείσει την εξάδα.

Από εκεί και πέρα, μεγάλη έκπληξη παρουσιάζει η θέση που δίνεται η Τσέλσι. Η BETSiE υπολογίζει πως η ομάδα του Γκράχαμ Πότερ δε θα ανακάμψει ποτέ μέσα στη χρονιά, παραμένοντας 8η. Αν επαληθευτεί το σενάριο, τότε οι «μπλε» θα προσθέσουν μια μαύρη σελίδα στην ένδοξη ιστορία τους. Από τότε που βρέθηκε 11η τη σεζόν 1995-96, η ομάδα από το δυτικό Λονδίνο, τερμάτισε χαμηλότερα από την 6η μόνο μια φορά. Πότε συνέβη αυτό; Το 2016. Όταν ο Ζοσέ Μουρίνιο οδηγήθηκε στην πόρτα της εξόδου, με τον Γκους Χίντιγκ να αναλαμβάνει το καράβι και να το στέλνει στα… βράχια. Δέκατη θέση με 50 βαθμούς.

Μεγάλη η μάχη στην Premier League και μένει να φανεί, αν οι υπέρ-υπολογιστές «πέσουν» μέσα, με την Άρσεναλ να κατακτά την πολυπόθητη κορυφή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ