Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον 1-1: Ο Γκρέι ντύθηκε… Αϊ Βασίλης για την Άρσεναλ! (1-1)

Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον 1-1: Ο Γκρέι ντύθηκε… Αϊ Βασίλης για την Άρσεναλ! (1-1)

Χοντρή γκέλα για την Μάντσεστερ Σίτι και πρωτοχρονιάτικο... δώρο στην Άρσεναλ! Στο 1-1 με την Εβερτον οι «Πολίτες» που κινδυνεύουν να μείνουν στο -7 από την κορυφή της Premier League.

Μια ευκαιρία χρειάστηκε για να της πει τα… κάλαντα μέσα στο Ετιχαντ. Με τρομερό σουτ, ο Ντεμαράι Γκρέι «σκότωσε» τη Μάντσεστερ Σίτι και η αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα απώλεσε δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στη μάχη του τίτλου στην Premier League (1-1).

Παρόλο που οι «Πολίτες» είχαν συνεχώς στα… δίχτυα την Εβερτον, τα «Ζαχαρωτά» βρήκαν τον τρόπο να δραπετεύσουν με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ. Κάπως έτσι και μετά τη σημερινό αποτέλεσμα, οι φιλοξενούμενοι έκαναν το καλύτερο πρωτοχρονιάτικο δώρο στην πρωτοπόρο Αρσεναλ.

Οι «κανονιέρηδες» έχουν επικίνδυνη έξοδο στην έδρα της Μπράιτον (19:30) και με τρίποντο, θα αποσπαστούν επτά ολόκληρους βαθμούς από τη δεύτερη Σίτι του Πεπ. Ο Γκρέι ανέλαβε τον ρόλο του… Αϊ Βασίλη για το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα, προσφέροντας και στην ομάδα του έναν πολύτιμο πόντο, στη μάχη που δίνει για να απεμπλακεί από τις περιπέτειες της επικίνδυνης ζώνης (16η, στο +2 από τις θέσεις που οδηγούν στην Championship).

H Σίτι μπήκε δυνατά στο ματς του Ετιχαντ και στο 11’ ο Χάαλαντ αστόχησε από πλάγια αριστερά, ενώ στο 24’ o Μαχρέζ σέντραρε από δεξιά και ο Νορβηγός killer με γύρισμα από κοντά έγραψε το 1-0. Η ομάδα του Πεπ έκανε ότι ήθελε και στο 44ο λεπτό άγγιξε το γκολ καθώς μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε, ο Γκρίλις σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά.

Ωστόσο, στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν κάτι παραπάνω από χαλαροί. Ο Γκρέι δεν τους χαρίστηκε και τους τιμώρησε. Στο 64′ ο άσος της Εβερτον έκλεψε στον άξονα, έκανε την κούρσα και με τρομερό σουτ από τη γωνία της περιοχής, έγραψε το 1-1.

Στο 83’ το σουτ του Ντε Μπρόινε σταμάτησε στον Γκόντφρεϊ και στην επαναφορά ο Πίκφορντ κατέβασε ρολά σε προσπάθεια του Μαχρέζ. Κάπως έτσι, τα «Ζαχαρωτά» πίκραναν τη Σίτι την τελευταία μέρα του 2022.

ΣΙΤΙ: Έντερσον, Λιούις (87’  Γκιντογκάν), Στόουνς, Ακαντζί, Ακέ, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα (87’ Φόντεν), Μαχρέζ, Χάαλαντ, Γκρίλις (87’ Άλβαρες)

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Πάτερσον (70’ Κόουλμαν), Ταρκόβσκι, Κόαντι, Γκόντφρεϊ, Μικολένκο, Γκέιγ (78’ Ντέιβις), Ονάνα, Ιβόμπι, Γκρέι, Κάλβερτ Λιούιν (70’ Μοπέ)

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Φούλαμ-Σαουθάμπτον 2-1

Νιούκαστλ-Λιντς 0-0

Μπόρνμουθ-Κρίσταλ Πάλας 0-2

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ