Η μεγάλη αδικία με τον Κώστα Τσιμίκα (vids)

Η μεγάλη αδικία με τον Κώστα Τσιμίκα (vids)

Ο Κώστας Τσιμίκας πήρε φανέλα βασικού κόντρα στη Γουλβς, η Λίβερπουλ νίκησε εύκολα, εκείνος είχε ασίστ και εξαιρετική παρουσία, αποδεικνύοντας πως έχει αδικηθεί από τον Γιούργκεν Κλοπ.

O Κώστας Τσιμίκας πραγματοποιεί ακόμη μια μεστή σεζόν στη Λίβερπουλ σε ατομικό επίπεδο, με τον Έλληνα μπακ να είναι πάντα έτοιμος να βοηθήσει τους «κόκκινους». Ο Γιούργκεν Κλοπ ωστόσο, δεν τον έχει χρησιμοποιήσει τόσο όσο την περασμένη χρονιά τουλάχιστον μέχρι στιγμής, παρά το γεγονός πως ο Άντριου Ρόμπερτσον, αλλά και γενικά η ομάδα διανύουν μια από τις χειρότερες σεζόν των τελευταίων ετών.

Ο Σκωτσέζος μπακ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένας από τους καλύτερους αριστερούς μπακ στον κόσμο και πως μπορεί να κάνει τη διαφορά στη Λίβερπουλ, όμως περνάει ένα ντεφορμάρισμα τις τελευταίες εβδομάδες και δεν φαίνεται να έχει πιάσει πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Ο Τσιμίκας από την άλλη όποτε του ζητήθηκε ή του έχει ζητηθεί από τον Κλοπ έχει δηλώσει παρών με εξαιρετικές εμφανίσεις. Είτε ως βασικός είτε σαν αναπληρωματικός. Το βασικό παράδειγμα δεν είναι άλλο από τη χθεσινή αναμέτρηση με τη Γουλβς, όπου ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού πήρε φανέλα βασικού και ήταν ένας εκ των κορυφαίων, με τη Λίβερπουλ να καταφέρνει να κερδίσει με γκολ των Σαλάχ και Φαν Ντάικ.

Ο «Τσίμι» λοιπόν είχε μια ασίστ στο ματς, ενώ αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο και τα πήγε περίφημα. Συνολικά, ο Τσιμίκας έχει αγωνιστεί φέτος σε 20 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και έχει 5 ασίστ, την ώρα που ο Ρόμπερτσον έχει 29 παιχνίδια και 8 ασίστ.

Ο Σκωτσέζος όμως έχει αγωνιστεί και υπερδιπλάσια λεπτά συμμετοχής (2.246 λεπτά ο Ρόμπερτσον, 962 ο Τσιμίκας), κάτι που θεωρητικά δίνει καλύτερα στατιστικά στον Έλληνα μπακ. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια και ο Τσιμίκας έχει αδικηθεί από τον χρόνο συμμετοχής του, ειδικά από τη στιγμή που η Λίβερπουλ δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση.

Από εκεί και πέρα, εκτός όλων των άλλων ο Τσιμίκας είναι και το αγαπημένο παιδί στο Άνφιλντ, ο κόσμος θέλει να τον βλέπει βασικό, όμως έχει υποστεί κάτι σαν… αδικία από τον Γερμανό τεχνικό της Λίβερπουλ, που προτιμάει ακόμη και στα… κακά του τον Ρόμπερτσον.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ