Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ ενώνονται: «Σταματήστε τα συνθήματα για τους νεκρούς»

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ ενώνονται: «Σταματήστε τα συνθήματα για τους νεκρούς»

«Στοπ» στα υβριστικά συνθήματα που ακούγονται στα γήπεδα για τους νεκρούς, θέλουν να βάλουν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ πριν το μεγάλο ντέρμπι.

Πριν από το μεγάλο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής της Premier League, ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Anfield (05/03, 18:30), οι δύο ομάδες μέσω των προπονητών τους, προχώρησαν σε μία πολύ σημαντική κίνηση.

Ο Γιούργκεν Κλοπ και ο Έρικ Τεν Χαγκ αποτελούν δύο προσωπικότητες που έχουν κερδίσει το σεβασμό των αγγλικών γηπέδων, όσο και αν ο δεύτερος βρίσκεται πολύ μικρότερο διάστημα σε αυτά. Γνωρίζοντας την τεράστια αντιπαλότητα και έχθρα, μεταξύ των οπαδών των ομάδων, τους ζήτησαν στο ερχόμενο παιχνίδι να μην ακουστούν από καμία πλευρά υβριστικά συνθήματα προς τους νεκρούς που έχουν χάσει σε τραγωδίες του παρελθόντος, η Γιουνάιτεντ στο Μόναχο και η Λίβερπουλ σε Χέιζελ και Χίλσμπορο.

Διαβάστε επίσης: Τα προβλήματα και οι λύσεις του Μίτσελ για Λεβαδειακό

Ο Κλοπ δήλωσε: «Ένας από τους κύριους λόγους που κάνουν την αντιπαλότητα της Λίβερπουλ με τη Γιουνάιτεντ τόσο ξεχωριστή, είναι ότι υπάρχει έντονη και κανείς δεν θέλει να το αλλάξει αυτό. Αλλά την ίδια στιγμή, όταν η αντιπαλότητα γίνεται τόσο έντονη, μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις που δεν είναι καθόλου καλές για κανέναν και δεν το έχουμε ανάγκη αυτό. Θέλουμε τον θόρυβό σας. Ναι, θέλουμε οπαδικό κλίμα και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Αυτό που δεν θέλουμε είναι οτιδήποτε να ξεπερνάει τα όρια, ειδικά αυτό το είδος των συνθημάτων που δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Αν μπορούμε να διατηρήσουμε το πάθος και να αποβάλουμε το δηλητήριο, θα είναι πολύ καλύτερα για τον καθένα μας».

Ο Τεν Χαγκ ανέφερε στις δηλώσεις του: «Η αντιπαλότητα της Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ είναι μία από τις ισχυρότερες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Όλοι αγαπάμε το πάθος των φιλάθλων όταν οι δύο ομάδες συναντιούνται, αλλά υπάρχουν κάποια όρια που δεν πρέπει να παραβιάζονται. Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται η απώλεια της ζωής που σχετίζεται με οποιαδήποτε τραγωδία για να κερδίσει μια ομάδα βαθμούς και είναι καιρός να σταματήσει αυτό. Οι υπεύθυνοι τέτοιων περιστατικών αμαυρώνουν όχι απλά τη φήμη των συλλόγων μας, αλλά ακόμα πιο σημαντικά τις φήμες των ίδιων, των οπαδών και των υπέροχων πόλεών μας. Εκ μέρους των παικτών μου, των συνεργατών μου και εμένα, ζητάμε από τους φιλάθλους μας να επικεντρωθούν στο να στηρίξουν την ομάδα την Κυριακή, εκπροσωπώντας τον σύλλογό μας με τον σωστό τρόπο».

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ