Παραπέμπει την Έβερτον για παραβίαση του FFP  η Premier League

Παραπέμπει την Έβερτον για παραβίαση του FFP η Premier League

Μπελάδες για την Έβερτον, με την Premier League να παραπέμπει τα «ζαχαρωτά» σε ανεξάρτητη αρχή για να ερευνηθούν σε βάθος οι κατηγορίες για οικονομικές παραβιάσεις.

Η Premier League παρέπεμψε την Έβερτον σε μια ανεξάρτητη επιτροπή για φερόμενη παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play την περασμένη σεζόν (2021/22) όπως ανέφερε η Λίγκα την Παρασκευή (24/3) χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Έβερτον απ’ την πλευρά της σε ανακοίνωση που εξέδωσε εξέφρασε την απογοήτευσή της από την απόφαση. «Ο σύλλογος αμφισβητεί σθεναρά τον ισχυρισμό περί μη συμμόρφωσης στο Financial Fair Play και μαζί με την ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων του, είναι απολύτως βέβαιος ότι παραμένει συμμορφωμένος με όλους τους οικονομικούς κανόνες και κανονισμούς», ανέφερε η ανακοίνωση των «εφοπλιστών» συμπληρώνοντας πως:

Διαβάστε επίσης: Επιστολή Μαρινάκη για τη σύσκεψη με Μπένετ: «Προκαλείτε κύριοι, φαινόμενα που προκαλούν βία και αλλοίωση»

«Η Έβερτον είναι έτοιμη να υπερασπιστεί σθεναρά τη θέση της στην επιτροπή. Ο σύλλογος έχει, εδώ και πολλά χρόνια, παρέχει πληροφορίες στην Premier League με ανοιχτό και διαφανή τρόπο και συνειδητά έχει επιλέξει να ενεργεί με τη μέγιστη καλή πίστη ανά πάσα στιγμή».

Η Έβερτον απέφυγε οριακά τον υποβιβασμό την περασμένη σεζόν, τερματίζοντας 16η, ενώ παλεύει και φέτος για να μείνει στην Premier League, ούσα αυτή τη στιγμή στη 15η θέση, με τρεις βαθμούς διαφορά από την τελευταία Σαουθάμπτον.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Premier League, οι ομάδες μπορούν να καταγράψουν μέγιστη «ζημία» στους ισολογισμούς τους, έως 105 εκατ. λίρες (119,3 εκατ. ευρώ) σε τρία χρόνια, αν και υπήρξαν ειδικές αποζημιώσεις και «ρυθμίσεις» για την πανδημία της COVID-19.

Η Έβερτον έχει καταγράψει συνολική απώλεια σχεδόν 372 εκατ. λιρών (422,6 εκατ. ευρώ) τις τελευταίες τρεις σεζόν. Ο σύλλογος, που ανήκει κατά πλειοψηφία στον Φαρχάντ Μοσιρί, έχει αποδώσει τουλάχιστον 170 εκατ. λίρες (193,1 εκατ. ευρώ) απ’ τις «ζημίες» για να περιορίσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ