«Νεκροταφείο» προπονητών η Τότεναμ

«Νεκροταφείο» προπονητών η Τότεναμ

Ο Αντόνιο Κόντε έφυγε και αυτός άτιτλος από το Λονδίνο και την Τότεναμ, με τον αγγλικό σύλλογο να χτίζει μια πολύ άσχημη παράδοση που... τρομάζει κάθε προπονητή που θα θελήσει να δουλέψει εκεί.

Ζοσέ Μουρίνιο και Αντόνιο Κόντε. Δύο προπονητές με πολύ καλές καριέρες, που έχουν κατακτήσει συνολικά στην καριέρα τους 36 τρόπαια (28 ο θρυλικός Πορτογάλος και 8 ο Ιταλός). Δυο προπονητές που έχουν επίσης δύο μεγάλα κοινά. Αμφότεροι έχουν κατακτήσει κάποιον τίτλο σε κάθε ομάδα που έχουν εργαστεί, αλλά επίσης έφυγαν από την Τότεναμ άτιτλοι…

Ο Ζοσέ Μουρίνιο που ανέλαβε τα ηνία της Τότεναμ αντικαθιστώντας τον Μαουρίσιο Ποκετίνο, ήρθε για να φέρει την αύρα του νικητή στην πολύ καλή αλλά λούζερ ομάδα που είχε φτιάξει ο Αργεντινός τεχνικός. Από τον Νοέμβριο του 2019 μέχρι και τον Απρίλιο του 2021, ο Πορτογάλος τεχνικός σε 84 ματς είχε απολογισμό (44Ν-19Ι-23Η), με 51.16% ποσοστό νικών, αλλά μηδέν τίτλους.

Διαβάστε επίσης: Γκολ ο Χουάνγκ για το 1-1 της Ν. Κορέας με την Ουρουγουάη (vid)

Μετά από τη σύντομη θητεία των Ράιαν Μέισον και Νούνο Εσπίριτο Σάντο που τον αντικατέστησαν ήρθε στην ομάδα ο Αντόνιο Κόντε. Το πρωτάθλημα που είχε κατακτήσει με τη μισητή Τσέλσι, αποτελούσε εχέγγυο για τον Ντάνιελ Λίβι, πως ο Ιταλός τεχνικός θα κατάφερνε να φέρει έναν τίτλο στην ομάδα. Από τον Νοέμβριο του 2021 μέχρι και τον Μάρτιο του 2023 (76 ματς με ρεκόρ 41Ν-12Ι-23Η) όμως το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο… Μια τρύπα στο νερό, με την Τότεναμ να είναι πάντα κοντά στην 4άδα, να αγωνίζεται στην Ευρώπη και στα εγχώρια Κύπελλα, αλλά να αποκλείεται με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.

Μια ματιά στην ιστορία του συλλόγου θα μας πείσει πως τίποτα δεν είναι τυχαίο, αφού η Τότεναμ είναι η μοναδική ομάδα τέτοιου επιπέδου και τέτοιας οικονομικής δύναμης στο Νησί που απέχει τόσα πολλά χρόνια από έναν οποιονδήποτε τίτλο. Και για να γίνουμε συγκεκριμένοι, τελευταίος τίτλος ήταν το League Cup το 2008 επί Χουάντε Ράμος και πριν από αυτό, μια διπλή κατάκτηση FA Cup και Charitty Shield το ακόμα πιο μακρινό 1991!

Κατάρα; Ατυχία; Ανικανότητα; Έλλειψη σοβαρού αγωνιστικού σχεδιασμού; Όπως και να έχει, στην Τότεναμ συντηρείται και γιγαντώνεται ματς με το ματς και χρονιά με τη χρονιά μια κατάσταση που θα έκανε διστακτικούς ακόμα και προπονητές όπως ο Ανσελότι, ο Γκουαρδιόλα και ο Κλοπ να αναλάβουν την ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ