Ο πιο ακριβός γλάρος στην ιστορία…

Ο πιο ακριβός γλάρος στην ιστορία…

Η Μπράιτον ανακοίνωσε την αγορά του Ζοάο Πέδρο, από τη Γουότφορντ, ολοκληρώνοντας τη πιο ακριβή μετγραφή στην ιστορία της, φτάνοντας το ποσό των 38 εκατομμυρίων λιρών.|

Ο Ζοάο Πέδρο με την φετινή του απόδοση είχε καταφέρει να τραβήξει πολλά βλέμματα προς το όνομα του.  Κάποιες από τις ομάδες που προσπάθησαν να αποκτήσουν το Βραζιλιάνο είναι οι Γουέστ Χαμ και η Νιουκάστλ, εκείνος όμως πήρε την απόφαση να αγωνιστεί στους μπλε.

Να πούμε πως η Γουότφορντ πως το χειμώνα του 2020 είχε δαπανήσει το ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ, για να κερδίσει την υπογραφή του από την Φλουμινένσε. Εκείνη την σεζόν οι Χόρνετς αγωνιζόντουσαν στη Πρέμιερ Λιγκ και ο τότε 17χρονος Πέδρο αγωνίστηκε μόλις για 3 φορές από λίγα λεπτά συμμετοχής. Το Μάιο τελικά η Γουοτφορντ κατέληξε στην 19η θέση του πρωταθλήματος, βλέποντας τη πόρτα της Τσάμπιονσιπ.

Διαβάστε επίσης: Ένα πρωτάθλημα της κακιάς ώρας

Την επόμενη σεζόν ο Βραζιλιάνος επιθετικός αποφασισμένος να αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο, κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του, Σίσκο Μουνόθ. Αν και τον Οκτώβρη ανέλαβε τη τεχνική ηγεσία ο Κλαούντιο Ρανιέρι, η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του δεν κλονίστηκε καθόλου, αγωνιζόμενος βασικός από τα 38 παιχνίδια στη Τσάμπιονσιπ τα 31. Σε αυτή τη σεζόν σκόραρε μάλιστα 9 τέρματα, ενώ τα εκτιμόμενα γκολ να φτάνουν τα 9.7. Στον επίλογο της σεζόν η Γουότφορντ κέρδισε την 2η θέση και την άνοδο στη Πρέμιερ Λιγκ.

Τώρα πια με μια σεζόν γεμάτη στη πλάτη του, ο Πέδρο θα παρουσιαζόταν ξανά στο κοινό της πρώτης τάξεως κατηγορίας της Αγγλίας. Ο Βραζιλιάνος δεν εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του, βέβαια σημειώνοντας 3 τέρματα, έχοντας μάλιστα και 3.6 εκτιμόμενα γκολ. Για την ιστορία η Γουότφορντ μπήκε και πάλι στο ‘’ασανσέρ’’, με προορισμό τη Τσάμπιονσιπ.

Φτάσαμε αισίως στο φέτος, όπου η παρουσία του του έδωσε και τη μεταγραφή του. Φέτος μπορεί οι κιτρινόμαυροι, να μην πραγματοποιούν και τη πιο σπουδαία στην ιστορία τους στα   σαλόνια της Τσάμπιονσιπ, αλλά ο Πέδρο έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του. Ο 21χρονος πλέον έχει καταφέρει να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, έχοντας σημειώσει 11 τέρματα, ενώ τα εκτιμόμενα του τέρματα αγγίζουν τα 8.8. Απόδοση που δεν αρκεί βέβαια στην ομάδα του, να μην φτάσει ούτε στην κορυφαία δεκάδα στη κατηγορία.

Από το καλοκαίρι όμως ο Βραζιλιάνος θα αγωνίζεται ξανά στο κορυφαίο πρωτάθλημα στο κόσμο. Σίγουρα θα προσπαθήσει να μην είναι παρόμοιο με το προηγούμενο πέρασμα του, αγωνιζόμενος σε πολύ καλύτερη ομάδα, με πολύ καλύτερο σύνολο. Αναμένουμε λοιπόν το νέο αστέρι από τη Βραζιλία να μας δείξει, που μπορεί να φτάσει.

Επιμέλεια: Μέρρης Γιώργος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ