Τα πέντε «όχι» που έστειλαν τον Μαυροπάνο στην Άρσεναλ

Τα πέντε «όχι» που έστειλαν τον Μαυροπάνο στην Άρσεναλ

Ο Βασίλης Στάχτιαρης, ο άνθρωπος που ανακάλυψε πρώτος τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο, μίλησε για το προσύμφωνο που είχε ο νεαρός αμυντικός με τον Ολυμπιακό αλλά και τον… συνωστισμό από ομάδες του εξωτερικού για την υπογραφή του, με νικήτρια την Άρσεναλ.

Ο Βασίλης Σάχτιαρης ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που διέκρινε το ταλέντο του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου όταν αυτός αγωνίζονταν στην Κ-20 του Απόλλωνα Σμύρνης το 2016 και τον πρότεινε στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Γιάννης Πετράκης πίστεψε αμέσως τον 19χρονο τότε κεντρικό αμυντικό και του έδωσε πολλές ευκαιρίες με το καλημέρα στη Superleague με τους Γιαννιώτες. Τη σεζόν 2016-2017 είχε 4 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ την επόμενη σεζόν ξεκίνησε βασικός και μέχρι τον Γενάρη… έβγαλε μάτια με 16 συμμετοχές και 3 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Τότε άρχισε να προσελκύει το ενδιαφέρον των μεγάλων, με τους Ολυμπιακό και ΑΕΚ να κάνουν την κίνησή τους όπως ανέφερε στο GOAL ο Στάχτιαρης:

«Ο Μαυροπάνος είχε υπογράψει προσύμφωνο με τον Ολυμπιακό. Είχαμε και επαφές με την ΑΕΚ αλλά η προσφορά της ήταν πολλή χαμηλή. Ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα αλλά ο παίκτης ήθελε πρωτίστως να αγωνιστεί στο εξωτερικό».

Εκτός από τον εν Ελλάδι ανταγωνισμό, υπήρχαν και πέντε ομάδες από Ιταλία, Ισπανία και Αγγλία που τον παρακολουθούσαν στενά όπως συνέχισε να αφηγείται ο ατζέντης:

«Υπήρχαν επίσης προχωρημένες επαφές και με την Ουντινέζ, ενώ παράλληλα υπήρχε ενδιαφέρον και από τις ισπανικές Εϊμπάρ και Ράγιο Βαγεκάνο. Παρ’ όλο το ενδιαφέρον στο πρόσωπό του και το προσύμφωνο με τον Ολυμπιακό, το ενδιαφέρον της Άρσεναλ ήταν τέτοιο που δεν μπορούσε να αρνηθεί».

Στη συνέχεια της συνέντευξής του αναφέρθηκε στα προσόντα του 21χρονου κεντρικού αμυντικού και τις πιθανότητές του να πετύχει στην απαιτητική Premier League.

«Είναι ένα κεφάλαιο για την Άρσεναλ. Το κλαμπ πρέπει να τον προστατέψει και να επενδύσει πάνω του. Για παράδειγμα ο Ταυλαρίδης δεν εξελίχθηκε στην Άρσεναλ, οπότε όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο. Μόλις το 35% των παικτών καταφέρνουν να πετύχουν σε συγκεκριμένο επίπεδο.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να μην είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη, αλλά αυτός ο παίκτης έχει τα κατάλληλα προσόντα. Είναι δυνατός, καλός στον αέρα αλλά και με την μπάλα στα πόδια, ενώ έχει και αξιόλογη τεχνική. Μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα δύο πόδια και δουλεύει πολύ σκληρά για να βελτιωθεί».

Ο Μαυροπάνος προπονείται με τους κανονιέρηδες, ενώ έχει αγωνιστεί 5 φορές (όλες ως βασικός) με την Κ-23, οδηγώντας των ομάδα του σε δύο ματς με μηδέν παθητικό και τέσσερις νίκες. Όλα αυτά εκτιμήθηκαν όπως και η δουλειά του στην προπόνηση και τον έφεραν ως βασικό και μεταξύ των διακριθέντων στο ντέρμπι της Άρσεναλ κόντρα στη Γιουνάιτεντ, στην Premier League.

Αφήνουμε για τέλος την σχετική επισήμανση του Στάχτιαρη: «Ο Μαυροπάνος στην προπόνηση δείχνει την ποιότητά του. Αλλά πάντα υπάρχει ένα ερωτηματικό για τους παίκτες που δεν έχουν δοκιμαστεί στην πίεση ενός μεγάλου παιχνιδιού. Μέχρι να γίνει αυτό, κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Οι μεγάλοι παίκτες, αυτοί που κάνουν καριέρες, πάντα είναι καλύτεροι στα ματς από ότι στην προπόνηση. Οι άλλοι…

Αυτό ήταν το μεγαλύτερο ερωτηματικό για τον Μαυροπάνο, αλλά νομίζω τα πήγε πολύ καλά. Έχει εκπλήξει  πολλούς στο Λονδίνο με την ποιοτική του εμφάνιση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ