Αυτά περιμένουν η Τσέλσι και ο Μπόελι, από τον Ποτσετίνο… (pic)

Αυτά περιμένουν η Τσέλσι και ο Μπόελι, από τον Ποτσετίνο… (pic)

Πολύ κοντά στην συμφωνία με τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, βρίσκεται η Τσέλσι, με τον Αργεντινό τεχνικό, να «φέρνει» συγκεκριμένα στοιχεία στο Λονδίνο.

Ολοκλήρωσε την αναζήτηση προπονητή η διοίκηση της Τσέλσι, με τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, να φαίνεται πως θα είναι η τελική απόφαση του Τεντ Μπόελι. Ωστόσο, η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει μετά τη λήξη του πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος της Τσέλσι, περιμένει να «φέρει» συγκεκριμένα στοιχεία ο Αργεντίνος τεχνικός, όπως πίεση ψηλά και κατοχή της μπάλας μεταξύ άλλων. Γι’ αυτό και ήδη οι «μπλε», έχουν ξοδέψει υπέρογκα ποσά σε μεταγραφές, με σκοπό ο νέος προπονητής να μπορέσει να παίξει σύγχρονο και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης: Νιούκαστλ: Ο προπονητής και οι έξυπνες επενδύσεις που την έφεραν στο Champions League! (pics, vid)

Αν κρίνουμε από την θητεία του στην Τότεναμ, αναφορικά με το τι ποδόσφαιρο μπορεί να εκπαιδεύσει τις ομάδες του να παίζουν, θα δούμε κάποια σημεία κλειδί, που πιθανότατα θα «φέρει» και στην Τσέλσι.

Με την Τότεναμ, ο Ποτσετίνο, «επέτρεπε» κατά μέσο όρο, κάτω από δέκα πάσες στους αντιπάλους του, μέχρι να προβεί σε κάποια αμυντική ενέργεια (PPDA), στις τρεις από τις 4,5 σεζόν του. Πιο συγκεκριμένα, τα «σπιρούνια» τη σεζόν 2015-16 επέτρεπαν μόλις 8,2 πάσες στους αντιπάλους τους, πριν επιχειρήσουν την ανάκτηση της κατοχής, την επόμενη χρονιά 9,2 και στη τελευταία του πλήρη σεζόν (2017-2018) 9,8. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να είναι σταθερά στις δυο πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας των ομάδων της Premier League.

Παράλληλα, η ομάδα του Ποτσετίνο, έφτασε σε τελική προσπάθεια μετά από κλέψιμο κοντά στην περιοχή του αντίπαλου (Shot-End High Turnovers) 36 φορές τη σεζόν 2015-16, 44 το 2016-17 και 43 το 2017-18.

Όλα αυτά τα παραπάνω στοιχεία που μας δίνει η Opta, «μαρτυρούν» την διάθεση του Ποτσετίνο, να πιέζουν πολύ και ψηλά, οι ομάδες του.

Πάμε όμως να δούμε τι έκανε η Τότεναμ, στο κομμάτι της ανάπτυξης του παιχνιδιού. Σχετικά με την κατοχή στους αγώνες της, μετρούσε κατά μέσο όρο 57,3% το 2016, 60,5% το 2017 και 62,2% το 2018. Γίνεται ξεκάθαρη η θέληση του Ποτσετίνο, να έχει τον έλεγχο των παιχνιδιών, καθώς και τις τρεις αυτές σεζόν, η ομάδα του ήταν στο τοπ-3 της σχετικής λίστας.

Ταυτόχρονα, ο Αργεντίνος, αρέσκεται στο να υπερφορτώνει την μία πλευρά του γηπέδου και να «αλλάζει» (Switches) το παιχνίδι, με κάποια μακρινή μεταβίβαση. Έχει ξανά την Τότεναμ στις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας από τη σεζόν 2015-16 ως τη σεζόν 2017-18, με 197, 228 και 196 «αλλαγές» αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, η μπάλα δεν «κυκλοφορούσε» παράλληλα στο γήπεδο. Οι προωθητικές πάσες της ομάδας του (Progressive Passes), ήταν τόσες ώστε το 2017 (1609) και το 2018 (2249), να είναι στη δεύτερη θέση των μετρήσεων των ομάδων, της Premier League. Το 2016 είχε 1243, νούμερο σχετικά χαμηλό.

Χάρις τις πολλές και δαπανηρές αγορές της διοίκησης Μπόελι, ο Ποτσετίνο, θα συναντήσει την πρώτη μέρα στο προπονητικό κέντρο, παίκτες όπως ο Έντσο Φερνάντεζ, ο Μούντρικ, καθώς και τους «παλιούς» Χάβερτζ και Καντέ, μεταξύ άλλων.

Αν όντως ολοκληρωθεί το «deal», θα το μάθουμε σύντομα καθώς το τέλος της σεζόν δεν είναι μακριά. Η Τσέλσι, -δυστυχώς- ευρωπαϊκές υποχρεώσεις δεν θα έχει τη νέα χρονιά και αυτό είναι το μόνο θετικό για τον Αργεντινό τεχνικό, αφού θα έχει το χρόνο να δουλέψει και να εκπαιδεύσει την ομάδα του, με τον τρόπο που ο ίδιος κρίνει σωστό.

Όπως όλοι, έτσι και αυτός, θα κριθεί εκ του αποτελέσματος…

Επιμέλεια: Γιάννης Νικολόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ