Στην Premier League η Λούτον, 6-5 στα πέναλτι την Κόβεντρι στον τελικό των 170 εκατ. λιρών (vids)

Στην Premier League η Λούτον, 6-5 στα πέναλτι την Κόβεντρι στον τελικό των 170 εκατ. λιρών (vids)

Η Λούτον νίκησε με 6-5 στα πέναλτι την Κόβεντρι (1-1 κ.δ. και παρ.) και πήρε το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο για την Premier League βάζοντας παράλληλα στα ταμεία της και 170 εκατ. λίρες.

Στα σαλόνια της Premier League η Λούτον! Οι «Hatters» νίκησαν με 6-5 στα πέναλτι την Κόβεντρι (1-1 κ.δ. και παρ.) και θα ακολουθήσουν τις Μπέρνλι και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στη μεγάλη κατηγορία. Παράλληλα, θα βάλουν στα ταμεία τους και περισσότερα από 170 εκατ. λίρες, επιστρέφοντας μετά από 31 χρόνια στην ελίτ.

Η Λούτον «έχασε» μόλις στο 8ο λεπτό τον αρχηγό της Τόμ Λόκιερ, ο οποίος «κατέρρευσε» στον αγωνιστικό χώρο κι αποχώρησε από το γήπεδο με φορείο, αλλά έχοντας τις αισθήσεις του, δίνοντας τη θέση του στον Μπερκ. Παρόλα αυτά ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και βρήκε το δρόμο προς τα δίκτυα, με τον «κεραυνό» του Κλαρκ στο 23’ έπειτα από τρομερή ενέργεια κι ασίστ του Αντεμπάγιο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κόβεντρι ήταν η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο, ισοφάρισε στο 66’ με τον Χάμερ, αλλά δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε ένα δεύτερο γκολ. Το ματς πήγε στην παράταση, με τις δύο ομάδες να δείχνουν εξουθενωμένες και συμβιβασμένες με την ιδέα της διαδικασίας των πέναλτι. Εκεί, όπου η Λούτον έκανε το απόλυτο και πήρε το δρόμο της επιστροφής στην Premier League, στέλνοντας στα ουράνια τους οπαδούς της που κατέκλυσαν το μισό «Γουέμπλεϊ».

Η διαδικασία των πέναλτι:

Μόρις 0-1

Γκόντεν 1-1

Τέιλορ 1-2

Γκιόκερες 2-2

Νακάμπα 2-3

Σιφ 3-3

Κλαρκ 3-4

Εκλς 4-4

Μπέρι 4-5

Κέλι 5-5

Ποτς 5-6

Νταμπό άουτ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ