Ο Ράσφορντ με τον Τεν Χαγκ, ήρθε η ώρα να γίνει επιθετικός των 40 γκολ (pic, vid)

Ο Ράσφορντ με τον Τεν Χαγκ, ήρθε η ώρα να γίνει επιθετικός των 40 γκολ (pic, vid)

Ανέβηκε ο πήχης για τον Μάρκους Ράσφορντ, μετά τις δηλώσεις του Έρικ Τεν Χαγκ, πως ο Άγγλος είναι επιθετικός των 40 γκολ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με το τι έκανε ο Ράσφορντ την περασμένη σεζόν και πως τα κατάφερε. Τον υποστηρίξαμε όσο μπορούσαμε με τον τρόπο που παίζουμε αλλά και πνευματικά.  Είμαστε χαρούμενοι για αυτόν αλλά πρέπει να τον «πιέσουμε» κι άλλο. Νομίζω ότι είναι ικανός να σκοράρει 40 γκολ σε μία σεζόν. Νομίζω πως για αυτόν είναι ο επόμενος στόχος». 

Αυτά ήταν τα λόγια του προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαγκ, για τον Μάρκους Ράσφορντ, αναφορικά με τις επιδόσεις του την φετινή σεζόν και τα 30 γκολ που για πρώτη φορά πέτυχε στην καριέρα του σε μία χρονιά.

Διαβάστε επίσης: Oλυμπιακός σε Λάιντνερ: «Σε περιμένουμε σύντομα πίσω» (pic)

Μέχρι τώρα στη σεζόν (απομένει ο τελικός Κυπέλλου με τη Σίτι), ο 25χρονος επιθετικός μετρά 30 γκολ και 11 ασίστ σε 55 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Διανύει -μακράν της προηγούμενης- την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και είναι η «αιχμή του δόρατος», στην αναγέννηση που επιχειρεί ο Τεν Χαγκ, στην Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ.

Παρόλα αυτά, ο Ράσφορντ δεν είχε και την πιο σταθερή πορεία τα προηγούμενα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Opta, ο Άγγλος από τη σεζόν 2015-16, όταν και έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, έχει φτάσει μόλις τρείς φορές σε διψήφιο αριθμό γκολ. Τη σεζόν 2018-19 μέτρησε 10 τέρματα και τις σεζόν 2019-20 και 2020-21 11. Χειρότερη του σεζόν στο σκοράρισμα, ακόμη και από τις πρώτες που θεωρούταν «μικρός», η περσινή με μόλις τέσσερα γκολ.

Πάμε να δούμε όμως και τα επίπεδα απειλής του, μέσα από τα «expected goals». Πάλι, ικανοποιητικά νούμερα έχει τις σεζόν 2018-19 και 2019-20, με 10,65 και 12,89 xG αντίστοιχα και η πέρσι μόλις 2,8(!). Αριθμοί απογοητευτικοί για επιθετικό της Γιουνάιτεντ, που μάλιστα προέρχεται από τα «σπλάχνα» της ομάδας.

Την φετινή σεζόν θα την αφήσουμε για το τέλος. Η μεγάλη διαφορά για τον Ράσφορντ είναι ότι βρισκόταν σε καλύτερες θέσεις εκτέλεσης πιο συχνά και αυτό οδήγησε σε περισσότερα γκολ. Εδώ, είναι που φαίνεται η επιρροή του Τεν Χαγκ στο παιχνίδι του. Οπότε, το επόμενο βήμα -λογικό- βήμα για τον ίδιο είναι να αυξήσει τη συχνότητα που το καταφέρνει αυτό.

Έκλεισε το πρωτάθλημα με 17 γκολ (15,4 xG), 5 ασίστ, σε 35 αγώνες, στην πιο παραγωγική -μέχρι την επόμενη- σεζόν του.

Το «πάντρεμα» Ράσφορντ-Τεν Χαγκ δείχνει να μπορεί να επαναφέρει στη Γιουνάιτεντ την παλιά της αίγλη και να επιστρέψει στους δρόμους των επιτυχιών, αρχής γενομένης από τον προσεχή τελικό Κυπέλλου με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Επιμέλεια: Γιάννης Νικολόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ