ΜακΆλιστερ: Ήρθε και πήρε το «10» για να ταιριάξει… γάντι στη Λίβερπουλ (pic, vid)

ΜακΆλιστερ: Ήρθε και πήρε το «10» για να ταιριάξει… γάντι στη Λίβερπουλ (pic, vid)

Ο Αλέξις ΜακΆλιστερ, είναι και επίσημα παίκτης της Λίβερπουλ και στο μυαλό του Κλοπ, ταιριάζει... γάντι στο «νέο» κέντρο των Reds.

Η Λίβερπουλ, ξεκίνησε από τον Αλέξις ΜακΆλιστερ, την «ανοικοδόμηση» της μεσαίας γραμμής της, με τον Γιούργκεν Κλοπ, να θεωρεί πως ο Παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή, «κουμπώνει» ιδανικά στην ομάδα του.

Ο ΜακΆλιστερ, ήταν ο πρώτος παίκτης που στράφηκαν οι «κόκκινοι», μετά την απόφαση του Μπέλιγχαμ να μετακινηθεί στη Μαδρίτη. Απόφαση η οποία ήταν σχετικά εύκολη, αν σκεφτεί κανείς πως ο Αργεντίνος, ήταν από τους καλύτερους μέσους της Premier League, την σεζόν που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Διαβάστε επίσης: Τσάμπιονς Λιγκ με άρωμα… Βραζιλίας και Ανίτα

Τι οδήγησε όμως τη Λίβερπουλ και τον Κλοπ, σε αυτή την επιλογή; Πολλοί «κατηγόρησαν» τη μεσαία γραμμή της ομάδας, πως πλέον φαινόταν να δυσκολεύεται να ελέγξει τα παιχνίδια όπως συνήθιζε τις προηγούμενες σεζόν και τακτικά απέτυχε να περιορίσει τους αντιπάλους της. Γίνεται σαφές πως, αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θέλει να διορθώσει ο Κλοπ, αυτό το καλοκαίρι.

Η μεσαία γραμμή της Λίβερπουλ, κέρδισε μόλις το 47,5% των μονομαχιών στο χώρο του κέντρο, με τον Τιάγκο Αλκάνταρα να καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό ατομικά (57,7%), την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι μέσοι είχαν κάτω από 50%.

Ο ΜακΆλιστερ, έρχεται να «δώσει» ένα ποσοστό κερδισμένων μονομαχιών κοντά στο 58%, αλλά με μεγαλύτερη διάρκεια και συνέπεια από τον Τιάγκο. Την ίδια ώρα, το νέο «10άρι», της Λίβερπουλ, συμβάλει και στη σωστή κυκλοφορία της μπάλας, στοιχείο σημαντικό για μέσου του Κλοπ. Ο Αργεντινός, κατέγραψε την προηγούμενη σεζόν 87,2% ποσοστό ευστοχίας στις μεταβιβάσεις του και 390 προωθητικά «κουβαλήματα» μπάλας.

Για να καταλάβει κάποιος, πόσο καλά είναι τα νούμερά του, ας δούμε τα αντίστοιχα του αρχηγού της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι, Γκουντογκάν. Ο Γερμανός είχε 88,2% ευστοχία στις μεταβιβάσεις του και 387 προωθήσεις με την μπάλα. Θα μπορούσε κανείς να πεί πως ο Κλοπ, «βάζει» ένα… Γκουντογκάν στη μεσαία γραμμή του.

Τελευταία παράμετρος της επιλογής ΜακΆλιστερ, είναι πως δύο χρόνια μετά την φυγή του Βαϊνάλντουμ, ίσως τώρα βρέθηκε ο αντικαταστάτης του. Αμφότεροι κινούνται -σχεδόν- στους ίδιους χώρους εντός γηπέδου, είναι μέσοι που βοηθούν τόσο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, όσο και στην πίεση ψηλά που ζητά ο Κλοπ. Παράλληλα, δεν αμελούν τα ανασταλτικά τους καθήκοντα με τον Ολλανδό πρώην παίκτη της Λίβερπουλ, να κερδίζει κατά μέσο όρο το 60% των μονομαχιών του, νούμερο πολύ κοντά σε αυτό του ΜακΆλιστερ φέτος (58%).

Ο χρόνος θα δείξει αν εκπληρωθούν οι προσδοκίες για τον ΜακΆλιστερ, το σίγουρο είναι πως έχει δέιξει να έχει τα στοιχεία εκείνα που θα τον βοηθήσουν να ακολουθήσει το πλάνο του Κλοπ, για την επόμενη μέρα της Λίβερπουλ.

Γιάννης Νικολόπουλος

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ