Σουόνσι – Σαουθάμπτον : Ένας αγώνας παραμονής αξίας 50 εκατ. λιρών

Σουόνσι – Σαουθάμπτον : Ένας αγώνας παραμονής αξίας 50 εκατ. λιρών

Το κόστος ενός πιθανού υποβιβασμού για τους δύο συλλόγους είναι περίπου 50 εκατομμύρια λίρες, αναλύοντας τα ποσά που διανέμονται στην Premier League.

Μεγάλο αναμένεται το οικονομικό σοκ που θα προκαλέσει ο υποβιβασμός από την Premier League σε μία από τις Σουόνσι ή Σαουθάμπντον, που δείχνουν να μάχονται ως την τελευταία αγωνιστική για την παραμονή τους και απόψε θα συγκρουστούν στο Liberty. Ενας αγώνας αξίας 50 εκατ λιρών.

Σύμφωνα με την «Deloitte Sports Business Group» το κόστος ενός πιθανού υποβιβασμού για τους δύο συλλόγους είναι περίπου 50 εκατομμύρια λίρες, αναλύοντας τα ποσά που διανέμονται στην Premier League.

Οι ομάδες της Premier League λαμβάνουν περίπου 90 εκατομμύρια λίρες κάθε σεζόν, χρήματα  που προέρχονται από έσοδα για τηλεοπτικά δικαιώματα στην εγχώρια και ξένη αγορά. Αντίθετα, οι υποβιβασμένες ομάδες λαμβάνουν αλεξίπτωτο αξίας 40 εκατομμυρίων λιρών. Το αλεξίπτωτο που ισοδυναμεί με το 55% των εσόδων από τηλεοπτικά δικαιώματα κατά το πρώτο έτος μετά την υποβιβασμό. Το δεύτερο έτος μειώνεται στο 45% ( 35 εκατ.) Και στο τρίτο είναι 20% (15 εκατ. ευρώ).

Ωστόσο, αν ένας σύλλογος είναι στην Premier League για μια μόνο σεζόν, όπως η Μπράιτον και η Χάντερσφιλντ, θα λάβει μόνο τις δύο πρώτες πληρωμές. Επίσης εκτός από τα μειωμένα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, οι σύλλογοι που υποβιβάζονται από την Premier League, θα μπορούσαν να δουν τις επιχειρηματικές συμφωνίες με χορηγούς να επηρεάζονται αρνητικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ