Λίβερπουλ: Η μεγάλη πρόκληση του Τσιμίκα

Λίβερπουλ: Η μεγάλη πρόκληση του Τσιμίκα

Η πρώτη ευκαιρία του Κώστα Τσιμίκα μετά και τον τραυματισμό του Ρόμπερτσον είναι σήμερα, στο ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Έβερτον.

Στο στρατόπεδο της Λίβερπουλ θα αναγκαστούν να πορευθούν για το σημερινό ντέρμπι απέναντι στην Έβερτον (14:30), αλλά και για τις επόμενες 10 εβδομάδες χωρίς τον Άντι Ρόμπερτσον μετά από τραυματισμό του ίδιου στο παιχνίδι της Σκωτίας με την Ισπανία.

Το γεγονός αυτό δίνει μια μεγάλη ευκαιρία στον δικό μας, Κώστα Τσιμίκα. Ο Έλληνας διεθνής αναμένεται να καλύψει την θέση του αριστερού μπακ για τους «κόκκινους» το προσεχές διάστημα και να προσθέσει πολύτιμα λεπτά συμμετοχής στο ενεργητικό του, αρχής γενομένης από σήμερα!

Η τυφλή εμπιστοσύνη του Κλοπ

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιοούργκεν Κλοπ, δεν έχει κρύψει την εκτίμηση που έχει στον Τσιμίκα από την πρώτη εμφάνιση του παίκτη στο προπονητικό κέντρο της ομάδας. Όποτε τον χρειάστηκε δεν δίστασε να τον χρησιμοποιήσει και ο Έλληνας διεθνής τον δικαίωσε.

Ενδεικτικά, την περασμένη σεζόν ο Ρόμπερτσον δεν αγωνίστηκε βασικός σε 18 παιχνίδια. Και στα 18 την θέση του πήρε ο «greek scouser» πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Ο Κώστας που είναι πάντα εκεί

Ο Κλοπ δεν εμπιστεύεται εύκολα παίκτες και ο Τσιμίκας αυτό το έχει κερδίσει με το σπαθί του. Ο Έλληνας διεθνής σε 40 αγώνες που έχει φορέσει φανέλα βασικού στο «νησί» έχει σημειώσει 12 ασίστ και έχει δείξει πως είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να βοηθήσει. Μην ξεχνάμε και τον τελικό του FA Cup του 2022 όπου η Λίβερπουλ κατέκτησε το τρόπαιο εξαιτίας δικής του εύστοχης εκτέλεσης πέναλτι.

Κατευθείαν στα βαθιά

Ο 27χρονος πρώην άσος του Ολυμπιακού δεν θα έχει εύκολο έργο από την αρχή. Το πρώτο παιχνίδι με την επιστροφή από τις Εθνικές ομάδες είναι το σημερινό μεγάλο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ με αντίπαλο την Έβερτον, με τους «κόκκινους» να καίγονται για βαθμούς στο κυνήγι τους για την κορύφη. Στο διάστημα των δύο και κάτι μηνών που ο Τσιμίκας θα έχει, εκτός απροόπτου, την φανέλα βασικού στο σπίτι η Λίβερπουλ θα δώσει μάχες μεταξύ άλλων με Μάντσεστερ Σίτυ, Μάντσεστερ  Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ.

 

Τα προκριματικά δείχνουν ότι είναι έτοιμος

Οι εμφανίσεις του Τσιμίκα με την Εθνική Ελλάδας είναι ακόμα ένα μήνυμα στον Κλοπ που δείχνει ότι ο Έλληνας διεθνής θα είναι έτοιμος για τα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται. Η τρομερή ασίστ του στον Γιακουμάκη απέναντι στην Ιρλανδία έχει ήδη γίνει viral στο twitter των φίλων της Λίβερπουλ.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ