Λίβερπουλ – Έβερτον 2-0: Ο Σαλάχ καθάρισε το ντέρμπι του Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ, με τον Κώστα Τσιμίκα βασικό, επικράτησε με 2-0 της Έβερτον στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, με τον Σαλάχ να σκοράρει εις διπλούν και έπιασε κορυφή.

Η Λίβερπουλ με την αύρα Τσιμίκα στην βασική ενδεκάδα, καθάρισε με δύο γκολ του Σαλάχ την Έβερτον στο ντέρμπι (2-0) και ανέβηκε στην κορυφή της Premier League.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν το απόλυτο φαβορί και η αποβολή, με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Άσλεϊ Γιάνγκ στο 37′ της άνοιξε διάπλατα το δρόμο, για νίκη στο ντέρμπι, που θα την έφερνε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Διαβάστε επίσης: Ο Αλεξανδρόπουλος «παίζει» στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Κώστας Τσιμίκας ξεκίνησε βασικός, αφού ο Ρόμπερτσον αναμένεται να μείνει εκτός για περίπου 3 μήνες, με τον Κλοπ να τον αντικαθιστά στο 62ο λεπτό για να κάνει την ομάδα του ακόμη πιο επιθετική.

Ο Σαλάχ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη των «Ρεντς», καθώς άνοιξε το σκορ στο 75′, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο καταλογίστηκε για χέρι του Κιν και στο 90+7′ στην αντεπίθεση, έπαιξε το 1-2 με τον Νούνιεζ και σε κενό τέρμα έγραψε το τελικό 2-0.

Η Λίβερπουλ ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με 20 πόντους, σε ισοβαθμία με Τότεναμ και Άρσεναλ (έχουν παιχνίδι λιγότερο), ενώ η Έβερτον έμεινε στην 16η θέση, 3 βαθμούς πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Οι ενδεκάδες: 

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Σόμποσλαϊ, Μακάλιστερ, Χράφενμπερχ, Σαλάχ, Ζότα, Ντίας

Έβερτον: Πίκφορντ, Γιανγκ, Ταρκόφσκι, Μπράνθγουεϊτ, Μικολένκο, Χάρισον, Ονάνα, Γκάρνερ, Μακνίλ, Ντουκουρέ, Κάλβερτ-Λιούιν.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από