Ο Αλεξανδρόπουλος «παίζει» στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Αλεξανδρόπουλος «παίζει» στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ εντυπωσιάστηκε με μια απόφαση που πήρε ο Αλεξανδρόπουλος, έχει «πέσει» πάνω του στο Ρέντη και τον ετοιμάζει για τη μονομαχία με την πρώην ομάδα του.

Τη Δευτέρα το βράδυ η Εθνική Ελλάδος υποδέχθηκε την Ολλανδία για τα προκριματικά του Euro 2024. Ενας από τους ποδοσφαιριστές που βρισκόταν στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ήταν ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Δεν αγωνίστηκε λεπτό, ούτε κόντρα στους «Οράνιε», ούτε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ιρλανδία, που είχε προηγηθεί. Αποφάσισε, λοιπόν, να κάνει κάτι που άρεσε πολύ στους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Και δικαίως.

Ο 21χρονος Ελληνας μέσος, αποφάσισε να μην πάρει τη μία έξτρα ημέρα που είχε δοθεί στους Ελληνες ποδοσφαιριστές. Ετσι, από τη στιγμή που δεν αγωνίστηκε σε κάποιο από τα παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, έκρινε ότι δεν χρειαζόταν επιπλέον ξεκούραση. Γύρισε, λοιπόν, στο Ρέντη το πρωί της Τρίτης. Και μάλιστα έκανε κανονικά, όλη την προπόνηση, ακολούθησε το πρόγραμμα των συμπαικτών του και αυτό κάνει όλες αυτές τις ημέρες.

Διαβάστε επίσης: Viral η αντίδραση του Σλούκα μετά τη χαμένη βολή και τη νέα ήττα του Παναθηναϊκού (pic, vid)

Προς τι η αναφορά στον νεαρό μέσο του Ολυμπιακού; Κατ’ αρχάς, εκ των πραγμάτων ο Αλεξανδρόπουλος αποτελεί ένα από τα πρόσωπα του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Ο ίδιος αποτελεί «προϊόν» της ακαδημίας των Πράσινων. Εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής το 2010, όταν ήταν μόλις 9 ετών, και έμεινε στο Τριφύλλι έως το καλοκαίρι του 2022, όταν και πήρε μεταγραφή για τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Από όπου το καλοκαίρι τον απέκτησε ο Ολυμπιακός, με δανεισμό και οψιόν αγοράς.

Από εκεί και πέρα, με βάση τα τωρινά δεδομένα και όσα γίνονται στο Ρέντη αυτές τις ημέρες, δεν αποκλείεται να τον δούμε να έχει ενεργεί συμμετοχή στο κυριακάτικο ντέρμπι. Ακόμη και από την αρχή του αγώνα. Με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να ασχολείται πάρα πολύ μαζί του αυτό το διάστημα και να δείχνει ότι τον προετοιμάζει για το ντέρμπι. Για να έχει ρόλο. Κάτι που δεν θα προκαλέσει έκπληξη…

Τη φετινή σεζόν ο Αλεξανδρόπουλος δεν έχει μπορέσει να καθιερωθεί ως βασικός, κυρίως λόγω της παρουσίας των Εσε και Καμαρά στη μεσαία γραμμή και της απόφασης του Μαρτίνεθ να αγωνίζεται συνήθως με δύο μέσους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει συμμετοχή και μάλιστα σημαντική στα φετινά επιτεύγματα των Πειραιωτών. Συνολικά, μάλιστα, έχει αγωνιστεί στα 10 από τα 13 παιχνίδια τους έως τώρα. Εχοντας πετύχει, μάλιστα, το σημαντικότερο γκολ του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν, την ισοφάριση στον «κατηφορικό» εκτός έδρας αγώνα με την Γκενκ. Ένα γκολ που εξασφάλισε την ευρωπαϊκή παρουσία των εξαιρετικά ανέτοιμων, εκείνη τη χρονική περίοδο, Πειραιωτών και άλλαξε το κουμπί της ομάδας.

Ο Αλεξανδρόπουλος είναι παίκτης τον οποίο ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει στο ρόστερ του για πολλά χρόνια. Θέλει να επενδύσει πάνω του. Και για αυτόν τον λόγο τον απέκτησε το καλοκαίρι. Ολοι στον Πειραιά πιστεύουν ότι έχει το «πακέτο» να εξελιχθεί σε πολύ σημαντική μονάδα για τον σύλλογο. Να έχει συμμετοχή και σημαντικό ρόλο σε μεγάλα παιχνίδια. Και γιατί όχι, να πρωταγωνιστήσει σε μια αναμέτρηση κόντρα στην πρώην ομάδα του. Ένα σενάριο που «παίζει» δυνατά αυτές τις ημέρες. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Ιμπόρα δύσκολα θα είναι έστω στην αποστολή. Αρα, αυτομάτως εάν υπάρχει μία «εναλλακτική» για τα χαφ, αυτός είναι ο Αλεξανδρόπουλος. Που η αλήθεια είναι πως έχει προσπεράσει εδώ και καιρό τον έμπειρο Ισπανό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ