Οι «Γερμανοί» του Κλοπ

Οι «Γερμανοί» του Κλοπ

O Γιούργκεν Κλοπ έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στην αγορά της Γερμανίας και με αφορμή τη μεταγραφή του Λέον Γκορέτσκα στη Λίβερπουλ, το "to10.gr" κάνει μια αναφορά στους υπόλοιπους Γερμανούς των "κόκκινων".

Η Λίβερπουλ συμφώνησε για τη μεταγραφή του Λέον Γκορέτσκα από τη Σάλκε και το «to10.gr» θυμάται του παίκτες που έχει πάρει στο «Ανφιλντ» ο Γιούργκεν Κλοπ και προέρχονται από το γερμανικό πρωτάθλημα.

Η παροιμία «Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει» ταιριάζει γάντι στον Γερμανό προπονητή της Λίβερπουλ. Ο Κλοπ ήταν επτά χρόνια προπονητής της Ντόρτμουντ κι όπως είναι λογικό γνωρίζει τα πάντα για την Bundesliga, με αποτέλεσμα να εμπιστεύεται το πρωτάθλημα και για την αγορά ποδοσφαιριστών.

Ο Γερμανός προπονητής πιστεύει ότι το επίπεδο του γερμανικού πρωταθλήματος είναι κορυφαίο και για αυτό οι περισσότερες μεταγραφές της Λίβερπουλ προέρχονται από εκεί. Τελευταία του προσθήκη, ο Λεόν Γκορέτσκα της Σάλκε, ενώ πριν από αυτόν έχουν αγωνιστεί η αγωνίζονται άλλοι επτά ποδοσφαιριστές από τη Bundesliga.

O Mάνινγκερ έκανε την αρχή

Συγκεκριμένα, στη Λίβερπουλ είχε έρθει το 2016 ο Άλεξ Μάνινγκερ για να ενισχύσει τα γκολπόστ της αγγλικής ομάδας κι έμεινε για έναν χρόνο. Ο Αυστριακός τερματοφύλακας μεταγράφηκε ως ελεύθερος από την Άουγκσμπουργκ, όμως δεν αγωνίστηκε ποτέ στους κόκκινους.

Ακολούθησαν Κάριους, Μάτιπ και Κλαβάν

Επίσης, ο Λορίς Κάριους κι αυτός τερματοφύλακας πήγε στη Λίβερπουλ από τη Μάιντζ και μετράει 16 συμμετοχές. Έτερος ποδοσφαιριστής από τη Γερμανία, ο Ζόελ Ματίπ ο οποίος εντάχθηκε στο ρόστερ των κόκκινων το καλοκαίρι του 2016 από τη Σάλκε. Ο Ματίπ έχει αγωνιστεί σε 32 ματς κι αποτελεί ίσως τη καλύτερη προσθήκη επί Κλοπ στην άμυνα της Λίβερπουλ.

Ο Ραγκνάν Κλαβάν είναι αμυντικός που έπαιζε στην Άουγκσμπουργκ πριν πάρει μεταγραφή για το Νησί με τον Εσθονό να αποτελεί προσωπική επιλογή του ίδιους του Κλοπ. Τελειώνοντας να υπενθυμίσουμε πως από του χρόνου η ομάδα του Κλοπ θα έχει ακόμα έναν από τη Bundesliga, καθώς η Λίβερπουλ έχει ανακοινώσει την απόκτησή του Ναμπί  Κεϊτά από τη Λειψία.

Οι δύο που υπήρχαν πριν την έλευση του Κλοπ

Εκτός όλων αυτών, αξίζει να σημειωθεί πως ο Γερμανός τεχνικός στηρίζεται και σε δύο παίκτες που είχαν μεταγραφεί στη Λίβερπουλ πριν πάει ο ίδιος. Ο λόγος για τον Ρομπέρτο Φιρμίνο που είναι η αιχμή του δόρατος των «κόκκινων» κι ο Εμρέ Τσαν ο οποίος πήγε στην αγγλική ομάδα το 2014 από τη Λεβερκούζεν κι είναι παίκτης-κλειδί των «ρεντς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ