Ντέρμπι του Μάντσεστερ: Το ρεκόρ του Πεπ και το σερί του Φερνάντες (pic,vid)

Ντέρμπι του Μάντσεστερ: Το ρεκόρ του Πεπ και το σερί του Φερνάντες (pic,vid)

Η ώρα του ντέρμπι του Μάντσεστερ έφτασε, με τις Γιουνάιτεντ και Σίτι, να «μονομαχούν» σήμερα (29/10, 17:30), για την 10η αγωνιστική της Premier League.

Η ώρα του ντέρμπι του Μάντσεστερ έφτασε! Γιουνάιτεντ και Σίτι, αναμετρώνται σήμερα (29/10, 17:30), για την δέκατη αγωνιστική της Premier League, σε μια «μονομαχία» που θα κρίνει πολλά για την συνέχεια και των δύο στην κούρσα του φετινού πρωταθλήματος.

Από την «κόκκινη» πλευρά του Μάντσετσερ, ο αρχηγός Μπρούνο Φερνάντες έχει σκοράρει στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις των δύο ομάδων, ενώ στην «γαλάζια» o Πεπ Γκουαρντίολα, είναι ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες απέναντι στη Γιουνάιτεντ, στην Premier League.

Διαβάστε επίσης: Ολα τα βλέμματα στον Σάσα: Με τι προβληματίζονται στο Σακραμέντο…

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ, προέρχεται από την μεσοβδόμαδη αγχωτική νίκη επί της Κοπεγχάγης για το Champions League, ενώ για το πρωτάθλημα προέρχονται από τις νίκες με Μπρέντφορντ (2-1) και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (1-2). Οι «κόκκινοι διάβολοι» θα στηριχτούν κυρίως στον αρχηγό τους, Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος έχει βρει δίχτυα στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις με την Σίτι και αν το καταφέρει ξανά, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Πολ Σκόους με 3, από τη σεζόν 2003-04. Συνολικά, σε 9 αναμετρήσεις απέναντι στους συμπολίτες, μετρά 3 γκολ και 1 ασίστ.

Το πιο πρόσφατο γκολ του για το FA Cup, απέναντι στη Σίτι:

Από την άλλη, οι «πολίτες» προέρχονται από νίκη στο Champions League, στην έδρα της Γιουνγκ Μπόις (1-3) και την επικράτηση απέναντι στη Μπράιτον (2-1), για το πρωτάθλημα.  Αν και τη φετινή σεζόν ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν σκοράρει με τον ρυθμό που το έκανε πέρσι, θα στηριχτούν στο εκπληκτικό σύνολο που έχει χτίσει -για άλλη μία χρονιά- ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Καταλανός τεχνικός, είναι αυτός με τις περισσότερες νίκες, ως προπονητής, απέναντι στη Γιουνάιτεντ με 7 σε 14 παιχνίδια (50%). Στη σχετική λίστα ακολουθούν οι Ζοζέ Μουρίνιο και Γιούργκεν Κλοπ με 6, ο Ζεράρ Ουγιέ με 5 και ο Στιβ ΜακΛάρεν με 4.

Αμφότερες οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ έχουν «χάσει» έδαφος στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και θέλουν σύντομα να ανακάμψουν ώστε να είναι στις πέντε -πλέον- θέσεις που οδηγούν στο Champions League.

Ένα από τα πιο παραδοσιακά ντέρμπι της Αγγλία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και μένει να δούμε αν ο Πεπ μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το ρεκόρ του απέναντι στη Γιουνάιτεντ και αν ο Μπρούνο Φερνάντες ισοφαρίσει τον Σκόουλς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ