Justin 4 All: Ο Κλάιφερτ έγινε ο νέος… Γιόβετιτς και έγραψε ιστορία (vids, pic)

Justin 4 All: Ο Κλάιφερτ έγινε ο νέος… Γιόβετιτς και έγραψε ιστορία (vids, pic)

Ο Τζάστιν Κλάιφερτ έβαλε γκολ με την Μπόρνμουθ και έγινε μόλις ο δεύτερος, μετά τον Στέφαν Γιόβετιτς του Ολυμπιακού, που σκοράρει στον 21ο αιώνα και στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Η νίκη της Μπόρνμουθ στην έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 3-1 για την 13η αγωνιστική της Premier League μπορεί να πέρασε απαρατήρητη από το ευρύ κοινό, λόγω ονομάτων των δύο ομάδων, αλλά ήταν πολύ σημαντική, καθώς γράφτηκε ιστορία από τον 24χρονο Τζάστιν Κλάιφερτ: Τον γιο του σπουδαίου Ολλανδού «μπόμπερ», Πάτρικ Κλάιφερτ.

Ο winger της Μπόρνμουθ έβαλε γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45+3’) για το 2-0 της ομάδας του και έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής, μετά τον επιθετικό του Ολυμπιακού Στέφαν Γιόβετιτς, που έχει σκοράρει και στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Premier League, LaLiga, Serie A, Ligue 1 και Bundesliga) στον 21ο αιώνα.

Διαβάστε επίσης: Ένα ποίημα, μια επιστροφή κι ένα κρίμα…


Ο Τζάστιν Κλάιφερτ εκτός από την Premier League, όπου άνοιξε λογαριασμό πριν από λίγες ώρες, έχει σκοράρει επίσης στην Ιταλία με τη Ρόμα (9 γκολ), στη Γαλλία με τη Νις (6 γκολ), στην Ισπανία με τη Βαλένθια (8 γκολ) και στη Γερμανία με την Λειψία (4 γκολ).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 24χρονος winger προέρχεται από την ακαδημία του Αγιαξ και από τον Ιανουάριο του 2017 έως τον Ιούλιο του 2018 αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα του ολλανδικού συλλόγου, έχοντας 13 γκολ σε 56 αναμετρήσεις με τα χρώματα του Άιαντα. Συνολικά στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε 262 αναμετρήσεις, σε συλλογικό επίπεδο, έχοντας 57 γκολ και 50 ασίστ. Είναι επίσης διεθνής, έχοντας 2 συμμετοχές με το εθνόσημο.

Τα νούμερα του Γιόβετιτς

Οσον αφορά στον επιθετικό του Ολυμπιακού, ο Στέφαν Γιόβετιτς είχε σκοράρει στην Αγγλία με την Μάντσεστερ Σίτι (11 γκολ), στην Ιταλία με την Μίλαν (7 γκολ) και την Φιορεντίνα (40 γκολ), στη Γερμανία με την Χέρτα (11 γκολ) και στην Ισπανία με την Σεβίλλη (7 γκολ).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι έχει αγωνιστεί επίσης στη Σερβία με την Παρτιζάν (17 γκολ), ενώ φέτος έχει 2 γκολ σε 11 αναμετρήσεις με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Συνολικά στην καριέρα του ο Στέφαν Γιόβετιτς έχει 116 γκολ και 57 ασίστ σε 417 παιχνίδια σε συλλογικό επίπεδο και 33 γκολ σε 72 αναμετρήσεις με την εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου.

Τρίτος συνολικά

Οι Γιόβετιτς και Κλάιφερτ το έχουν κάνει στον 21ο αιώνα, αλλά δεν είναι οι μοναδικοί στην ιστορία του ποδοσφαίρου που κατάφεραν να σκοράρουν και στα top-5 πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου: Ο πρώτος που το είχε κάνει ήταν ο Ρουμάνος Φλορίν Ραντουτσόιου.

Ο 53χρονος πλέον Φλορίν, έπαιξε από το 1986 έως το 2004 και σκόραρε στην Ιταλία με τις φανέλες των Μπάρι, Μπρέσια, Βερόνα και Μίλαν, στην Ισπανία με την Εσπανιόλ, στην Αγγλία με τη Γουέστ Χαμ, στη Γερμανία με τη Στουτγκάρδη και στη Γαλλία με τη Μονακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ