Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο λόγος που κινδυνεύει με τιμωρία ο Ονάνα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο λόγος που κινδυνεύει με τιμωρία ο Ονάνα

Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας εάν αποφασίσει να μην ταξιδέψει με το Καμερούν για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής κινδυνεύει να τιμωρηθεί από την ίδια τη FIFA.

Ο Άντρε Ονάνα είναι ένας από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη φετινή σεζόν με τον Καμερουνέζο τερματοφύλακα να ευθύνεται για πολλούς χαμένους βαθμούς αλλά και κακές ατομικές αποδόσεις, με την πιο πρόσφατη κόντρα στη Γαλατάσαραϊ.

Ωστόσο, οι «κόκκινοι διάβολοι» θα χρειαστεί να πορευτούν χωρίς αυτόν από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου διότι θα εκπροσωπήσει την χώρα του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Παρόλο που οι σχέσεις του 27χρονου με τον προπονητή της εθνικής του ομάδας, Ριγκόμπερτ Σονγκ, είχαν «χαλάσει» με αποτέλεσμα να αποκληρωθεί. Βέβαια στο τέλος όλα πήγαν καλά και ο κίπερ της Γιουνάιτεντ μπορεί να αποτελέσει μέρος της αποστολής.

Διαβάστε επίσης: Αθλέτικ Μπιλμπάο: «Έδεσε» τον Νίκο Γουίλιαμς μέχρι το 2027

Τον τελευταίο καιρό στο μυαλό του Ονάνα έχει δημιουργηθεί η σκέψη να μην βοηθήσει τις προσπάθειες του Καμερούν και αντιθέτως να παραμείνει στην Αγγλία και να συνεχίσει με τη Μάντσεστερ στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Προφανώς αυτό γίνεται διότι ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να… εξιλεωθεί με κάποιον τρόπο για τις μέχρι πρότινος εμφανίσεις του.

Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να μην τιμωρηθεί καθώς δεν μπορεί ο κάθε παίκτης να αποφασίζει τι θα κάνει με την ομάδα του αν δεν έχει υπάρξει συμφωνία με την άλλη πλευρά. Συγκεκριμένα ο κανόνας αναφέρει:

«Παίκτης που έχει κληθεί από την ομοσπονδία του για μια από τις αντιπροσωπευτικές της ομάδες, εκτός εάν συμφωνηθεί διαφορετικά από την αντίστοιχη ομοσπονδία, δεν έχει το δικαίωμα να παίξει για τον σύλλογο στον οποίο είναι εγγεγραμμένος. κατά την περίοδο για την οποία αφέθηκε ελεύθερος ή όφειλε να είχε αφεθεί ελεύθερος σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος παραρτήματος, συν μια επιπλέον περίοδο πέντε ημερών».

Το πιθανότερο σενάριο είναι ο Ονάνα να εκπροσωπήσει κανονικά την χώρα του με τον Αλτάι Μπαγιντίρ να έχει επιτέλους μία ευκαιρία να αποδείξει τι αξίζει αφότου αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τους «κόκκινους διαβόλους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ