Το όριο αμοιβής μάνατζερ της FIFA παραβιάζει τη βρετανική νομοθεσία

Το όριο αμοιβής μάνατζερ της FIFA παραβιάζει τη βρετανική νομοθεσία

Το όριο αμοιβής μάνατζερ της FIFA παραβιάζει τη βρετανική νομοθεσία ανταγωνισμού σύμφωνα με το διαιτητικό δικαστήριο της αγγλικής ομοσπονδίας.

Οι προτεινόμενοι κανονισμοί της FIFA για τους μάνατζερ ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένου του ανώτατου ορίου αμοιβής, είναι ασυμβίβαστοι με τη βρετανική νομοθεσία ανταγωνισμού, αποφάσισε την Πέμπτη (30/11) διαιτητικό δικαστήριο της αγγλικής ομοσπονδίας (FA), μετά από διαιτησία πέντε μηνών.

Το δικαστήριο συγκλήθηκε τον Ιούνιο όταν τα γραφεία μάνατζερ CAA Base, Wasserman, Stellar και ARETE αμφισβήτησαν την εφαρμογή των νέων κανονισμών της FIFA στους κανονισμούς εθνικών ποδοσφαιρικών μάνατζερ (NFAR) για τις εγχώριες μεταγραφές στην Αγγλία.

Διαβάστε επίσης: Νίκες για Ερυθρό Αστέρα, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια – Χέρι-χέρι στη βαθμολογία Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (pic)

Οι κανονισμοί περιορίζουν την αμοιβή ενός μάνατζερ στο 3% όταν ο ετήσιος μισθός ενός παίκτη είναι μεγαλύτερος από 200.000 δολάρια και στο 5% όταν είναι κάτω από αυτό το ποσό.

Το όριο διπλασιάζεται για ένα μάνατζερ που εκπροσωπεί τόσο τον παίκτη όσο και τον σύλλογο σε μια μεταγραφή.

«Το δικαστήριο του Κανονισμού Κ της FA… δήλωσε ότι εάν η FA εφαρμόσει το ανώτατο όριο αμοιβών και τους κατ’ αναλογία κανόνες πληρωμής στο NFAR, θα παραβιαστεί ο νόμος περί ανταγωνισμού του 1998», ανέφερε η FA.

«Η FA εξετάζει τις συνέπειες της απόφασης και θα παράσχει περαιτέρω ενημέρωση μόλις μπορέσει».

Νωρίτερα φέτος, δικαστήρια στη Γερμανία και την Ισπανία εξέδωσαν προσωρινές αγωγές κατά της εφαρμογής ορισμένων από τους κανονισμούς στις εγχώριες μεταγραφές.

Η απόφαση του δικαστηρίου της FA επηρέασε μόνο δύο από τις πολλαπλές διατάξεις των κανονισμών, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η FIFA:

«Άλλες βασικές διατάξεις επικυρώθηκαν από το δικαστήριο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εμποδίζουν τους μάνατζερ να εκπροσωπούν πολλούς πελάτες σε μια μεταβίβαση και απαιτούν από τον πελάτη να πληρώνει το μάνατζερ, οι οποίες αμφισβητήθηκαν ανεπιτυχώς από τους πράκτορες. Η FIFA έχει ήδη προγραμματίσει μια συνάντηση με την ομάδα εργασίας του Football Agent για να συζητηθεί το αποτέλεσμα αυτών των διαδικασιών», πρόσθεσε η FIFA.

Η FIFA κέρδισε μια αμφισβήτηση κατά των κανονισμών των μάνατζερ τον Ιούλιο, όταν το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) απέρριψε μια υπόθεση που είχε ασκηθεί από μια ένωση μάνατζερ με έδρα την Ελβετία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ