Λίβερπουλ – Άρσεναλ 1-1: Βαθμός στο «Anfield» και Χριστούγεννα στην κορυφή για τους «κανονιέρηδες»

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 1-1: Βαθμός στο «Anfield» και Χριστούγεννα στην κορυφή για τους «κανονιέρηδες»

Η Άρσεναλ έμεινε «όρθια» απέναντι στη Λίβερπουλ (1-1) και παρέμεινε στην κορυφή της Premier League. Αναγκαστική αλλαγή ο Κώστας Τσιμίκας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Μετά τη «λευκή» ισοπαλία απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να πάρει τρίποντο και σε δεύτερο σερί ντέρμπι εντός έδρας, μένοντας στο 1-1 με την Άρσεναλ για τη 18η αγωνιστική της Premier League. Mε αυτό το αποτέλεσμα οι «κανονιέρηδες» (40β.) παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας έναν πόντο πίσω τους «reds» (39β.) και την Άστον Βίλα (39β.).

Σε περίπτωση μάλιστα που η Μάντσεστερ Σίτι (34β.) πάρει το ματς λιγότερο με την Μπρέντφορντ, τότε πέντε ομάδες θα βρίσκονται σε απόσταση τεσσάρων βαθμών καθώς ενδιάμεσα υπάρχει και η Τότεναμ (36β.). Στα άσχημα της αναμέτρησης η αποχώρηση του Κώστα Τσιμίκα στο πρώτο ημίχρονο με τραυματισμό, με τον διεθνή άσο μάλιστα να μεταφέρεται στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΚ: Οι επιστροφές που περιμένει πώς και πώς ο Αλμέιδα και οι αναπόφευκτες απώλειες του Ιανουαρίου

Η Άρσεναλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και αφού πάτησε την περιοχή της Λίβερπουλ δείχνοντας τις διαθέσεις της, έκανε το 0-1 με κεφαλιά του Γκάμπριελ από εκτέλεση φάουλ του Όντεγκαρντ. Στο 14′ ήρθε η πρώτη απειλή από τους γηπεδούχους, αλλά το σουτ του Σαλάχ μέσα από την περιοχή έφυγε έξω. Καταφανέστατο χέρι του Όντεγκαρντ μέσα στην περιοχή πέρασε απαρατήρητο από τους διαιτητές στο 20′ και στο 29′ έγινε το 1-1.

Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ βρήκε με τρομερή διαγώνια μπαλιά τον Σαλάχ, εκείνος κατέβασε, πέρασε τον Ζιντσένκο και με άψογο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά μετά προέκυψε ο τραυματισμός του Τσιμίκα σε μία φάση με τον Σακά.

Ο Έλληνας άσος έπεσε πήρε παραμάζωμα τον Κλοπ που ήταν στη γραμμή του άουτ και από το άτσαλο πέσιμό του χτύπησε στον ώμο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει και να αντικατασταθεί από τον Γκόμες.Στο 41′ η Άρσεναλ έφυγε ωραία στην κόντρα, ο Σακά βγήκε όμως πλάγια και μπήκε στη φάση ο Μαρτινέλι που από καλή θέση μέσα από την περιοχή δεν κατάφερε να βρει εστία.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε πολλές ευκαιρίες, με τη Λίβερπουλ να είναι ανώτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι του και να φτάνει μία ανάσα από το γκολ στο 72′ όταν από πάσα του Σαλάχ ο Αλεξάντερ-Άρνολντ σημάδεψε το οριζόντιο με τρομερό σουτ. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η Άρσεναλ ανέβασε κάπως στροφές, είχε κάποιες καλές στιγμές για γκολ, αλλά όχι κλασική ευκαιρία και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Τσιμίκας (35’ Γκόμες), Τζόουνς (68’ Χράφενμπερχ), Έντο, Σόμποσλαϊ, Χάκπο (68’ Νούνιες), Ντίας (68΄Έλιοτ), Σαλάχ

Άρσεναλ: Ράγια, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Γουάιτ, Ζιντσένκο, Ράις, Χάβερτς, Όντεγκαρντ, Σάκα, Μαρτινέλι (68’ Τροσάρ), Ζεσούς (77’ Ενκέτια)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ