Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Πέρασε από το «Γκούντισον Παρκ» με ανατροπή και… πλησιάζει η Σίτι

Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Πέρασε από το «Γκούντισον Παρκ» με ανατροπή και… πλησιάζει η Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολέυτηκε αρκετά για ένα ημίχρονο από την Έβερτον, βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως έβγαλε «μέταλλο» πρωταθλήτριας και έκανε την ανατροπή για το τελικό 1-3.

H Μάντσεστερ Σίτι τα βρήκε δύσκολα στο πρώτο ημίχρονο στο «Γκούντισον Παρκ» από την Έβερτον, βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως στο δεύτερο ημίχρονο απέδειξε πως ακόμη είναι το μεγάλο φαβορί και για τον φετινό τίτλο, αφού ανέτρεψε άνετα το σκορ, κέρδισε με 3-1 και πλησίασε στην κορυφή.

Με αυτή την ανατροπή οι Πρωταθλητές κόσμου, ανέβηκαν στους 37 βαθμούς και την τέταρτη θέση στο -5, έχοντας μάλιστα παιχνίδι λιγότερο. Η Έβερτον γνώρισε δεύτερη σερί ήττα και πλέον βρίσκεται στους 16 βαθμούς και στο +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού, με την 18η Λούτον να έχει παιχνίδι λιγότερο.

Διαβάστε επίσης: Το «τίτλος ή καλά ξεμπερδέματα» στοίχημα του Παναθηναϊκού

H ομάδα του Γκουαρντιόλα μπήκε καλά στην αναμέτρηση, με τον Άλβαρεζ να απειλεί στο 4ο και το 15ο λεπτό την εστία του Πίκφορντ, με τον Άγγλο τερματοφύλακα να σταματά το πρώτο σουτ και το οριζόντιο δοκάρι να γλιτώνει την Έβερτον στη συνέχεια.

Στο 29ο λεπτό η Έβερτον πίεσε ψηλά στη Σίτι, ο Ρόδρι έκανε λάθος πάσα μέσα στην περιοχή, με τον ΜακΝίλ να εκμεταλλεύεται το λάθος του Ισπανού και να γυρίζει στον Τζακ Χάρισον, που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

Η Μάντσεστερ Σίτι έβγαλε αντίδραση με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Φόντεν να εξαπολύει έναν «κεραυνό» εκτός περιοχής στην κάτω αριστερή γωνία του Πίκφορντ για να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 53′. Οι «Πολίτες» ολοκλήρωσαν την ανατροπή ένα 10λεπτό αργότερα.

Στο 62′ ο Ακέ σούταρε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να σταματά στο χέρι του Ονάνα και τον διαιτητή, μετά από υπόδειξη του βοηθού να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι. Ο Άλβαρες ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε στο 64′ για το 1-2 της Σίτι.

Το τελικό 1-3 ήρθε για τους «Πολίτες» στο 86ο λεπτό. Ο Πίκφορντ έκανε άσχημη απομάκρυνση, ο Μπερνάντο Σίλβα έκλεψε λίγο έξω από την περιοχή και με υπέροχο ψιλοκρεμαστό τελείωμα έκανε το τελικό 1-3, με τη Σίτι να φτάνει κοντά και σε τέταρτο γκολ στις καθυστερήσεις με τον Φόντεν, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Πάτερσον, Ταρκόφσκι, Μπρέιθγουεϊτ, Μικολένκο, Ονάνα, Γκόμες (65’Κάλβερτ-Λιούιν), Γκάρνερ, Χάρισον (80’Ντανζουμά), ΜακΝιλ, Μπέτο (65’Κιν).

MAN.ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς (43’Γκβάρντιολ), Ακάντζι, Ακέ, Ροδρίγο, Νούνες (65’Κόβατσιτς), Μπερνάρντο, Φόντεν, Γκρίλις, Άλβαρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ