Τα ρεκόρ της Άστον Βίλα και η «μυθική» σεζόν του Όλι Γουότκινς (pics+vid)

Τα ρεκόρ της Άστον Βίλα και η «μυθική» σεζόν του Όλι Γουότκινς (pics+vid)

Έγραψε ιστορία η Άστον Βίλα στο παιχνίδι με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Συνεχίζει ακάθεκτος ο εντυπωσιακός Όλι Γουότκινς.

Μία από τις πιο εντυπωσιακές νίκες της φετινής Premier League πέτυχε η Άστον Βίλα στην έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με τους «χωριάτες» να επικρατούν των αντιπάλων τους με το επιβλητικό 5-0 για την 23η αγωνιστική και να παραμένουν σε τροχιά Champions League.

Μια νίκη που τους διατήρησε στην 4η θέση της βαθμολογίας και στο +2 από την Τότεναμ (46-44), η οποία ήρθε 2-2 με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ». Ένα παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στο 90+8’, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν με τον Τζάραντ Μπράνθγουεϊτ.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο σκηνικό στο ματς των Μπακς με τους Τζαζ με πρωταγωνιστή τον Γιάννη (vid)

Το 5-0 της ομάδας του Ουνάι Έμερι στο «Μπράμαλ Λέιν» είναι μάλιστα η μεγαλύτερη σε εύρος εκτός έδρας νίκη της Άστον Βίλα στην Premier League μετά από 16 χρόνια και το 6-0 επί της Ντέρμπι Κάουντι το 2008.

Επίσης, τα τέσσερα γκολ που έβαλαν οι «χωριάτες» στα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ήταν τα περισσότερα που έχουν μπει από ομάδα σε εκτός έδρας παιχνίδι της Premier League μετά το 2011 και τον αγώνα Μπόλτον – Τσέλσι. Σε εκείνο το ματς οι Μπλε είχαν προηγηθεί 4-0 με τα γκολ των Στάριτζ (2’, 25) και Λάμπαρντ (15’, 27’). Για την ιστορία, το παιχνίδι στο «Κομιούνιτι Στάντιουμ» του Μπόλτον είχε λήξει 1-5.

Η Αστον Βίλα μάλιστα σκόραρε για τρίτη φορά στην ιστορία της τρία γκολ στα πρώτα 20 λεπτά σε αγώνα της Premier League και μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη φορά που το κάνει εκτός έδρας. Οι άλλες δύο φορές που έβαλε τρία τέρματα (σ.σ εντός έδρας) στο πρώτο 20άλεπτο μιας αναμέτρησης της Premier League ήταν τον Οκτώβριο του 2022 απέναντι στην Μπρέντφορντ και τον Αύγουστου του 2003 κόντρα στην Λέστερ.

Με τα πέντε γκολ που δέχθηκε από την Άστον Βίλα, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έφτασε τα 59 παθητικό στο φετινό πρωτάθλημα. Τα περισσότερα γκολ που έχει δεχθεί ομάδα σε 23 αγώνες στην Premier League μετά τη σεζόν 1965-66 και τη Φούλαμ (επίσης 59).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ