Η «μεταγραφή» που την… εκτοξεύει – Ένας «mastermind» του ποδοσφαίρου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (pics)

Η «μεταγραφή» που την… εκτοξεύει – Ένας «mastermind» του ποδοσφαίρου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (pics)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπαίνει σε μια νέα εποχή με τον Τζιμ Ράτκλιφ, που προχωράει σε κίνηση-ματ. Ποιος είναι ο Νταν Άσγουορθ, που αλλάζει τα δεδομένα στον αγγλικό σύλλογο;

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εδώ και πολλούς μήνες έχει μπει σε μια νέα τάξη πραγμάτων, αφού οι Γκλέιζερς πουλάνε τις μετοχές τους στον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, με τον Βρετανό μεγιστάνα να έχει αγοράσει ήδη το 25% και να αναμένεται σε βάθος τριετίας να έχει στα χέρια του το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του συλλόγου.

Ο Ράτκλιφ έχει επισημοποιήσει τη συμφωνία με την οικογένεια Γκλέιζερ από τα τέλη Δεκεμβρίου και περιμένει το τελικό «ΟΚ» από τη Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, προκειμένου να γίνει οριστικό ότι αναλαμβάνει τα ηνία του ποδοσφαιρικού και αγωνιστικού τμήματος του συλλόγου και οι Γκλέιζερς θα έχουν μόνο το brand για την επόμενη διετία, μέχρι να καταβάλει και το υπόλοιπο ποσό για να είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δική του.

Διαβάστε επίσης: Τι κάνει ο Ολυμπιακός όταν έχει κερδίσει το πρώτο νοκ-άουτ στην Ευρώπη με 1-0 (vids)

Ο πλουσιότερος Βρετανός που έχει στα χέρια του και τη γαλλική Νις, αλλά κυρίως την εταιρία INEOS, είναι οπαδός των «κόκκινων διαβόλων», έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο από το να δει ξανά την αγαπημένη του ομάδα πρωταγωνίστρια παντού, ενώ έχει ξεκινήσει μια σειρά από διαδικασίες και κινήσεις που θα «εκτοξεύσουν» ξανά τον… κοιμώμενο γίγαντα του Νησιού.

Ο Ράτκλιφ θα ανακαινίσει το «Ολντ Τράφορντ», ή θα χτίσει καινούριο γήπεδο δίπλα του, θα ανακαινίσει το Κάρινγκτον, θα ενισχύσει την ομάδα με ποδοσφαιριστές πολύ υψηλού επιπέδου, ενώ έχει σκοπό να «σκάσει» πολλά χρήματα και στις ακαδημίες που έτσι κι αλλιώς ήταν πάντα το σήμα κατατεθέν του συλλόγου.

Το πρόσωπο-κλειδί και η διοικητική στελέχωση

Η πιο σημαντική κίνηση του Βρετανού όμως δεν είναι άλλη από την ενίσχυση και τη στελέχωση της Γιουνάιτεντ με έμπειρους παράγοντες και ανθρώπους που μπορούν να λειτουργήσουν και να εξελίξουν τον σύλλογο σε αγωνιστικό και ποδοσφαιρικό επίπεδο. Ο Ράτκλιφ γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει και ότι όλα πρέπει να λειτουργήσουν ιεραρχικά και για αυτό τον λόγο και προχώρησε σε «μεταγραφές» που θα αλλάξουν το στάτους της ομάδας.

Το πρόσωπο-κλειδί του πλάνου του Ράτκλιφ δεν είναι άλλο από τον Νταν Άσγουορθ, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που ήθελε όσο τίποτα ο Ράτκλιφ στο πρότζεκτ που ετοιμάζει στη Γιουνάιτεντ. Ο Άσγουορθ είναι πιθανότατα εδώ και μια 6ετια ο πιο περιζήτητος παράγοντας στην Αγγλία, ξεκίνησε από την ακαδημία της Πιτέρμπορο το 2000 και από το 2012 μέχρι το 2019 ήταν διευθυντής ανάπτυξης της ομοσπονδίας, όπου άλλαξε σχεδόν τα πάντα προς το καλύτερο. Τόσο σε οικονομικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Νωρίτερα ήταν στην Γουέστ Μπρομ, ενώ από το 2019 και μετά πήγε στην Μπράιτον σαν αθλητικός διευθυντής και την εκτόξευσε, αφού είναι ο λόγος που οι «γλάροι» θεωρούνται από τις κινήσεις του μια από τις 7-8 καλύτερες ομάδες στην Αγγλία.

Οι σπουδαίες μεταγραφές και η Νιούκαστλ

Ο Άσγουορθ έφερε τον Γκρέιαμ Πότερ στην Μπράιτον, αλλά και άσημους παίκτες όπως ο Μιτόμα, ο ΜακΆλιστερ, ο Κουκουρέγια και φυσικά ο Καϊσέδο. Όλοι μαζί είχαν στοιχίσει στην Μπράιτον περίπου 20.000.000 λίρες, όμως μέσα σε λίγα χρόνια έχει μείνει μόνο ο Μιτόμα στην ομάδα και όλοι οι άλλοι έχουν πουληθεί με 60.000.000 και 120.000.000 ευρώ.

Η τεράστια επιτυχία του σε ομοσπονδία, Γουέστ Μπρομ και Μπράιτον, τον έστειλε με τρελά λεφτά και άλλους οικονομικούς όρους για να εργαστεί στη Νιούκαστλ από το καλοκαίρι του 2022, την οποία την έφερε μέσα σε λίγους μήνες σε έναν τελικό (ηττήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Λιγκ Καπ) και φυσικά στην πρώτη τετράδα και στην έξοδο στο Champions League.

Ο Άσγουορθ που έχει σπουδαίες γνώσεις ποδοσφαιρικές έκανε κινήσεις «value for money» με τους Αλεξάντερ Ίσακ και Άντονι Γκόρντον, ενώ φέτος το καλοκαίρι πήρε τον Σάντρο Τονάλι από τη Μίλαν σε μια εξαιρετική κίνηση, όπου στην πορεία όμως «χάλασε» λόγω των θεμάτων που είχε ο ίδιος ο παίκτης με τις κατηγορίες περί παράνομου στοιχηματισμού.

Η Γιουνάιτεντ δεν έχει συμφωνήσει ακόμη, όμως είναι θέμα χρόνου σύμφωνα με τους Άγγλους και ο Ράτκλιφ του έχει ήδη αναθέσει τον ρόλο και τον τρόπο που θέλει να λειτουργήσει. Του έχει αναλύσει και το μπάτζετ, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με τον Έρικ Τεν Χαγκ, με τον οποίο μάλιστα έχει επικοινωνήσει. Γενικότερα, όταν καλεί η Γιουνάιτεντ έναν παράγοντα σαν τον Άσγουορθ, καταλαβαίνει κανείς ότι τα πράγματα αλλάζουν, αφού στο Νησί θεωρείται πλέον ο νούμερο ένα από άποψη ιδεών και καινοτομιών που μπορούν να αλλάξουν τη Γιουνάιτεντ και να την επαναφέρουν εκεί που ανήκει. Στην κορυφή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ