Ο Ράτκλιφ θέλει να χτίσει νέο γήπεδο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Ράτκλιφ θέλει να χτίσει νέο γήπεδο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η συμφωνία 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Ράτκλιφ για το 25% του συλλόγου ολοκληρώθηκε χθες (20/2)

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος και συνιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τζιμ Ράτκλιφ, στοχεύει να χτίσει ένα νέο γήπεδο για τον σύλλογο, καθώς επιθυμεί να επαναφέρει τις μέρες της δόξας του στην Πρέμιερ Λιγκ και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως δήλωσε σήμερα (21/2) στο BBC.

Η συμφωνία 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Ράτκλιφ για το 25% του συλλόγου, στον οποίο θα επενδύσει επίσης 300 εκατομμύρια δολάρια σε υποδομές και θα αναλάβει τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, ολοκληρώθηκε χθες (20/2).

Διαβάστε επίσης: Η απίθανη διαδικασία των πέναλτι στη Λεωφόρο και οι μυθικές επεμβάσεις του Ντραγκόφσκι (vid)

Η Γιουνάιτεντ αγωνίζεται στο Όλντ Τράφορντ, το οποίο έχει χωρητικότητα 74.310, από το 1910.

«Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα, κατά την άποψή μου, για την αναγέννηση ολόκληρης της νότιας πλευράς του Μάντσεστερ… ο πυρήνας του να είναι ένα νέο γήπεδο», είπε αρχικά και συνέχισε: «Θα μπορούσε να είναι ένα υπερσύγχρονο στάδιο παγκόσμιας κλάσης, ικανό να φιλοξενήσει τους αγώνες της Εθνικής Αγγλίας, τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και τον τελικό του Champions League, ενώ θα μπορούσε να εξυπηρετήσει και τη βόρεια Αγγλία».

Ο Ράτκλιφ, ο οποίος μεγάλωσε ως οπαδός της Γιουνάιτεντ, αποκάλυψε ότι ο μόνος λόγος που ασχολήθηκε με τον σύλλογο ήταν για να τον δει να ανακτά την παλιά του αίγλη.

«Νομίζω ότι είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος. Είναι ο πιο γνωστός σύλλογος στον κόσμο. Έχει τη μεγαλύτερη ιστορία στον κόσμο και θα έπρεπε να παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο», πρόσθεσε.

Ο 71χρονος υπογράμμισε ότι το κλειδί για να επιτευχθούν οι στόχοι είναι η συνεργασία του με την οικογένεια Γκλέιζερ, η οποία κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στη Γιουνάιτεντ.

«Αυτό που θα ήθελα να πω στους οπαδούς είναι, να μας δώσουν λίγο χρόνο. Κάντε υπομονή και θα προσπαθήσουμε να ξαναχτίσουμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να επιστρέψει δίπλα στους ελίτ συλλόγους της Ευρώπης», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ