Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 0-0: Όλα στο… μηδέν στο «Έτιχαντ» και πανηγυρίζουν στο Λίβερπουλ

Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 0-0: Όλα στο… μηδέν στο «Έτιχαντ» και πανηγυρίζουν στο Λίβερπουλ

Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ έμειναν στο 0-0, στο ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής της Premier League, με μοναδική κερδισμένη την... Λίβερπουλ - Οι «Reds» είναι μόνοι πρώτοι με 67 βαθμούς, στο +2 από την Άρσεναλ και στο +3 από την Σίτι.

Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ «κόλλησαν» στο 0-0, στο ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής της Premier League, παρά την επιμονή της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα μέχρι το τέλος του αγώνα, που ανάγκασε σε παθητικό ρόλο αυτή του… μαθητή του Μικέλ Αρτέτα.

Πανηγυρίζουν στο Λίβερπουλ αφού η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είναι πλέον μόνη πρώτη στην βαθμολογία με 67 βαθμούς, στο +2 από την Άρσεναλ και στο +3 από την Σίτι.

Διαβάστε επίσης: Λίβερπουλ – Μπράιτον 2-1: «Refuse to lose» για τον… Κλοπ και στην κορυφή της Premier League

Μόνο την κατοχή η Σίτι, σε παθητικό ρόλο η Άρσεναλ

Ισορροπημένο ήταν το ντέρμπι στο ξεκίνημά του με την πρώτη καλή στιγμή να είναι για την Άρσεναλ στο 31ο λεπτό του αγώνα. Ο Κίβιορ από αριστερά έδωσε στον Ζεσούς λίγο έξω από την περιοχή, και εκείνος έκανε την προσποίηση, σούταρε, με την μπάλα να βγαίνει λίγο έξω από το δοκάρι του Ορτέγκα.

Οι δύο ομάδες αναγνώρισαν εξαρχής το διακύβευμα το αγώνα και γνωρίζοντας το αποτέλεσμα της Λίβερπουλ λίγη ώρα πριν (2-1 τη Μπράιτον) δεν θέλησαν να ρισκάρουν, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

Μόνο την κατοχή κατάφερε να κερδίσει η Σίτι στα πρώτα 45 λεπτά (72%-28%), ενώ οι δύο ομάδες είχαν σχεδόν ισόποσες τελικές(3-4) και απείλησαν το ίδιο τους δύο τερματοφύλακες (xGoals: 0,53-0,52).

Πιο επιθετικός ο Πεπ, προσήλωση στην αμυντική λειτουργία ο Αρτέτα

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ μπήκε καλύτερα και απείλησε στο 51ο λεπτό. Ο Σάκα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, με τον Ζεσούς να μην προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.

Στο 61ο λεπτό ο Γκουαρντιόλα έκανε ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του βάζοντας τους Γκρίλις και Ντοκού στην αναμέτρηση, δείγμα της θέλησης του να «χτυπήσει» το παιχνίδι. Την ίδια ώρα ο Αρτέτα άλλαζε πρόσωπα μεσοαμυντικά με τον Τομιγιάσου στην θέση του Κίβιορ και τον Ζορζίνιο στη θέση του Πάρτεϊ.

Στο 86ο λεπτό η Άρσεναλ απείλησε σε μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις, αλλά ο Ορτέγκα απέκρουσε με τα χέρια το σουτ του Τροσάρ από τα αριστερά.

Στο έξτρα πεντάλεπτο των καθυστερήσεων η Σίτι προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το πολυπόθητο γκολ, όμως αυτό δεν ήρθε, η Άρσεναλ αμύνθηκε αποτελεσματικά και οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες αλλά και αμφότερες… χαμένες.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Ορτέγκα, Ακάντζι, Ντίας, Άκε (26’ Λιούις), Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβατσιτς (61′ Γκρίλις), Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Φόντεν (61′ Ντοκού), Χάλαντ.

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Κίβιορ (66′ Τομιγιάσου), Ράις, Ζορζίνιο (66′ Πάρτεϊ), Έντεγκαρντ, Σακά (78′ Μαρτινέλι), Χάβερτς, Ζεσούς (72′ Τροσάρ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ