Σοκαριστικές αποκαλύψεις από Βαράν: «Έπαιζα με διάσειση στα σημαντικότερα ματς της καριέρας μου»

Σοκαριστικές αποκαλύψεις από Βαράν: «Έπαιζα με διάσειση στα σημαντικότερα ματς της καριέρας μου»

Ο Ραφαέλ Βαράν προχώρησε σε συνταρακτικές αποκαλύψεις για την καριέρα του και τους κινδύνους της διάσεισης.

Ο Ραφαέλ Βαράν μετρά αρκετά χρόνια αγωνιζόμενος στο κορυφαίο επίπεδο και αποτέλεσε βασικό «πυλώνα», τόσο της Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και της εθνικής Γαλλίας για σχεδόν μία δεκαετία.

Στα 30 χρόνια της ζωής του, πλέον, ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός, παραχώρησε συνέντευξη στην γαλλική εφημερίδα «L’Équipe», μιλώντας μεταξύ άλλων για ένα θέμα που απασχολεί έντονα την επιστημονική κοινότητα και τους ποδοσφαιριστές, αυτό που αφορά στην διάσειση κατά την διάρκεια των αγώνων.

Διαβάστε επίσης: Ο λόγος που ο Ολυμπιακός προτίμησε τον Έβανς

«Σε δύο από τα τρία χειρότερα ματς της καριέρας μου, είχα υποστεί διάσειση λίγες ημέρες νωρίτερα», θυμάται ο Γάλλος άσος, αναφερόμενος στις αναμετρήσεις Γαλλία-Γερμανία για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 (0-1) και της Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι στη φάση των 16 του Champions League 2020 (1-2).

Ο Βαράν επεσήμανε ότι δεν μίλησε νωρίτερα γι’ αυτό το θέμα, επειδή ήταν ελάχιστα γνωστό στον κόσμο του ποδοσφαίρου: «Αυτά τα δέκα χρόνια, δεν ήθελα ποτέ να μιλήσω για αυτό. Γιατί μπορεί να είχε εκληφθεί ως δικαιολογία και ποτέ δεν ήθελα να μοιάζει έτσι, γιατί δεν είναι έτσι. Είναι αδυναμία να λέμε διαρκώς ότι είμαστε κουρασμένοι, ότι έχουμε ημικρανίες ή κόπωση στα μάτια».

Και παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί εν μέρει ταμπού στην ποδοσφαιρική κοινότητα, ο έμπειρος άσος θέλει να «βάλει στο τραπέζι» το ζήτημα της υγείας των παικτών και να τους προστατεύσει, αρχίζοντας από τον υιό του, ο οποίος ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του:

«Ο 7χρονος γιος μου παίζει ποδόσφαιρο και τον συμβουλεύω να μην χρησιμοποιεί το κεφάλι. Για εμένα είναι απαραίτητο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ