Λίβερπουλ – Τότεναμ 4-2: Έβαλε τέλος στα όνειρα των «πετεινών»

Λίβερπουλ – Τότεναμ 4-2: Έβαλε τέλος στα όνειρα των «πετεινών»

Η Λίβερπουλ επικράτησε εύκολα με 4-2 της Τότεναμ και ουσιαστικά την έβγαλε εκτός «μάχης» για την πρώτη τετράδα της Premier League

Η Λίβερπουλ… ξύπνησε, αν και αργά, και «πάτησε» την Τότεναμ με σκορ 4-2 για την 36η αγωνιστική της Premier League!

Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ δεν προλαβαίνουν πλέον για τον τίτλο, καθώς με 2 αγωνιστικές να απομένουν είναι στο -5 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ (83-78) και στο -4 από τη 2η Μάντσεστερ Σίτι (82), που έχει και ματς λιγότερο όμως.

Διαβάστε επίσης: Η απίθανη ιστορία του Άγγλου διαιτητή Κέβιν Λιντς πριν το Παναθηναϊκός – Άντερλεχτ: «Χρυσαφικά και δώρα αξίας 3.500 λιρών» (vid)

Παρ’ όλα αυτά, οι ποδοσφαιριστές του Γιούργκεν Κλοπ ήταν σοβαροί και νίκησαν την ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου, η οποία ουσιαστικά με αυτή την ήττα έμεινε εκτός διεκδίκησης της 4ης θέσης, που οδηγεί στο επόμενο Champions League.

«Δώρο» στην αντίπαλο του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League, Άστον Βίλα, έκανε ουσιαστικά η Λίβερπουλ, καθώς πλέον οι «χωριάτες» έχουν 67 βαθμούς (σε 36 αγώνες) και οι «πετεινοί» 60 πόντους (σε 35 ματς).

Η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στο ματς και στο 8’ είχε δοκάρι με τον Σαλάχ, ωστόσο στο 15’ η κατάληξη ήταν διαφορετική, καθώς ο ΜακΆλιστερ με γλυκιά σέντρα από τα αριστερά βρήκε τον Αιγύπτιο στο δεύτερο δοκάρι, με τον σούπερ σταρ των «κόκκινων» με ωραία κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Βικάριο για το 1-0.

Στο 42’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο τέρμα, όμως το πλασέ του Άρνολντ από πλεονεκτική θέση δεν ήταν καλό και τελικά στο 45’ το πέτυχαν, όταν ο Ρόμπερτσον πήρε το… ριμπάουντ μετά από σουτ του Σαλάχ και με πλασέ σε κενή εστία έγραψε το 2-0.

Με το…καλησπέρα στην επανάληψη, η Λίβερπουλ πέτυχε και τρίτο τέρμα, όταν ο Έλιοτ έκλεψε σε επικίνδυνο σημείο και έβγαλε τη σέντρα, με τον Χάκπο να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Βικάριο για το 3-0.

Ο Άλισον στο 53′ μπλόκαρε την κεφαλιά του Τζόνσον, ενώ στο 70’ ο Έλιοτ με απίθανο σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του κίπερ των «Σπερς» για το 4-0. Στο 71’ ο Ριτσάρλισον με πλασέ από κοντινή απόσταση έγραψε το 4-1, με το τελικό 4-2 να διαμορφώνεται στο 77’ με πλασέ του Σον από το ύψος του πέναλτι.

Στο 80’ ο Σαλάχ έχασε απίστευτη ευκαιρία για να σκοράρει ακόμη ένα τέρμα στην αναμέτρηση, ενώ στο 90+5’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, καθώς ο Νούνιες ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Έντο(64’ Μπαΐτσετιτς), Φαν Ντάικ, Κουάνσα, Άρνολντ, Μακ Άλιστερ(75’ Χράφενμπεργκ), Έλιοτ(83’ Σομποσλάι), Ρόμπερτσον(64’ Γκόμεζ), Ντίαζ(75’ Νούνιες), Σαλάχ, Χάκπο

ΤΟΤΕΝΑΜ: Βικάριο, Πόρο, Ρομέρο, Έμερσον(61’ Ριτσάρλισον), Φαν ντε Φεν, Μπεντανκούρ(61’ Σκιπ), Σαρ(75 Λο Σέλσο), Μπισούμα, Κουλουσέβσκι(61’ Μάντισον), Σον, Τζόνσον

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ