Παπασταθόπουλος : «Μία από τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες της Premier League η Άρσεναλ»

Παπασταθόπουλος : «Μία από τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες της Premier League η Άρσεναλ»

Στις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης της Άρσεναλ, ο Παπασταθόπουλος ρωτήθηκε για την εμπειρία του στην Ντόρτμουντ, την ηγετική ικανότητά του, αλλά και μια ιδιαίτερη δήλωση που είχε κάνει για εκείνον ο Τόμας Τούχελ.

Η Άρσεναλ ανακοίνωσε την απόκτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου το απόγευμα της Δευτέρας (02/07), υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό.

Στις πρώτες δηλώσεις του ως ποδοσφαιριστής των Λονδρέζων, ο 30χρονος ρωτήθηκε για την εμπειρία του στην Ντόρτμουντ, την ηγετική ικανότητά του, μια ιδιαίτερη δήλωση που είχε κάνει για εκείνον ο Τόμας Τούχελ, τους παίκτες της Άρσεναλ που έχει θαυμάσει περισσότερο, αλλά και το γεγονός ότι θα συνεργαστεί εκ νέου με τους Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και Χένριχ Μχιταριάν.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Άρσεναλ:

Σωκράτη, καλωσόρισες στην Άρσεναλ. Πως αισθάνεσαι που είσαι παίκτης της ομάδας μας;

«Αισθάνομαι πολύ καλά. Είναι η πρώτη μέρα μου εδώ, όλα είναι ιδιαίτερα. Είναι όμορφη στιγμή και είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρίσκομαι εδώ για τα επόμενα χρόνια».

Τι σε προσέλκυσε περισσότερο στην ομάδα μας και ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από την Άρσεναλ με το πέρας των χρόνων;

«Η Άρσεναλ είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες της Premier Leauge και μία πολύ μεγάλη ομάδα. Έχει πολλούς οπαδούς και μια πολύ μεγάλη ιστορία. Όπως είπα νωρίτερα, είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρίσκομαι εδώ τα επόμενα χρόνια για να βοηθήσω την ομάδα».

Ποιους από τους παίκτες μας θαυμάζεις περισσότερο;

«Πολλούς. Τον Βιεϊρά, τον Αρνί, τον Πιρές. Είναι πολλοί παίκτες. Κάθε χρόνια, κάθε δύο χρόνια, αυτή η ομάδα έχει πολλούς παίκτες που γράφουν μεγάλη ιστορία εδώ».΄

Φυσικά θα συνυπάρξεις εδώ με τους Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και Χέχρι Μχιταριάν. Τι σου έχουν πει για την ομάδα;

«Μίλησα μαζί τους πολλές φορές. Μου είπαν τα καλύτερα για αυτήν την ομάδα, ότι είναι μια μεγάλη οικογένεια και φυσικά με έπαιρναν τηλέφωνο όχι κάθε μέρα, αλλά πολλές φορές, λέγοντάς μου να έρθω εδώ».

Οι τρεις σας πήγατε στην Ντόρτμουντ την ίδια χρονιά, το 2013. Είναι λίγο παράξενο να είστε σε μια άλλη ομάδα μαζί τους;

«Ναι, είναι λίγο, αλλά είναι επίσης πολύ όμορφο το ότι έχω έρθει σε μια ομάδα που έχω δύο παίκτες με τους οποίους παίξαμε μαζί για πολλά χρόνια. Τους γνωρίζω και τους δύο πολύ καλά και είμαι πολύ χαρούμενος».

Τι έχεις να πεις για αγωνιστικό στιλ σου; Πως θα περιέγραφες τον τρόπο με τον οποίο αμύνεσαι;

«Είμαι ένας κανονικός αμυντικός, στον οποίο αρέσει να αμύνεται. Μου αρέσει όταν η ομάδα μου δεν δέχεται γκολ και φυσικά μου αρέσει να κρατάω το μηδέν στην άμυνα. Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω να επιτευχθούν αυτοί οι στόχο黨.

Ο πρώην προπονητής σου, ο Τόμας Τούχελ, είπε ότι είσαι λίγο εμμονικός με την άμυνα και ότι θέλεις να προστατεύσεις την εστία σου πάσει θυσία. Πώς απαντάς σε αυτό; Συμφωνέις;

«Ναι, φυσικά. Φυσικά και συμφωνώ. Πιστεύω πως ένας αμυντικός πρώτα πρέπει να αμύνεται, να προστατεύει την εστία, και μετά αν μπορεί να βοηθήσει μπροστά λίγο, αυτό είναι καλό. Αλλά πρώτα απ’ όλα, πρέπει να αμύνεται».

Είσαι ο δεύτερος αρχηγός της εθνικής Ελλάδας και ήσουν ο δεύτερος αρχηγός της Ντόρτμουντ. Πώς θα περιέγραφες τον τρόπο με τον οποίο ηγείσαι;

«Φυσικά, τώρα έχω και την εμπειρία. Ό,τι κι αν συμβαίνει στην ομάδα μου, είτε στην Εθνική είτε στην τελευταία ομάδα μου, ήμουν εκεί για να βοηθήσω πολλούς παίκτες, όπως και όταν με ρωτούσαν διάφορα εντός και εκτός γηπέδου. Όταν με ρωτούσαν διάφορα πράγματα, ήμουν εκεί κάθε φορά. Πιστεύω πως αυτό είναι η ηγεσία, αλλά ο ηγέτης φαίνεται πρώτα στο γήπεδο και μετά έξω από αυτό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ