Βενγκέρ : «Μεγαλύτερο λάθος της καριέρας μου ότι έμεινα 22 χρόνια στην Άρσεναλ»

Βενγκέρ : «Μεγαλύτερο λάθος της καριέρας μου ότι έμεινα 22 χρόνια στην Άρσεναλ»

Ο Αρσέν Βενγκέρ αποκάλυψε αυτό που ο ίδιος θεωρεί το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του και μίλησε για την αντιμετώπιση των βρετανικών ΜΜΕ προς εκείνον τα τελευταία χρόνια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μέλλον του.

Ο Αρσέν Βενγκέρ αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της Άρσεναλ μετά από 22 χρόνια στο τέλος της περασμένης σεζόν, με τον Ουνάι Έμερι να τον αντικαθιστά στον πάγκο των «κανονιέρηδων».

Σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο RTL, o Αλσατός αποκάλυψε αυτό που ο ίδιος θεωρεί μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του, ενώ μίλησε για την πορεία του και τις θυσίες που χρειάστηκε να κάνει. Επίσης, αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση εκ μέρους των βρετανικών ΜΜΕ προς το πρόσωπό του, στο μέλλον του και στο πώς ξεκίνησαν όλα για εκείνον.

Αναλυτικά ένα απόσπασμά των όσων είπε:

Για το ποιο το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του: «Πιθανότατα το γεγονός ότι έμεινα στην ίδια ομάδα για 22 χρόνια. Είμαι κάποιος που του αρέσει να αλλάζει παραστάσεις, αλλά είμαι και κάποιος στον οποίο αρέσουν οι προκλήσεις. Μερικές φορές υπήρξα «φυλακισμένος» των δικών μου προκλήσεων».

Για το γεγονός ότι θυσίασε κομμάτια της προσωπικής ζωής του: «Μετανιώνω για το γεγονός ότι θυσίασα τα πάντα, γιατί κατάλαβα πως πλήγωνα αρκετά τους ανθρώπους που βρίσκονταν στον περίγυρο μου. Παραμέλησα αρκετούς ανθρώπους. Παραμέλησα την οικογένεια μου».

Για το αν θα ζητούσε από κάποιον να τον συγχωρήσει: «Από όλους τους ανθρώπους τους οποίους έκανα να υποφέρουν. Στη δουλειά μου, πρέπει συνεχώς να παίρνουμε αποφάσεις από τις οποίες άνθρωποι τιμωρούνται, ενώ άλλοι γίνονται χαρούμενοι. Όταν δουλεύεις με ένα ρόστερ 25 ατόμων, ουσιαστικά κάνεις 14 ανθρώπους άνεργους κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή».

Για το πώς ξεκίνησαν όλα για εκείνον στο ποδόσφαιρο: «Όλα ξεκίνησαν σε ένα μικρό εστιατόριο. Η τοπική ομάδα ποδοσφαίρου χρησιμοποιούσε το εστιατόριο ως αρχηγείο σε μια μικρή πόλη έξω από το Στραμβούργο. Άκουγα μόνος για ποδόσφαιρο και θρησκεία. Το πρωί, για θρησκεία από όλους και μετά το ποδόσφαιρο ήταν το χαλάρωμα».

Για τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισαν τα τελευταία χρόνια τα βρετανικά ΜΜΕ: «Λένε πολλές ιστορίες. Πολλά ψέματα. Πρόκειται για μία δουλειά που σε εκθέτει δημόσια και γίνεσαι κέντρο της προσοχής, των φημών. Το αντιμετωπίζεις μένοντας συγκεντρωμένος στην αποστολή σου και αφήνοντας τις φήμες και τα ψέματα να μείνουν ακριβώς αυτό που είναι. Αν υπάρχει κάτι ψεύτικο πίσω από αυτό, τότε δεν θα σε στιγματίσει».

Για το τι ακολουθεί για εκείνον: «Κάνω στον εαυτό μου συνεχώς αυτήν την ερώτηση. Συνεχίζω να κάνω αυτό που έκανα, αυτό που γνωρίζω; Ή μοιράζομαι όλη τη γνώση που συνέλεξα στο πέρασμα των ετών με διαφορετικό τρόπο; Αυτή είναι η ερώτηση που πρέπει να απαντήσω μέσα στους επόμενους μήνες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ