Συμφωνία – «μαμούθ» της Μάντσεστερ Σίτι με την Puma

Συμφωνία – «μαμούθ» της Μάντσεστερ Σίτι με την Puma

Η Μάντσεστερ Σίτι φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με την Puma ώστε να αποτελέσει την εταιρεία ένδυσης των «πολιτών», με το ετήσιο ποσό που θα λαμβάνει να την κατατάσσει στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήρθε σε συμφωνία με την Puma, ώστε η διάσημη εταιρεία αθλητικής ένδυσης να αποτελέσει το μεγάλο χορηγό πάνω στις φανέλες που θα δημιουργήσει για εκείνη από τη σεζόν 2019-2020. Την αποκάλυψη έκανε η Mundo Deportivo, με τα βρετανικά ΜΜΕ να δίνουν κι άλλες λεπτομέρειες εν συνεχεία.

Το συμβόλαιο μεταξύ των δύο πλευρών θα αποφέρει στους «πολίτες» ένα ποσό που θα τους τοποθετήσει στις κορυφαίες θέσεις της σχετικής λίστας και συγκεκριμένα ύψους 56.000.000 ευρώ ετησίως, έτσι θα βρίσκεται κάτω μόνο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τσέλσι, σε ό,τι έχει να κάνει με τις ομάδες της Premier League.

Διεθνώς, πέρα από αυτές της δύο, θα την ξεπερνά μόνο η Μπαρτσελόνα, η οποία βρίσκεται στο νούμερο ένα της κατάταξης και λαμβάνει 112.000.000 ευρώ (!) από τη Nike. Η συμφωνία αφορά όλους τους συλλόγους που ανήκουν στο City Football Group, με εξαίρεση τη Νιου Ιορκ Σίτι, η οποία είναι υποχρεωμένη να φορά φανέλες σχεδιασμένες από την Adidas, βάσει σχετικού κανονισμού του MLS.

Επομένως, η αγωνιστική περίοδος 2018-2019 θα είναι η τελευταία κατά την οποία η Nike θα ντύσει την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, σενάριο που θεωρούνταν υπαρκτό εδώ και αρκετό καιρό, από τη στιγμή που η σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών δεν είχε ανανεωθεί. Το ποσό λαμβάνει η Σίτι σε ετήσια βάση από τη Nike, ανέρχεται μόλις στα 22.500.000 ευρώ, δηλαδή λιγότερα χρήματα και από τα μισά που θα παίρνει από την Puma. Η Puma δίνει 33.600.000 ευρώ στην Άρσεναλ ανά έτος, ενώ περίπου το ίδιο ποσό θα λαμβάνει και η Τότεναμ, βάσει της συμφωνίας της με τη Nike.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ