
Η Νότιγχαμ Φόρεστ πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη στην έδρα της Γουέστ Χαμ (1-2) και παραμένουν όλα ανοιχτά για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια - Τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική
Μεγάλη νίκη για τη Νότιγχαμ Φόρεστ!
Οι «Reds» επικράτησαν στο Λονδίνο με σκορ 2-1 της Γουέστ Χαμ για την 37η αγωνιστική της Premier League, έχοντας ως μεγάλους πρωταγωνιστές τους Γκίμπς-Γουάιτ (11’) και Μιλένκοβιτς (61’), ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε ο Μπόουεν στο 86’.
Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο παραμένει μέσα σε όλα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 7η θέση με 65 βαθμούς και μόλις στο -1 από την πρώτη πεντάδα, που οδηγεί στη League Phase του επόμενου Champions League. Με έξι ομάδες, από τη 2η έως την 7η θέση, να έχουν απόσταση μόλις τριών βαθμών. Ο κακός χαμός δηλαδή!
Τα πάντα για Champions, Europa και Conference League θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική (25/5), με τις αναμετρήσεις Νότιγχαμ – Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Αστον Βίλα να κρίνονται ως οι πιο σημαντικές και κομβικές.
Όσον αφορά το ματς, η Νότιγχαμ είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, προηγήθηκε νωρίς και ήταν το «αφεντικό» μέχρι το φινάλε.
Στο 7’ ο Τσουφάλ έκανε το δυνατό σουτ έπειτα από φάση διαρκείας με τον Σελς ξανά εντυπωσιακά να διώχνει σε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά ο Γκιμπς – Γουάιτ νικήθηκε από τον Αρεολά ενώ στο 11’ ο Γάλλος έκανε τραγικό λάθος, με τον Άγγλο να σκοράρει για το 1-0 της Φόρεστ.
Με τη συμπλήρωση μιας ώρας και εκτέλεση φάουλ του Ελάνγκα, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Μιλένκοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0. Στο 71’ ο Σολέρ εκτέλεσε, με τον Σελς να του αρνείται το γκολ. Στο 86ο λεπτό ο Μπόουεν με ωραίο σουτ μείωσε σε 2-1.
Γουέστ Χαμ: Αρεολά, Τοντιμπό, Κίλμαν, Κρέσγουελ (59’ Άλβαρεζ), Τσουφάλ, Γουάν-Μπισάκα, Γουόρντ-Πράους (59’ Σολέρ), Ροντρίγκερζ (59’ Φούλκρουγκ), Σούτσεκ (59’ Πακετά), Μπόουεν, Κούντους (79’ Λουίς Γκιγέρμε)
Νότιγχαμ: Σελς, Άινα, Μουρίγιο, Μιλένκοβιτς, Γουίλιαμς, Σανγκαρέ (83’ Μοράτο), Άντερσον (83’ Χάντσον – Οντόι), Γκιμπς-Γουάιτ (83’ Ντανίλο), Ελάνγκα (90+4’ Ζότα), Ντομίνγκεζ (90+4’ Γέιτς), Γουντ
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 16/05
Άστον Βίλα-Τότεναμ 2-0
(59′ Κόνσα, 73′ Καμαρά)
Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0
(71′ Κουκουρέγια)
Κυριακή 18/05
Έβερτον-Σαουθάμπτον 2-0
(6′, 45′ + 2′ Εντιαγέ)
Γουέστ Χαμ-Νότιγχαμ Φόρεστ 1-2
(86′ Μπόουεν – 11′ Γκιμπς-Γουάιτ, 61′ Μιλένκοβιτς)
Μπρέντφορντ-Φούλαμ (17:00)
Λέστερ-Ίπσουιτς (17:00)
Άρσεναλ-Νιουκάστλ (18:30)
Δευτέρα 19/05
Μπράιτον-Λίβερπουλ (22:00)
Τρίτη 20/05
Κρίσταλ Πάλας-Γουλβς (22:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Μπόρνμουθ (22:00)
Η βαθμολογία
Η επόμενη (38η) αγωνιστική:
Κυριακή 25/05
Μπόρνμουθ-Λέστερ (18:00)
Φούλαμ-Μάντσεστερ Σίτι (18:00)
Ίπσουιτς-Γουέστ Χαμ (18:00)
Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας (18:00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλα (18:00)
Νιουκάστλ-Έβερτον (18:00)
Νότιγχαμ Φόρεστ-Τσέλσι (18:00)
Σαουθάμπτον-Άρσεναλ (18:00)
Τότεναμ-Μπράιτον (18:00)
Γουλβς-Μπρέντφορντ (18:00)