Το «rebuilding» της Μάντσεστερ Σίτι: Τα 375.000.000 για μεταγραφές και οι επόμενες κινήσεις του Πεπ Γκουαρντιόλα (pics)

Το «rebuilding» της Μάντσεστερ Σίτι: Τα 375.000.000 για μεταγραφές και οι επόμενες κινήσεις του Πεπ Γκουαρντιόλα (pics)

Η Μάντσεστερ Σίτι μέσα σε έξι μήνες αλλάζει όλο το ρόστερ της, με σκοπό να επιστρέψει στην κορυφή - Τα 375.000.000 για μεταγραφές σε έξι μήνες, οι επόμενες κινήσεις και ο «μετρ» Πεπ Γκουαρντιόλα.

Η Μάντσεστερ Σίτι μετά από τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα, Champions League και πολλές επιτυχίες, την περασμένη σεζόν βίωσε τη χειρότερη χρονιά της από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του συλλόγου ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Οι «πολίτες» χτυπήθηκαν από πολλά προβλήματα από την αρχή της χρονιάς, έχασαν τον κορυφαίο παίκτη τους (Ρόδρι) με σοβαρό τραυματισμό και ταυτόχρονα είχαν και μια περίοδο με ντεφορμάρισμα πριν τα Χριστούγεννα που ουσιαστικά τους έθεσε εκτός στόχων.

Η Μάντσεστερ Σίτι διένυσε μια πολύ δύσκολη χρονιά, που σώθηκε στο 90′ με την έξοδο της μέσω της πρώτης πεντάδας στο Champions League. Έχασε το Κύπελλο στον τελικό από την Κρίσταλ Πάλας, ενώ στο Champions League έμεινε εκτός μάλλον εύκολα από τη Ρεάλ Μαδρίτης σε μια χρονιά που θέλει να ξεχάσει. Στα θετικά της είναι πως ανανέωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ την ίδια στιγμή έκατσε στο… τραπέζι με τη διοίκηση των Άγγλών και ξεκαθάρισε τα «θέλω» του.

Η συζήτηση αυτή έγινε πριν τον Ιανουάριο, ο στόχος του ήταν εξαρχής να «σωθεί» η περασμένη σεζόν και να πρωταγωνιστήσει ξανά στην Premier League και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ξανά μετά το καλοκαίρι. Για να συμβεί αυτό ήθελε ένα ολικό «λίφτινγκ». Πολλές προσθαφαιρέσεις που ξεκίνησαν από τον Ιανουάριο και θα ολοκληρωθούν μέχρι και τον Αύγουστο.

Ένας μεγάλος και πετυχημένος κύκλος έκλεισε, με παίκτες όπως ο Ντε Μπρόινε, ο Γουόκερ (πήγε δανεικός στη Μίλαν τον χειμώνα) να αποχωρούν, πολλοί είναι μεταξύ παραμονής ή αποχώρησης και έχουν προτάσεις (Γκρίλις, Έντερσον, Μπερνάρντο Σίλβα), ενώ ήδη έχει προχωρήσει σε 7 προσθήκες από τον Ιανουάριο. Τέσσερις είχε κάνει στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και ήδη έχει κάνει τρεις το καλοκαίρι.

Πάει για μισό δισεκατομμύριο μεταγραφές σε 8 μήνες ο Γκουαρντιόλα

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να έχει θέματα με το Financial Fair Play εδώ και κάμποσα χρόνια και πολλά ακόμη δικαστήρια για μεταγραφές ανηλίκων παρόλα αυτά έχει σκοπό να σκορπίσει αλόγιστα για το 2025. Για την ακρίβεια το έχει κάνει ήδη και για να επιστρέψει στη διεκδίκηση της κορυφής στοχεύει σε περίπου μισό δις προσθήκες μέχρι τον Αύγουστο.

Για να αντιληφθεί κανείς τι έχει ξοδέψει μέχρι στιγμής, έχει βγάλει από τα ταμεία της 375.000.000 για τις 7 κινήσεις που έχει κάνει.  Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει ζητήσει ενισχύσεις και οι διοικούντες του έχουν δώσει… λευκή επιταγή να πάρει όποιον επιθυμεί. Μια επιταγή που «τρέχει» από τον Γενάρη, βάζει «στοπ» λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και θα συνεχιστεί με 2-3 ακόμη προσθήκες τουλάχιστον.

H ομάδα του Γκουαρντιόλα έχει πραγματοποιήσει επτά μεταγραφές και συνολικά θα φτάσει τις δέκα. Η πιο ακριβή είναι αυτή του Ομάρ Μαρμούς τον χειμώνα που έδωσε 75.000.000 ευρώ στην Άιντραχτ. Εκτός από τον Αιγύπτιο επιθετικό όμως τον Γενάρη έφερε στο Μάντσεστερ και τους Νίκο Γκονζάλες (60.000.000 ευρώ) Κουσάνοφ (40.000.000 ευρώ) και Βίτορ Ρέις (40.000.000 ευρώ).

Από εκεί και πέρα, η Μάντσεστερ Σίτι εκμεταλλεύτηκε και το «παράθυρο» που άνοιξε στις 1-10 Ιουνίου ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και απέκτησε μέσα σε λίγες μέρες τους Άιτ Νούρι από τη Γουλβς (50.000.000 ευρώ), Ραγιάν Τσερκί από τη Λιόν (50.000.000 ευρώ) και τον Τιτζάνι Ρέιντερς από τη Μίλαν (70.000.000 ευρώ).

Με λίγα λόγια έχει δαπανήσει μόνο τον Ιούνιο 170.000.000 ευρώ, ενώ έπεται συνέχεια μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Μαζί με τις… χειμωνιάτικες μεταγραφές έχει ξοδέψει 375.000.000 και πάει για μίνιμουμ δύο ακόμη μεταγραφές.

H λογική λέει ότι θα ψάξει πιθανότατα έναν ακόμη αμυντικό, έναν μεσοεπιθετικό και δεν αποκλείεται να κοιτάξει και για τερματοφύλακα, ανάλογα τι θα γίνει και με τον Έντερσον. Βέβαια, προς το παρόν λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων όλα πάνε στην άκρη και το ρόστερ είναι έτοιμο για το Παγκόσμιο στις ΗΠΑ και αρκετά μεγάλο. Και να φανταστεί κανείς ότι ο Γκουαρντιόλα θέλει μικρό και ευέλικτο ρόστερ όπως ο ίδιος τόνισε σε δηλώσεις του.

Με τα δεδομένα που έχει μέχρι στιγμής η Σίτι πάντως πάει για ένα αρκετά πιο «βαθύ» ρόστερ σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, ενώ μην ξεχνάει κανείς ότι θα έχει τη «μεταγραφή» του Ρόδρι, ο οποίος είναι πανέτοιμος να αγωνιστεί και είναι «κλειδι» για τη λειτουργία και την ισορροπία των πολιτών στον αγωνιστικό χώρο.

Τα 375.000.000 που έχει δαπανήσει ήδη σε έξι μήνες η Μάντσεστερ Σίτι:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ