Ολη η Ευρώπη κυνηγάει… τις αγγλικές ευκαιρίες!

Ολη η Ευρώπη κυνηγάει… τις αγγλικές ευκαιρίες!

Τους παίκτες που «περισσεύουν» στα ρόστερ των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ έχουν βάλει στο μάτι πλήθος ευρωπαϊκών ομάδων, αλλά Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Η Αγγλία παίζει μπάλα και σταμάτησε τις μεταγραφές. Αλλά οι μεταγραφές στην υπόλοιπη Ευρώπη συνεχίζονται. Και η Αγγλία αποτελεί μια βασική «δεξαμενή» για τους συλλόγους που ενδιαφέρονται να εντάξουν στο δυναμικό τους ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής. Το «πείραμα» των Βρετανών, να κλείσει η μεταγραφική αγορά στις 9 Αυγούστου, ανάγκασε τις περισσότερες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ να αγοράζουν μανιωδώς, για να προλάβουν να καλύψουν τα κενά τους. Αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονται, καθώς μπορούν να τους παραχωρήσουν ανά πάσα στιγμή.

Αυτό, ωστόσο, είχε ως αποτέλεσμα να παρατηρείται «υπερφόρτωση» των ρόστερ των ομάδων της Πρέμιερσιπ. Με τους διοικούντες τους συλλόγους να βρίσκονται πλέον σε διαδικασία… ξεφορτώματος. Κινητοποιώντας το σύνολο των κορυφαίων ομάδων της Γηραιάς Ηπείρου, και όχι μόνο.

Φυσικά, μεταξύ των συλλόγων που τσεκάρουν ποδοσφαιριστές από το Νησί και περιμένουν τι «καραμπόλες», αλλά και τις οριστικές αποφάσεις των συλλόγων της Πρέμιερ είναι και ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Οι οποίοι μπορεί να έχουν κλείσει σε μεγάλο βαθμό τα ρόστερ τους, αλλά ψάχνονται για τις τελευταίες πινελιές. Με τους Ερυθρόλευκους να αναζητούν έναν τερματοφύλακα και έναν ακραίο επιθετικό, τημ Ενωση έναν εξτρέμ «top class» και τους Θεσσαλονικείς να ψάχνουν τουλάχιστον έναν αριστερό μπακ και ίσως και επιθετικό, εάν επιβεβαιωθούν τα σενάρια για τον Πρίγιοβιτς.

Από την Πέμπτη (09/08), όταν και έκλεισε το παράθυρο των αγορών στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, οι συζητήσεις με τους εντός (σ.σ. στις χαμηλότερες κατηγορίας της Αγγλίας συνεχίζονται οι μεταγραφές έως 31/08) και εκτός συνόρων ενδιαφερόμενους, έχουν πάρει «φωτιά». Με βάση τις προβλέψεις της FIFPro (Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών), τα έσοδα των αγγλικών ομάδων από την πώληση ποδοσφαιριστών τους, μετά το «κλείσιμο» του μεταγραφικού παραθύρου, αναμένεται να φτάσουν τα 500 εκατ. ευρώ. Ποσό κατά 75% μικρότερο από το συνολικό νούμερο που θα ξοδέψουν οι Αγγλοι για να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι η Πρέμιερ Λιγκ κερδίζει και φέτος με άνεση την 1η θέση μεταξύ όλων των πρωταθλημάτων σε έξοδα για μεταγραφές, ενώ όπως όλα δείχνουν στην 6η θέση της λίστας (κάτω από Πριμέρα Ντιβιζιόν, Καμπιονάτο, Μπουντεσλίγκα και Σαμπιονά) θα βρεθούν οι ομάδες της Championship (2η κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος), οι οποίες προβλέπεται να ξοδέψουν έως την 31η Αυγούστου κοντά στα 600 εκατ. ευρώ για μεταγραφές!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ