Μπέρνλι – Γουότφορντ 1-3

Μπέρνλι – Γουότφορντ 1-3

Η Μπέρνλι έπεσε θύμα των ορέξεων της Γουότφορντ και ηττήθηκε με 3-1, με την ομάδα του Χοσέ Χολέμπας να κατακτά τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα ματς στην Premier League. Μέτρια εμφάνιση από την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού, υπό το βλέμμα του Πέδρο Μαρτίνς.

Η πρεμιέρα της στην Premier League ικανοποίησε την Μπέρνλι, αν και το τελικό 0-0 με τη Σαουθάμπτον είχε αφήσει μια… ουδέτερη «γεύση» από το σύνολο της προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού. Ωστόσο, στο δεύτερο παιχνίδι, με αντίπαλο αυτή τη φορά τη Γουότφορντ, αναδείχθηκαν αρκετές από τις αδυναμίες της. Οι Χόρνετς πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμα ματς στην Premier League και το έκαναν δίχως να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα, φτιάχνοντας «τόσο όσο» ευκαιρίες για να φτάσουν στο τελικό 3-1 στην έδρα της Μπέρνλι και να δυσφημίσουν τη… φημισμένη άμυνά της.

Η ομάδα του Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος τοποθετήθηκε σε θέση βασικού από τον Χάβι Γκράθια, προηγήθηκε μόλις στο 3′ με κοντινό τελείωμα του Γκρέι και είδε τον Ταρκόφσκι να ισοφαρίζει τρία λεπτά αργότερα. Τα δύο γκολ, σε συνδυασμό με τον εξαιρετικό ρυθμό του πρώτου μέρους, έδωσαν στον αγώνα μια κάποια γοητεία για το ουδέτερο μάτι. Στο πρώτο ημίχρονο οι Κλάρετς στάθηκαν καλά, ενδεχομένως και λίγο καλύτερα από την αντίπαλό τους, δημιουργώντας ορισμένες επικίνδυνες καταστάσεις, από τις οποίες όμως δεν επωφελήθηκαν.

Η συμμετοχή των ακραίων μπακ της Μπέρνλι στο παιχνίδι και δη του Λόουτον, που αγωνιζόταν στη δεξιά πλευρά, ήταν κάτι περισσότερο από έντονη με τον 29χρονο να επιχειρεί αλλεπάλληλες σέντρες προς την αντίπαλη περιοχή, υποχρεώνοντας τους στόπερ των φιλοξενούμενων σε κάμποσες δύσκολες επεμβάσεις. Οι μακρινές μεταβιβάσεις, παράλληλα με την πίεση ψηλά στον αγωνιστικό χώρο ήταν και γενικότερα η προσέγγιση της ομάδας του Σιν Ντάις στην αναμέτρηση, πράγμα που δεν συνέβη για πρώτη φορά.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λέπτου η εικόνα του παιχνιδιού ήταν ριζικά αλλαγμένη. Η Γουότφορντ μπήκε πολύ δυναμικά, σε βαθμό που αιφνιδίασε την Μπέρνλι και πέτυχε δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά για να γράψει το τελικό 3-1. Πρώτος ο Ντινέι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την πανέξυπνη πάσα του Ντουκουρέ για να πλασάρει από ευνοϊκή θέση και εν συνεχεία ο Χιουγκς, όταν παρέλαβε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και με όμορφο σουτ πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Κι όλα αυτά, υπό το βλέμμα του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος θα έχει αρκετό υλικό να μελετήσει μετά τη σημερινή αναμέτρηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η επιμονή της Μπέρνλι στο άμεσο ποδόσφαιρο, στις μακρινές μεταβιβάσεις και στη συμμετοχή των ακραίων μπακ της στο παιχνίδι, είναι ένα στοιχείο που θα απασχολήσει τον Πορτογάλο και με το παραπάνω.

Μπέρνλι (Σιν Ντάις): Χαρτ, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Γουόρντ (74′ Τέιλορ), Λένον, Κορκ, Γουέστγουντ, Γκούντμουντσον, Χέντρικ (69′ Βόουκς) – Γουντ (65′ Μπαρνς).

Γουότφορντ (Χάβι Γκράθια): Φόστερ, Γιάνμαατ, Καμπασέλε, Κάτκαρτ, Χολέμπας, Καπού, Ντουκουρέ, Χιουζ, Περέιρα, Γκρέι, Ντίνι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ