
Μετά την απόκτηση του Μπράιαν Εμπουεμό, αυτές είναι οι 5 ακριβότερες μεταγραφές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην εποχή του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ και μέχρι στιγμής... δεν έχουν πιάσει τόπο.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει αποδείξει πως είναι μία από τις ομάδες που δεν φοβάται να «ανοίξει» το πορτοφόλι της όταν πρόκειται για μεταγραφές. Μάλιστα, συνηθίζει να πληρώνει περισσότερα από ότι θα έπρεπε και η νοοτροπία αυτή της έχει φέρει πολύ μεγάλα έξοδα και σε συνδυασμό με τα μικρά της έσοδα και την τεράστια αποτυχία της τα τελευταία χρόνια, περνάει μια κρίση η οποία δεν φαίνεται να φεύγει(όταν είσαι η Γιουνάιτεντ και ξοδεύεις τόσα λεφτά, δεν στοχεύεις στην κατάκτηση του Europa League και του Carabao Cup).
Όταν λοιπόν ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ έγινε ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας, έθιξε ακριβώς αυτό το θέμα. Δεν γίνεται να δίνεις κάθε καλοκαίρι 300 εκατομμύρια σε μεταγραφές και οι πωλήσεις σου να μην φτάνουν ούτε τα 50. Όμως έναν χρόνο μετά, φαίνεται να ακολουθεί το ίδιο μονοπάτι με τους Γκλέιζερς. Από τον Φλεβάρη του 2024 που ανέλαβε επίσημα την ομάδα, ο Ράτκλιφ έχει ξοδέψει πάνω από 400 εκατ. ευρώ. Φέτος, χωρίς να συμμετέχει σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση, μετά από μία τραγική σεζόν, έχει δώσει 150 εκατ. ευρω. Και ακόμα έχουμε Ιούλιο. Μετά λοιπόν την μεταγραφή του Μπράιαν Εμπουεμό από την Μπρέντφορντ, αυτοί είναι οι 5 ακριβότεροι παίκτες που έχει αποκτήσει μέχρι στιγμής στην θητεία του ως ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Διαβάστε επίσης: Η «ατάκα» του Μέσι για τον Εκιτικέ που θα ενθουσιάσει τους οπαδούς της Λίβερπουλ
1. Μπράιαν Εμπουεμό
Το νεότερο απόκτημα του Ρουμπέν Αμορίμ, αποτελεί τον πιο ακριβό παίκτη της Γιουνάιτεντ επί Ράτκλιφ (και τον έκτο πιο ακριβό στην ιστορία του συλλόγου), καθώς χρειάστηκαν 82 εκατομμύρια ευρώ για να αφήσει η Μπρέντφορντ τον 26χρονο να αποχωρήσει. Με τον Πορτογάλο τεχνικό να παρατάσσει την ομάδα του σε 3-4-2-1, σε σχέση με το 4-2-3-1 που χρησιμοποιούσε ο Έρικ Τεν Χαγκ, έψαχνε παίκτες που να αγωνίζονται πίσω από τον επιθετικό, με την προϋπόθεση να έχουν και εμπειρία από την Premier League (όπως και ο νούμερο 2 της λίστας). Έτσι ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ διαπραγματευότανε για σχεδόν τρεις εβδομάδες με τις «Μέλισσες» για τον Καμερουνέζο και δεν σκόπευε σταματήσει αν δεν έφτανε σε συμφωνία. Ο Εμπουεμό την περασμένη σεζόν έπαιξε και στα 38 παιχνίδια της Premier League και σημείωσε σε αυτά 20 γκολ και 8 ασίστ, τερματίζοντας τέταρτος στον αγώνα για το Golden Boot, πίσω από τους Μο Σαλάχ, Αλεξάντερ Ίσακ και Έρλινγκ Χάαλαντ.
2. Ματέους Κούνια
Ο Βραζιλιάνος ήταν η πρώτη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού για τους «Κόκκινους Διαβόλους» και με μόλις 74 εκατομμύρια ευρώ αποκτήθηκε από την Γουλβς. Μάλιστα ανακοινώθηκε πρόσφατα πως ο 26χρονος θα αγωνίζεται με το «10» στην φανέλα του, εφόσον ο Μάρκους Ράσφορντ αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από το Μάντσεστερ. Ο Κούνια την περασμένη σεζόν που αγωνίστηκε στο Γουλβερχάμπτον, πέτυχε 15 γκολ και 6 ασίστ σε 33 αγώνες στην Premier League.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
3. Λένι Γιορό
Ο Γάλλος στόπερ έφερε τα… άνω κάτω στην περσινή μεταγραφική περίοδο, έχοντας προτάσεις από ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Λίβερπουλ. Εν τέλει, ο ίδιος προτίμησε να γίνει κάτοικος του Μάντσεστερ για τα επόμενα 5 χρόνια. Η Λιλ βέβαια δεν άφησε τον τότε 18χρονο στόπερ της να φύγει τόσο εύκολα από τη Γαλλία και τα βρήκε με την Γιουνάιτεντ στα 62 εκατ. ευρώ. Δυστυχώς, λίγες ημέρες αφού υπέγραψε και επίσημα το συμβόλαιό του, τραυματίστηκε σοβαρά στον αστράγαλο και έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για τέσσερις μήνες. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 4 Δεκεμβρίου απέναντι στην Άρσεναλ και από τότε αποτελεί βασικός στην τριάδα των στόπερ του Ρουμπέν Αμορίμ. Αγωνίστηκε σε 33 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και σκόραρε 1 γκολ, ενώ μοίρασε και μία ασίστ στο Europa League.
4. Μάνουελ Ουγκάρτε
Ο Ουρουγουανός αποκτήθηκε πέρσι από την Παρί Σεν Ζερμέν με 50 εκατομμύρια ευρώ, σε καλή ηλικία (23 ετών) ώστε να καλύψει το κενό δίπλα στον Καζεμίρο. Δεν μπορείς να πεις πως «έβγαλε και μάτια» στην πρώτη του σεζόν στο Ολντ Τράφορντ, αλλά έδειξε καλά σημάδια και θα μπορούσε να αποτελέσει «άγκυρα» του Αμορίμ στο κέντρο, όπως έκανε και στην Σπόρτινγκ υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου τεχνικού. Ο Ουγκάρτε αγωνίστηκε σε 45 ματς την περασμένη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και μέτρησε 2 γκολ και 6 ασίστ σε Premier League και Europa League.
5. Ματέις Ντε Λιχτ
Ο τελευταίος της λίστας λοιπόν, ο Ολλανδός που αποκτήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι από την Μπάγερν Μονάχου έναντι 45 εκατ. ευρώ, όντας αδυναμία του Έρικ Τεν Χαγκ από τον χρόνο του στον Άγιαξ. Στα χαρτιά, η μεταγραφή του ήταν ιδανική για την Γιουνάιτεντ. Ένας παίκτης που παρά την μικρή του ηλικία (25 ετών), είχε ήδη εμπειρία από το Champions League και από μεγάλες ομάδες, όπως η Μπάγερν και η Γιουβέντους. Έπαιξε σε 42 αγώνες την σεζόν 2024-25 και πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν-αν εξαιρέσουμε τους πολλαπλούς τραυματισμούς του-.