Άρσεναλ – Γουέστ Χαμ 3-1

Άρσεναλ – Γουέστ Χαμ 3-1

Η Άρσεναλ πήρε την πρώτη νίκη στη νέα σεζόν παρότι βρέθηκε να χάνει. Νίκη στις καθυστερήσεις για Λέστερ, ενώ ισόπαλα έληξαν τα Μπόρνμουθ-Έβερτον και Χάντερσφιλντ-Κάρντιφ

Η Άρσεναλ επικράτησε με 3-1 της Γουέστ Χαμ κι έτσι πραγματοποίησε την πρώτη της νίκη για τη νέα Πρέμιερ Λιγκ αλλά και την εποχή Έμερι μετά την φυγή του Αρσέν Βενγκέρ.

Οι «κανονιέρηδες» έψαχναν την πρώτη νίκη τους στο Πρωτάθλημα, όπως και η φιλοξενούμενη Γουέστ Χαμ. Τα «σφυριά» προηγήθηκαν στο 25ο λεπτό με όμορφο γκολ του Μάρκο Αρναούτοβιτς μετά από ατομική ενέργεια του Ελβετού επιθετικού. Η Άρσεναλ όμως αντέδρασε άμεσα και στο 30′ βρήκε την ισοφάριση με γκολ του Ισπανού αμυντικού Νάτσο Μονρεάλ. Το 1-1 ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ, αλλά ότι δεν κατάφερναν οι ίδιοι με προσπάθειες τους, κατάφερε ο αμυντικός της Γουέστ Χαμ Ίσα Ντιόπ με αυτογκολ στο 70′. Ο Ντάνι Γουέλμπεκ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε το 3-1 και κλείδωσε την ανατροπή και την πρώτη φετινή νίκη της Άρσεναλ.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια των 17:00 η Λέστερ απέδρασε με 2-1 από την έδρα της Σαουθάμπτον με γκολ του Χάρι Μαγκουάιρ στο 92′. Μπόρνμουθ και Έβερτον σε ένα επεισοδιακό ματς ήρθαν ισόπαλες με 2-2 ενώ και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες. Τέλος το Χάντερσφιλντ-Κάρντιφ έμεινε στο 0-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τσεχ, Μονρεάλ, Παπασταθόπουλος, Μουστάφι, Μπεγερίν, Μχιταριάν, Ράμσεϊ, Τζάκα, Ιουόμπι, Γκιεντουζί, Ομπαμεγιάνγκ.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Μαζουακού, Φρέντερικς, Μπαλμπουενά, Ντιόπ, Σάντσες, Σνόντγκρας, Ουίλσιρ, Αντόνιο, Άντερσον, Αρναούτοβιτς.

 

Τα αποτελέσματα των αγώνων

Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ 3-1 (30′ Μονρεάλ, 70′ Ντιόπ αυτ., 92′ Γουέλμπεκ-25′ Αρναούτοβιτς)

Μπόρνμουθ-Έβερτον 2-2 (75′ Κινγκ πεν., 79′ Ακέ-56′ Γουόλκοτ, 66′ Κιν)

Χάντερσφιλντ-Κάρντιφ 0-0

Σαουθάμπτον-Λέστερ 1-2 (52′ Μπέρτραντ-56′ Γκρέι,92’Μαγκουάιρ)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ