Λίβερπουλ : Όταν ο Κλοπ συνάντησε τον King Kenny

Λίβερπουλ : Όταν ο Κλοπ συνάντησε τον King Kenny

Η Λίβερπουλ χρειάστηκε 28 χρόνια για να ισοφαρίσει την επίδοση των τεσσάρων διαδοχικών νικών του Κένι Νταλγκλίς στο ξεκίνημα της Premier League. Ποιος τα κατάφερε; Μα, φυσικά, ο Γιούργκεν Κλοπ.

Σε ένα εντυπωσιακό επίτευγμα έφτασε η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, υποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι η… παλιά καλή Λίβερπουλ έχει επιστρέψει. Ο λόγος γίνεται για το γεγονός ότι πλέον μετρά τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην Premier League. Οι Κόκκινοι επικράτησαν κατά σειρά της Γουέστ Χαμ (4-0), της Κρίσταλ Πάλας (0-2), της Μπράιτον (1-0) και της Λέστερ (1-2), ξεκινώντας άκρως εντυπωσιακά για το στόχο της κατάκτησης του τίτλου της φετινής Premier League, προκειμένου να ρίξουν από το βάθρο τη Μάντσεστερ Σίτι.

Αυτό το εντυπωσιακό ξεκίνημα με τέσσερις διαδοχικές νίκες, λοιπόν, είχε να συμβεί από τη σεζόν 1990-1991 για τη Λίβερπουλ, δηλαδή 28 χρόνια πριν, τότε υπό την τεχνική ηγεσία της εμβληματικής μορφής του «Άνφιλντ», του Σκωτσέζου Κένι Νταλγκλίς. Ο τελευταίος είχε κατακτήσει έξι πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών, ένα Κύπελλο Αγγλίας και τέσσερα Λιγκ Καπ στα 23 χρόνια που βρέθηκε στον πάγκο της (1977-1990), αποτελώντας δίχως αμφιβολία τον κορυφαίο προπονητή στην ιστορία της.

Η ομάδα του Μέρσεϊσαιντ έχει επαναλάβει αυτήν την επίδοση μόλις τρεις φορές στην ιστορία της. Εντούτοις, αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είχε εξελιχθεί με τον προσδοκώμενο τρόπο, εξ ου και ο λόγος που άπαντες δυσκολεύονται να το εκλάβουν ως θετικό… οιωνό. Τι εννοούμε; Από τις τρεις φορές που το πέτυχε, ο τίτλος κατέληξε στα χέρια της μόνο τη μία και συγκεκριμένα την αγωνιστική περίοδο 1978-1979, όταν ο Μπομ Πέισλι βρισκόταν στο «τιμόνι» της ομάδας.

Είναι σαφές πως η Λίβερπουλ που έχει κατορθώσει να χτίσει ο Γερμανός τεχνικός, έστω κι αν χρειάστηκε ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρονικό διάστημα για να το πετύχει, θυμίζει την παλιά καλή Λίβερπουλ, εκείνη που μεγαλούργησε εντός και εκτός αγγλικών γηπέδων τις περασμένες δεκαετίες. Αυτό που μένει, βέβαια, είναι πέρα από ενδείξεις όπως αυτή, να έρθουν και οι αποδείξεις. Ο πρώτος μεγάλος τίτλος, που θα «ξεδιψάσει» το κοινό της ομάδας, το οποίο αδημονεί εδώ και πολλά χρόνια. Και ο πρώτος τίτλος, θα φέρει τον επόμενο. Και ποιος ξέρει; Ίσως ο Γιούργκεν Κλοπ αρχίσει να θυμίζει κάτι από… Κένι Νταλγκλίς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ