Η Λίβερπουλ θριαμβεύει και ο Κλοπ τα ‘χει… 600!

Η Λίβερπουλ θριαμβεύει και ο Κλοπ τα ‘χει… 600!

Την ώρα που η Λίβερπουλ του «επτά στα επτά» πάει από επιτυχία σε επιτυχία σε Αγγλία και Ευρώπη, ο Γιούργκεν Κλοπ γιορτάζει τις 600 εμφανίσεις σε ποδοσφαιρικούς πάγκους, σε ηλικία μόλις 51 ετών!

Η Λίβερπουλ προελαύνει στην Premier League και ο Γιούργκεν Κλοπ προελαύνει στους… πάγκους! 17 χρόνια πριν, το 2001, ο Γερμανός ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του από τη Μάινζ και στο ματς με τη Σαουθάμπτον, όπου η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ επικράτησε με 3-0, συμπλήρωσε 600 επίσημα ματς, σε ηλικία μόλις 51 ετών! Το πρώτο παιχνίδι του Γερμανού ήταν κόντρα στη Ντούισμπουργκ το 2001, τότε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Έκτοτε έχει μετρήσει 296 νίκες, 158 ισοπαλίες και 146 ήττες, εξελισσόμενος φυσικά σε έναν εκ των τεχνικών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αρχικά οδηγώντας τη Μάινζ για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Bundesliga και στο UEFA Cup. Μετά στην Ντόρτμουντ, την περίοδο 2008-2015, όπου όχι μόνο κατέκτησε δύο φορές το πρωτάθλημα, αλλά έφτασε και στον τελικό του Champions League το 2013.

Και πλέον στη Λίβερπουλ, όπου βρίσκεται από το 2015. Ουσιαστικά έχει αποτελέσει τον άνθρωπο που αναβιώνει τις παλιές καλές μέρες στους Κόκκινους, έχει βάλει πλώρη για τον τίτλο του πρωταθλήματος μετά από 28 χρόνια (1990) και με το ρυθμό που το πάει δεν αποκλείεται να… χιλιάσει τις εμφανίσεις του στους ποδοσφαιρικούς πάγκους. Το γεγονός ότι βρίσκεται μόλις στα 51 χρόνια του, του επιτρέπει να σκέφτεται μεγαλεπήβολα και να οδεύει για ακόμα μεγαλύτερα ρεκόρ. Αν μη τι άλλο, το «αντίο» του στη Λίβερπουλ δεν αναμένεται να ειπωθεί άμεσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ