Η κορυφαία ενδεκάδα Ισπανών παικτών που έχουν αγωνιστεί στην Premier League

Η κορυφαία ενδεκάδα Ισπανών παικτών που έχουν αγωνιστεί στην Premier League

Δείτε την κορυφαία ενδεκάδα Ισπανών που έχουν αγωνιστεί στην Premier League, με μεγαλύτερη έκπληξη η απουσία του Χουάν Μάτα. Επιθετικό δίδυμο της Τσέλσι και κυριαρχία των Μπλε με 6/11 παίκτες. Ποιοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές έμειναν εκτός.

Με αφορμή την αναμέτρηση της Ισπανίας με την Αγγλία στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Nations League, η ιστοσελίδα Onefootball επέλεξε την κορυφαία ενδεκάδα Ισπανών ποδοσφαιριστών που έχουν περάσει από το πρωτάθλημα της Premier League. Και όπως είναι ευνόητο για όσους παρακολουθούν το αγγλικό ποδόσφαιρο, έστω και επιφανειακά, η λίστα αυτών είναι… ατελείωτη.

Το σχήμα που χρησιμοποιήθηκε, λοιπόν, είναι το 4-4-2, με δίδυμο στην επίθεση δύο παίκτες που έχουν περάσει από την Τσέλσι και συνυπήρξαν στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Η λονδρέζικη ομάδα έχει τους περισσότερους στη λίστα, με έξι εκ των παρακάτω ποδοσφαιριστών να έχουν περάσει από εκείνη, παρέχοντας ακόμα μία απόδειξη ως προς τη στροφή που έχουν κάνει εδώ και χρόνια οι Μπλε στην ισπανική αγορά.

Εν συνεχεία έρχονται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ με μόλις δύο ποδοσφαιριστές η καθεμιά, ενώ από ένας έχει περάσει από τη Μάντσεστερ Σίτι, την Άρσεναλ και την Μπλάκμπερν. Ο μακροβιότερος είναι ο Σεσκ Φάμπρεγας, έχοντας διανύσει συνολικά 12 χρόνια σε Άρσεναλ και Τσέλσι, παρότι υπήρξε τρίχρονη διακοπή κατά το διάστημα που βρέθηκε στην Μπαρτσελόνα (2011 – 2014).

Από τους 11 παίκτες, στην Αγγλία εξακολουθούν να αγωνίζονται οι πέντε, τη στιγμή που μόλις ένας έχει αποσυρθεί από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο Ασιέρ ντε Χόρνο που βρέθηκε στην Τσέλσι τη σεζόν 2005 – 2006 και κατέκτησε τον τίτλο με τον Ζοζέ Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους απόντες, μεγαλύτερη έκπληξη είναι η μη συμπερίληψη του Χουάν Μάτα στην ενδεκάδα.

 

Αναλυτικά η ενδεκάδα:

Τερματοφύλακας: Νταβίντ ντε Χέα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2011 – )

Δεξιός μπακ: Μίχελ Σαλγάδο  – Μπλάκμπερν Ρόβερς (2009-2012)

Κεντρικός αμυντικός: Ζεράρ Πικέ  – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2004-2008)

Κεντρικός αμυντικός: Θέσαρ Αθπιλικουέτα – Τσέλσι (2012 – )

Αριστερός μπακ: Ασιέρ ντελ Χόρνο – Τσέλσι (2005 – 2006)

Μέσος: Σεσκ Φάμπρεγας – Τσέλσι, Άρσεναλ (2003 – 2011, 2014 – )

Μέσος: Τσάμπι Αλόνσο – Λίβερπουλ (2004 – 2009)

Αριστερός μέσος: Νταβίντ Σίλβα – Μάντσεστερ Σίτι (2010 – )

Δεξιός μέσος: Πέδρο  – Τσέλσι (2015 – )

Επιθετικός: Φερνάντο Τόρες – Λίβερπουλ, Τσέλσι (2007 – 2011, 2011 – 2015)

Επιθετικός: Ντιέγκο Κόστα – Τσέλσι (2014 – 2017)

Άλλοι ποδοσφαιριστές που δεν χώρεσαν, ωστόσο τους έγινε ξεχωριστή αναφορά στο τέλος του κειμένου είναι οι: Μίκελ Αρτέτα, Ιβάν Καμπό, Σάντι Καθόρλα, Χάβι Γκαρθία, Άντερ Ερέρα, Φερνάντο Ιέρο, Φερνάντο Γιορέντε, Χουάν Μάτα, Γκάιζκα Μεντιέτα, Φερνάντο Μοριέντες, Χεσούς Νάβας, Άλβαρο Νεγρέδο.

Λαμβάνοντας υπόψη την κακή παρουσία του Άλβαρο Μοράτα στην πρώτη σεζόν του στους Μπλε του Λονδίνου, ο πρώην επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης δεν κατάφερε να εισέλθει καν στη λίστα με τους αναπληρωματικούς, ενώ ακόμα μία έκπληξη αποτελεί η απουσία του Μάρκος Αλόνσο από αυτούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ