Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ : Όταν ο Φέργκιουσον πέταξε… παπούτσι στο μάτι του Μπέκαμ!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ : Όταν ο Φέργκιουσον πέταξε… παπούτσι στο μάτι του Μπέκαμ!

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορία με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον Ντέιβιντ Μπέκαμ έδωσε στη δημοσιότητα ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, εξηγώντας περιγραφικά ένα καθοριστικό περιστατικό όσον αφορά στην απόφασή του να διώξει τον Άγγλο μέσο από τους Κόκκινους Διαβόλους το 2003.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποκάλυψε στην αυτοβιογραφία του ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή τον ίδιο και τον Ντέιβιντ Μπέκαμ που διαδραματίστηκε το 2003, δηλαδή σε μία περίοδο που ο Άγγλος μέσος θεωρούνταν εκ των αστέρων των Κόκκινων Διαβόλων. Η ιστορία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και οι συνειρμοί σχετικά με το πόσο κοστίζει στον Ζοζέ Μουρίνιο το ότι φέρεται να έχει χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων, είναι αναπόφευκτοι.

Ο Σκωτσέζος προπονητής είχε θεωρήσει τότε πως η αίγλη και η αναγνωρισιμότητα του ονόματος του Μπέκαμ, τον είχαν οδηγήσει στον εφησυχασμό και κατά συνέπεια ότι η αγωνιστική κάθοδος βρισκόταν προ των πυλών. Έτσι, έπειτα από μία ήττα της Γιουνάιτεντ για το FA Cup το Φεβρουάριο εκείνου του έτους, ο Φέργκιουσον τον πλησίασε.

«Την τελευταία σεζόν του μαζί μας, γνωρίζαμε ότι ο βαθμός εργατικότητας του Ντέιβιντ έπεφτε και είχαμε ακούσει φήμες σχετικά με το «φλερτ» ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και εκείνον. Το βασικό πρόβλημα ήταν ότι το επίπεδο της θέλησής του είχε πέσει από τα δικά του στάνταρ», είπε αρχικά, για να περιγράψει το συμβάν στη συνέχεια:

«Ήταν γύρω στα πέντε μέτρα μακριά μου. Ανάμεσα μας, στο πάτωμα, υπήρχε ένα τσούρμο παπούτσια. Ο Ντέιβιντ κάθισε. Μετακινήθηκα προς το μέρος του και καθώς πλησίαζα, κλότσησα ένα παπούτσι. Τον χτύπησε ακριβώς πάνω από το μάτι. Φυσικά προσπάθησε να αντεπιτεθεί και οι άλλοι παίκτες τον σταμάτησαν. «Κάθισε κάτω», του είπα. Απογοήτευσες την ομάδα σου. Μπορείς να διαφωνήσεις όσο θέλεις».

Έπειτα μίλησε για το λόγο που εκτίμησε πως αυτή η στάση του Μπέκαμ ήταν αρκετή για να πάρει την απόφαση να τον διώξει από τη Γιουνάιτεντ: «Την επόμενη μέρα η ιστορία αυτή είχε διαρρεύσει στον Τύπο. Κάποιοι απεικόνιζαν τη ζημιά που προκλήθηκε από το παπούτσι. Αυτές ήταν οι μέρες που είπα στη διοίκηση ότι ο Ντέιβιντ έπρεπε να φύγει. Το μήνυμά μου έγινε κατανοητό από μέλη της διοίκησης που με γνώριζαν. Τη στιγμή που ένας παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πίστεψε ότι είναι μεγαλύτερος από τον προπονητή, έπρεπε να φύγει. Συνήθιζα να λέω πως τη στιγμή που ένας προπονητής χάνει την εξουσία του, δεν έχεις μια ομάδα. Οι παίκτες θα αρχίσουν να κάνουν κουμάντο και μετά μπαίνεις σε μπελάδες».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ