Μοναδικός Λουκάκου: ύψωσε τη γροθιά του κατά του ρατσισμού! (pic)

Μοναδικός Λουκάκου: ύψωσε τη γροθιά του κατά του ρατσισμού! (pic)

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο instagram, ο Ρομέλου Λουκακού στην επέτειο των 50 χρόνων από την κίνηση των Τόμι Σμιθ και Τζον Κάρλος που σημάδεψε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού, ύψωσε τη γροθιά του κατά των διακρίσεων!

Σαν σήμερα, 16 Οκτωβρίου 1968, οι δύο Αμερικανοί δρομείς που κατάκτησαν το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 200 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού, με υψωμένες γροθιές σε μια χειρονομία-σύμβολο της μαύρης περηφάνιας, μια κίνηση συμβολική, μια κίνηση – διαμαρτυρία για τις φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ που ήταν τότε πιο έντονες από ποτέ ανεβαίνουν στο βάθρο με υψωμένες γροθιές!

Μαζί τους στο βάθρο και ο Αυστραλός Πίτερ Νόρμαν (ασημένιο μετάλλιο). Μαζί τους, όχι μόνο στο βάθρο αλλά και σε αυτήν την σιωπηλή διαμαρτυρία που συντάραξε συθέμελα ολόκληρο τον κόσμο του αθλητισμού. Το μήνυμα αυτό, που παραμένει ακόμα και τώρα, μισό αιώνα μετά, πιο διαχρονικό από ποτέ, είχε στο μυαλό του και ο Βέλγος διεθνής στράικερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ρομέλου Λουκάκου. Ο θηριώδης φορ ανέβασε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram υψώνοντας περήφανα τη δεξιά γροθιά του. Στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

«50 χρόνια πριν, ο Ολυμπιονίκης Τόμι Σμιθ ύψωσε τη γροθιά του για ίσα δικαιώματα. Σήμερα, στέκομαι μαζί του, εξακολουθώντας να παλεύω για παγκόσμια ισότητα. Ελάτε μαζί μου! Σηκώστε τη γροθιά σας και κάνετε ποστάρισμα. Για κάθε υψωμένη γροθιά και φωτογραφία που θα μοιραστείτε, η PUMA θα δωρίσει 1 ευρώ στην ACLU (Μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τα ανθρώπινα δικαιώματα)», ήταν η λεζάντα που συνόδευε τη φωτογραφία.

Δείτε τη:

https://www.instagram.com/p/Bo_5rZ-A_5b/?utm_source=ig_embed

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ