Γουότφορντ: «Κάν’το όπως η Μονακό»

Γουότφορντ: «Κάν’το όπως η Μονακό»

Με μεγάλη γενναιοδωρία στο μέλλον του συλλόγου, η Γουότφορντ, πατάει στα χνάρια της Μονακό και επενδύει σε νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές με στόχο να τους κάνει τα επόμενα μεγάλα αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο Γάλλος διεθνής άσος της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Μπαπέ, είναι το next big thing του ποδοσφαίρου. Δεν χωράει αμφιβολία επ’ αυτού. Και στη Μονακό πιστώνονται ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας. Κοιτάζουν την πορεία του και κορδώνονται που τον εντόπισαν πρώτοι. Το 2013, σε ηλικία μόλις 15 ετών. Δεν ήταν το μόνο ταλαντούχο πιτσιρίκι που έκαναν δικό τους προκειμένου αργότερα να το «μοσχοπουλήσουν». Είναι πάγια τακτική των Μονεγάσκων τα τελευταία χρόνια.

H Γουότφορντ θέλει να πατήσει στα χνάρια της. Παρότι από πολλούς ο τρόπος που κινείται στο μεταγραφικό παζάρι δεν είναι λογικός. Τους χρεώνουν βραχυπρόθεσμο προγραμματισμό, συνεχής αλλαγή ιδεών, πληθώρα μάνατζερ. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Σχεδόν η αντίθετη. Η οικογένεια Πότσο εργάζεται για την υλοποίηση ενός μακροπρόθεσμου πλάνου από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας και χρησιμοποίησαν τις διασυνδέσεις τους με την Ουντινέζε από τη Serie A και την Γρανάδα από τη La Liga στο Granada για να τους βοηθήσουν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται.

Αρχικά, ο στόχος ήταν να βρεθούν οι Σφήκες στην Premier League και καθιερωθούν στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας.  Έχουν επενδύσει χρήματα σε μερικούς πολύ καλούς παίκτες από τότε που ανέλαβαν και δεδομένου ότι η φετινή είναι η τέταρτη συνεχόμενη σεζόν τους στην Premier League, μπορεί κανείς μετά βεβαιότητας να πει ότι ο πρώτος στόχος επετεύχθη!  Τώρα είναι η στιγμή της περαιτέρω βελτίωσης. Στόχος είναι ορισμένοι από τους κορυφαίους νέους παίκτες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να γίνουν μέλη της οικογένειας της ομάδας, ώστε να παραμείνει στην κορυφή και τα επόμενα χρόνια.

Οι Ναθάνιελ Τσαλομπά,  Γουίλ Χιούζ και Ζεράρ Ντεουλοφέου μετακόμισαν στο Vicarage Road την περασμένη σεζόν, αλλά η Γουότφορντ πρόσθεσε επίσης μερικούς παίκτες κορυφαίας ποιότητας και με όλο το μέλλον μπροστά τους να εξελιχθούν περισσότερο.  Μερικοί από αυτούς τους παίκτες είναι επί του παρόντος δανεικοί και ίσως να μην γνωρίζετε ότι ανήκουν στη Γουότφορντ. Ενδιαφέρον όμως έχει να δούμε τα διαμαντάκια που βρίσκονται στα… μητρώα της ομάδας, έτοιμοι να γίνουν οι επόμενοι αστέρες της Premier League.

Χουάν Καμίλο Ερνάντες

Ηλικία: 19
Εθνική ομάδα: Κολομβία
Θέση: Επιθετικός
Πότε υπέγραψε; Ιούλιος 2017
Πού είναι αυτή τη σεζόν; Ουέσκα

Τι ταλέντο! Στα 19 του, ο Χουάν Καμίλο Ερνάντες, πιο γνωστός ως Τσούτσο, έκανε το ντεμπούτο του στην Κολομβία αυτή την εβδομάδα και έκανε εντύπωση σκοράροντας δις στην νίκη με 3-1 των Καφετέρος κατά της Κόστα Ρίκα. Το πρώτο γκολ του ήρθε μετά από 32 δευτερόλεπτα από την είσοδό του και με 2-1 μπροστά την ομάδα του, προτού σκοράρει και πάλι για να εξασφαλίσει τη νίκη. Η απόδοση του Cucho έχει πολλούς ανθρώπους να μιλάνε αυτήν την εβδομάδα και είναι ο πρώτος παίκτης της Κολομβίας που σκοράρει δύο φορές στο ντεμπούτο του τα τελευταία 20 χρόνια. Την περασμένη σεζόν έβαλε 16 γκολ για την Ουέσκα, την πήρε από το χέρι και την οδήγησε στην άνοδο και συνεχίζει να εντυπωσιάζει, σκοράροντας και κατά της Μπαρτσελόνα τον Σεπτέμβριο. Νωρίτερα φέτος, οι άνθρωποι της Γουότφορντ παραδέχτηκαν ότι υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από κορυφαίους συλλόγους με την Μπαρτσελόνα να φλερτάρει ήδη έντονα με την απόκτησή του.

Ανταλμπέρτο Πενιαράντα

Ηλικία: 21
Εθνική ομάδα: Βενεζουέλα
Θέση: Επιθετικός
Πότε υπέγραψε; Ιανουάριος 2016
Πού είναι αυτή τη σεζόν; Watford

Ένας ακόμα πολύ ταλαντούχος λατινοαμερικάνος επιθετικός. Δυστυχώς, οι οπαδοί της Γουότφορντ εξακολουθούν να βρίσκονται εν αναμονή για να τον δουν σε δράση με τα χρώματα της ομάδας του, με τον 21χρονο να περιμένει ακόμα την άδεια. Υπάρχει ελπίδα ότι η πολυπόθητη άδεια θα έρθει στο εγγύς μέλλον και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχει δοθεί ξανά δανεικός αυτή τη σεζόν. Μόλις είναι έτοιμος να παίξει για τη Γουότφορντ θα είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα για την πλευρά του Χάβι Γκαρθία και θα παράσχει κάτι που λείπει σήμερα στην επιθετική γραμμή τη ομάδας.

Ο Πενιαράντα είναι δύσκολος αντίπαλος. Έχει ήδη κάνει 13 εμφανίσεις για την Βενεζουέλα και ήταν μέρος της ομάδας που έφθασε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ20 πέρυσι. Έγινε μέρος του «Τριγώνου Πότσο» το 2015 μετά την υπογραφή του για την Ουντινέζε, στη συνέχεια πήγε δανεικός στη Γρανάδα και έγινε ο νεώτερος παίκτης που εκπροσώπησε ποτέ τον σύλλογο αφού έκανε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Υπήρχαν μεγάλες ελπίδες γι ‘αυτόν μετά την άφιξή του στη Γουότφορντ το 2016, αλλά η λέσχη γνώριζε ότι θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την άδεια.  Από τότε έχει επιστρέψει στην Ουντινέζε και τη Γρανάδα με τη μορφή δανεισμού και πέρασε το δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν στη Μάλαγα.

Ντομίνγκος Κίνα

Ηλικία: 18
Εθνική ομάδα: Πορτογαλία U20s
Θέση: Μέσος
Πότε υπέγραψε; Αύγουστος 2018
Πού είναι αυτή τη σεζόν; Γουότφορντ

Ο Κίνα έχει πολλάκις χαρακτηριστεί ως ένα αστέρι του μέλλοντος. Έχοντας αγωνιστεί για τη Μπενφίκα και την Τσέλσι, θεωρήθηκε ως ένα εξαιρετικό ταλέντο κατά τη διάρκεια του χρόνου του παρουσίας του στη Γουέστ Χαμ και τον περασμένο Ιούλιο τα ρεπορτάζ ήθελαν την Μπαρτσελόνα να κυνηγάει την υπογραφή του. Αντ ‘αυτού, ο Κίνα μετακόμισε στο  Vicarage Road για την  τον Αύγουστο και δήλωσε ότι ήθελε την ευκαιρία να έχει περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Έχει κάνει δύο πρώτες εμφανίσεις για τη Γουότφορντ μέχρι στιγμής. Πέτυχε μια απίστευτη γκολάρα στο ντεμπούτο του ενάντια στη Ρίντινγκ στο Carabao Cup, αλλά έχασε πέναλτι στην ήττα από την Τότεναμ την επόμενη αγωνιστική.

https://twitter.com/selecaoportugal/status/1052491329714999298?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1052491329714999298&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.squawka.com%2Fen%2Fnews%2Fwatford-have-enough-lesser-known-wonderkids-to-become-the-premier-leagues-answer-to-monaco%2F1064331

Είναι ένας παίκτης που παίζει με μυαλό, ένας επιθετικός καλός και με τα δύο πόδια και σημείωσε ένα ακόμα απίστευτο γκολ από μεγάλη μεγάλη απόσταση για την Πορτογαλία Κ20 στη νίκη με 2-1 στην Ιταλία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Μπεν Γουίλμοτ

Ηλικία: 18
Εθνική ομάδα: Αγγλία Κ20
Θέση: Επιθετικός
Πότε υπέγραψε; Μάιος 2018
Πού είναι αυτή τη σεζόν; Γουότφορντ

Η καριέρα του Γουίλμοτ ήταν ενδιαφέρουσα μέχρι στιγμής. Οι άλλοι παίκτες στην ηλικία του, συμπεριλαμβανομένων των Jadon Sancho, Phil Foden και Mason Mount, απομακρύνθηκαν από κορυφαίους συλλόγους της Premier League σε νεαρή ηλικία. Όμως ο Γουίλμοτ αποφάσισε να κάνει τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο κολλώντας με την Stevenage Town, όπου έπαιζε κανονικό ποδόσφαιρο στη League 2, μέχρι να αποφασίσει να προχωρήσει στη Watford το καλοκαίρι. Οι Σφήκες κόντραραν τους  Σπερς, την Μπράιτον, τη Λίβερπουλ, τη Ντέρμπι και τη Λιντς όταν εξασφάλισαν την υπογραφή του έναντι 1,5 εκατομμυρίων.

Έχει κάνει δύο εμφανίσεις για την Γουότφορντ αυτή τη σεζόν και έχει εντυπωσιάσει με την προσαρμοστικότητά του, έχοντας χρησιμοποιηθεί ως κεντρικός μέσος κατά καιρούς λόγω της έλλειψης των παικτών της Γουότφορντ στην περιοχή αυτή κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ο 18χρονος έκανε το ντεμπούτο του στην Αγγλία Κ20 πρόσφατα. Η ψυχραιμία του με την μπάλα στα πόδια ξεχωρίζει και περιμένουμε ότι ο Γουίλμοτ θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της Γουότφορντ τα επόμενα χρόνια.

Ντόντι Λουκεμπάκιο

Ηλικία: 21
Εθνική ομάδα: Βέλγιο Κ21s
Θέση: Ακραίος επιθετικός
Πότε υπέγραψε; Ιανουάριος 2018
Πού είναι αυτή τη σεζόν; Φορτούνα Ντίσελντορφ (Μπουντεσλίγκα)

Ο Λουκεμπάκιο υπέγραψε συμφωνία τεσσάρων ετών με τους Χόρνετς τον Ιανουάριο και θεωρείται ένας από τις πιο ελπιδοφόρους άσος του Βελγίου. Έκανε ένα όνομα στις υπηρεσίες της Άντερλεχτ και έχει επίσης εμπειρία από τη Ligue 1 μετά από μια περίοδο δανεισμού στην Τουλούζη το 2016. Ο αριστεροπόδαρος εξτρέμ εντυπωσιάζει στην Bundesliga αυτή τη σεζόν και έχει ήδη σκοράρει τρία γκολ, σε έξι εμφανίσεις για την Φορτούνα Ντίσελντορφ. Εντυπωσιακά, ο 21χρονος έκλεισε μια συμφωνία δανεισμού με τους Γερμανούς μετά από μια εντυπωσιακή εμφάνιση εναντίον τους σε μια φιλική αναμέτρηση της Γουότφορντ τον Ιούλιο. Έχει σκοράρει τέσσερα γκολ, σε 11 εμφανίσεις για το Βέλγιο Κ21s, με τον πιο πρόσφατο στόχο του να είναι κόντρα στη Σουηδία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Πόντους Ντάλμπεργκ

https://www.instagram.com/p/BlGUMY_Ax5Y/?utm_source=ig_embed

Ηλικία: 19
Εθνική ομάδα: Σουηδία
Θέση: Τερματοφύλακας
Πότε υπέγραψε; Ιανουάριος 2018
Πού είναι αυτή τη σεζόν; Γουότφορντ

Σίγουρα φαίνεται μεγαλύτερος από 19, έτσι δεν είναι; Ο Ντάλμπεργκ έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο του για την μεγάλη ομάδα της Σουηδίας και αναμένεται να πρωταγωνιστεήσει ως πρώτος τερματοφύλακας στη Γουότφορντ τα επόμενα χρόνια. Πρώην άσος της Γκέτεμποργκ, ο Ντάλμπεργκ λέγεται ότι ήταν στόχος για την Άρσεναλ, τη Νάπολι και την Λειψία, αλλά οι Σφήκες κατάφεραν να εξασφαλίσουν την υπογραφή του έναντι 2,9 εκατομμυρίων.

Ο τρέχον αριθμός 1, Μπεν Φόστερ,  λέει ότι ο Σουηδός είναι λαμπρός και έχει παραδεχθεί ότι δεν τόσο καλός όσο είναι ο Ντάλμπεργκ στην ηλικία των 19. Υπήρχαν υποδείξεις ότι θα δινόταν δανεικός αυτή τη σεζόν, ενώ οι Φόστερ και Heurelho Gomes ήταν οι πρώτοι και δεύτεροι τερματοφύλακες της λέσχης αυτής της σεζόν, αλλά αποφάσισε ότι θα επωφεληθεί από μια περίοδο προετοιμασίας με δύο έμπειρους κίπερ που έχουν έπαιξε σε κορυφαίο επίπεδο. Μέρος της απόφασης της Γουότφορντ να υπογράψει τον Φόστερ, 35 ετών, ήταν ότι ο Ντάλμπεργκ θα πρέπει να είναι έτοιμος να… φορέσει τα γάντια του ως το Νο 1 της ομάδας  όταν ολοκληρωθεί το συμβόλαιο συνεργασίας του  πρώην τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Vicarage Road.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ