Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή αλλιώς Αζάρ VS Λουκάκου!

Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή αλλιώς Αζάρ VS Λουκάκου!

Ο Τύπος της Αγγλίας κάνει σύγκριση των δύο Βέλγων και εξηγεί γιατί ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υστερεί έναντι του συμπατριώτη του, o οποίος καταφέρνει να κάνει τη διαφορά για την Τσέλσι στα μεγάλα ντέρμπι της Premier League.

Αναμφίβολα, τα τελευταία χρόνια, ο Ρομέλου Λουκάκου έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο ικανούς επιθετικούς παγκοσμίως. Ο Βέλγος διεθνής, διαθέτει σχεδόν τα πάντα στο παιχνίδι του, δύναμη, τρίπλα, ταχύτητα (παρά τον όγκο του) ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι και φυσικά έφεση στο σκοράρισμα. Γενικότερα έχει προσόντα που που κάθε επιθετικός… ζηλεύει και θα ήθελε να έχει.

Ωστόσο ο Λουκάκου αμφισβητείται έντονα από τον αγγλικό Τύπο, ο οποίος του χρεώνει ότι δεν είναι ο παίκτης των μεγάλων ματς. Και ότι για να μπορεί να θεωρείται πραγματικά κορυφαίος, θα πρέπει να μπορεί να βρίσκει δίχτυα κόντρα στις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες της Premier League. Δηλαδή τη Σίτι, την Τσέλσι, την Αρσεναλ τη Λίβερπουλ, αλλά και την Τότεναμ.

Μάλιστα στους αμφισβητίες συμπεριλαμβάνεται και ο θρύλος της ομάδας Πολ Σκόουλς, ο οποίος αμφιβάλει σφόδρα για το αν ο Βέλγος μπορεί να οδηγήσει την ομάδα του Μάντσεστερ σε τίτλους.

Ετσι ο αγγλικός Τύπος προβαίνει σε μια σύγκριση του Λουκάκου με τον Αζάρ, τον οποίο θεωρούν (οι Άγγλοι δημοσιογράφοι) παίκτη ικανότατο στο να κάνει τη διαφορά στα μεγάλα ματς.

Με αφορμή το σαββατιάτικο (20/10) παιχνίδι των δύο για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος, παρατίθενται τα στατιστικά των δύο Βέλγων κόντρα στις μεγάλες ομάδες:

ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
Προτού ο Λουκάκου γίνει παίκτης των κόκκινων διαβόλων το 20117, αντιμετώπισε τον σύλλογο του Μάντσεστερ 12 φορές. Η μοναδική φορά όμως που ο Βέλγος βρήκε δίχτυα απέναντι στην πρώην ομάδα του, ήτα εκεινo το απίστευτο 5-5 του 2013 (τελευταίο ματς του Φέργκιουσον) στο οποίο είχε σημείωσε χατ-τρικ. Στις υπόλοιπες 11 φορές κόντρα στη Γιουνάιτεντ είχε μείνει… στείρος.

Λουκάκου: 12 ματς, 3 νίκες, 6 ήττες, 3 γκολ και 1 ασίστ
Αζάρ: 16 ματς, 8 νίκες, 3 ήττες, 5 γκολ, 2 ασίστ

ΜΕ ΤΗ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
Λουκάκου: 15 ματς, 3 νίκες, 7 ήττες, 5 γκολ, 1 ασίστ
Λουκάκου με τη Μάντσεστερ: 2 ματς, 1 νίκη, καμία ήττα, 0 γκολ, 1 ασίστ
Αζάρ: 16 ματς, 7 γκολ, 1 ασίστ.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ
Λουκάκου: 14 ματς, 4 νίκες, 8 ήττες, 3 γκολ, 1 ασίστ
Λουκάκου με τη Μάντσεστερ: 2 ματς, 0 γκολ, 0 ασίστ
Αζάρ: 17 ματς, 8 νίκες, 4 ήττες, 5 γκολ, 1 ασίστ

ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
Λουκάκου: 14 ματς, 3 νίκες, 8 ήττες, 5 γκολ, 0 ασίστ
Λουκάκου με τη Μάντσεστερ: 2 ματς, 1 νίκη, 1 ήττα, 0 γκολ, 0 ασίστ
Αζάρ: 15 ματς, 5 νίκες, 7 ήττες, 4 γκολ, 4 ασίστ.

ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΤΕΝΑΜ
Λουκάκου: 12 νίκες, 2 νίκες, 6 ήττες, 1 γκολ, 3 ασίστ
Αζαρ: 13 ματς, 6 νίκες, 3 ήττες, 5 γκολ, 2 ασίστ

ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΕΛΣΙ
Λουκάκου: 10 ματς, 3 νίκες, 6 ήττες, 3 γκολ, 1 ασίστ

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Συμπεριλαμβανομένων των στατιστικών κόντρα στην Τσέλσι, ο Λουκάκου έχει πετύχει 27 γκολ απέναντι στις έξι μεγάλες ομάδες. Επίδοση που υστερεί έναντι αυτής του Αζάρ που έχει βρει δίχτυα 36 φορές, χωρίς μάλιστα να έχει αγωνιστεί κόντρα στην Τσέλσι. Επιπλέον πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι ο παίκτης των Λονδρέζων δεν είναι αυτός που λέμε καθαρός επιθετικός περιοχής όπως είναι δηλαδή ο Λουκάκου.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι τα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια, ο Λουκάκου τα έδωσε φορώντας τη φανέλα είτε της Εβερτον είτε της Γουέστ Μπρομ. Την ίδια ώρα ο Αζάρ ως παίκτης των μπλε είχε στο πλευρό του κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έκαναν το έργο του σαφώς πιο εύκολο.

Εξάλλου να αναφέρουμε ότι από τη στιγμή που ο Λουκάκου μετακόμισε στο Ολντ Τράφορντ έχει «συνδεθεί» απευθείας με τα δίχτυα μόλις 4 φορές κόντρα στις διεκδικήτριες του τίτλου, την ώρα που ο συμπατριώτης του το έχει κάνει παραπάνω από τις διπλασίασες (10).

Μάλιστα ο Αζάρ ήταν ο στυλοβάτης στις πετυχημένες χρονιές της Τσέλσι το 2015 και το 2017, πραγματοποιώντας πολλές εξαιρετικές εμφανίσεις. Ετσι ο αγγλικός Τύπος σημειώνει πως αν η Γιουνάιτεντ επιθυμεί να πετύχει κάτι το ανάλογο και να επιστρέψει σε τροχιά τίτλων θα πρέπει ο Λουκάκου να «μιμηθεί» τον συμπατριώτη του. Δηλαδή να αρχίσει να… ξετινάζει τα αντίπαλα δίχτυα κόντρα στις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες που μάχονται για τον τίτλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ